Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (44)

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Bůhví, co to bylo... Ale bylo to nesporně zábavné. U první scény jsem se nesmál jako u málokteré čistokrevné komedie. Jistě, byla perfektně natočená, možná trochu moc digitální, asi moc velký oči i přes menší rozpočet, ale byla svojí přehnaností a blbostí opravdu k smíchu. Hned po ní se snad půl hodiny nic neděje, všichni vzpomínají a objímají se, brečí, což je asi nejnudnější pasáž filmu. Herci hrajou dobře, ale o ty tady až tak moc nejde, máme tu auta. Vrátila se ta stará amerika, což sem uvítal, pak taky impreza a skyline celkem ujdou. Co mě ale neskutečně sralo, byly honičky v tunelech, kterým chyběla šťáva. Je to shit, ale to byla i jednička a všichni to tenkrát žrali.

plakát

Angel Heart (1987) 

Depka jak prase, všudypřítomné větráky, kuřata a bůhví co ještě, Je to o symbolech. Když si budete dívat pozorněji a budete přemýšet, asi vás vyústění i napadne, já mluvím upřímě sám za sebe, že mě to dostalo. Nečekal sem ten konec. Robert de Niro je zde na můj vkus lehce přechválený. Mám ho rád jako herce, ale zde v těch jeho třech scénách neměl tolik prostoru aby byl opravdu tak výrazný, i když jeho nehty a loupání vajíček(kuřata) si asi zapamutuji na dýl. Takže vlastně celý film stojí na Mickeym Rourkovi, který ho táhne velmi civilním hereckým projevem, prakticky neslézá z plátna a závěrečná scéna je důkazem jeho nesporného herectví. Řekne někdo ještě po shlédnutí o něm, že neumí hrát? A to sem ze začátku mysle, že to bude vážně jen detektivka...

plakát

Síť (1995) 

Čtyři hvězdy dávám jen proto, že se mi film velmi líbil, když sem byl mladší a vlastně mi nijak nevadí ani teď. Uvědomuji si, že to není žádné umění. Příběh zpočátku celkem poutavý (Viry, ztráta identity...,), pak rozbředne a trochu poleví, ale je tu Sandra Bullock, která tu předvádí asi jeden z jejích nejlepších hereckých výkonů. Je to průměr,ale nostalgicky za čtyři.

plakát

House of the Dead (2003) odpad!

Shodou okolností se ke mě tento film dostal. Kámoš vypaluje úplně všechno a tohle bylo mezi tím a já si jen chtěl ověřit, jestli je to tak špatné, jak se říká. A ověřil jsem si to. Názorná ukázka a demonstrace, že bez talentu se nedá točit. Uwe Boll ještě nenatočil byť jen průměrný film a dle jeho výběrů(pouze adaptace her, jejiž děj by se dokázal vměstnat i do 20 vteřinové reklamy) scénářů, asi zatím jen tak žádný nenatočí. Kdyby se to nebralo vážně a byly by přidány nějaké humorné prvky, dalo by se přemýšlet i o jiném hodnocení.

plakát

Agenti dementi (2003) 

Tohle je moc těžké hodnotit. Nepodobá se to žádnému dosud natočenému filmu, je to jak z jiné dimenze. Extrémně barevný slepenec čehosi. Nicméně jsem to dokoukal už dvakrát, ani nevím co mě k tomu vedlo.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Váhal jsem mezi 4 a 5 hvězdami. Je to sice hodně velká sranda, smál jsem jsem se opravdu často a nahlas, ale po shlédnutí jsem měl úplně jiný pocit, než po shlédnutí Coenovic Big Lebowskiho. Jako by to nebyl plnohodnotný film a level nadsázky je tu vyšroubovaný až moc vysoko. Po přečtení spalte je vlastně až moc neuvěřitelné, narozdíl od Dudea. Na konci jsem chtěl, aby film ještě pokračoval a říkal jsem si, to už je konec?.. Ale to nezmění nic na tom, že je to svělá zábava se skvělými herci. Neustále fuckující Malkovich a jeho Xka ;-) , Pitt shit, a Clooney s velice dobrým reflexem. Ženy nemají tolik prostoru, hlavně pak Swinton, vyjma Frances McDormand. Dá se skousnout , ale moc jí nemusím. Už ve Fargu mi přišla chvílema silně nesympatická. Suprové jsou scény z centra CIA.

plakát

Před svatbou ne! (2001) 

Bavil jsem se. Chvílemi dokonece královsky. Obě dvě ženské hlavní představitelky si to neskutečně užívají a jsou dokonale civilní. Sigourney Weaver to i v padesáti stále dost sekne, její věk bych jí rozhodně netipoval a Jennifer Love Hewitt nevypadala nikdy v žádném filmu líp. Je tu prostě fantastická a ze začátku hraje skvělou mrchu. Některé postavy tu totiž projdou vývojem. A pak je tu ještě Gene Hackman, který troufám si tvrdit obstarává 90% veškeré zábavy ve filmu. Vždy, když se objevil na scéně, smál jsem se na celé kolo. Ať už to bylo kvůli stálému kouření, zlomené cigaretě, červeném nosu nebo nezdravé pleti. Dovedu si představit jen dva herce, kteří by něco pdobného dokázali zahrát, jsou to Jack Nicholson a právě Gene Hackman. Opravdu ukázkový slizoun a samorost, který má všechno na háku. Dostáváme se tedy k hlavnímu problému filmu. Když se jeho postava z příběhu vytrácí,btw skvělá scéna;-) , film tím defakto skončil. A to nás potom ještě pár pěkných minut filmového pásu čeká. Z komedie se pak spíše stane romantika a už to nemá takové grády.

plakát

Nabít a zabít (2006) 

Tady se nadá už napsat nic objevného, jen omýlat již všechno řečené. Hrecké obsazení bombastiské, ne všichni však odvedli svou práci na jedničku. Poměrně dobrý Hartnett, Bruce Willis s kamenným ksichtem dobrý, Kingsley to přehnal a chvílemi se ksichtí jak debil. Lucy Liu průměrná. Říkal jsem si, že ta scéna na začátku tam nebyla jen tak pro nic za nic. Pointa tedy vcelku dobrá, ale když už pokračuje vysvětování děje asi patnáctou minutou, říkáte si, že už asi někde nastala chyba. Jednou dvakrát se to vidět dá, ale není to takový žrádlo jako raný Guy Ritchie, jehož Snatch sem viděl bez přehání snad pětadvacetkrát. slabé čtyři hvězdičky.

plakát

Periskop nahoru a dolů (1996) 

Ukázkový případ filmu, jemuž se v mládí tlemíte, připadá vám skvělý a když ho po letech znovu zkouknete, najednou zjistíte, že to tak vůbec není. Dobrý pouze Ken Hudson Cambell jako kuchař, jehož prdy si splete protivník s výbuchem.

plakát

Telefonní budka (2002) 

Film, který neskutečně odsýpá. Kde kdo by mohl namítnou, že je to jen kvůli krátké stopáži, film má bez titulků tak hodinu a deset minut, ale není to pravda, i spousta filmů takhle dlouhých se vleče. Tady se zkrátka pořád něco děje, pořád se někam posunujeme, žádné odbočky nic, prostě přímý rychlý tah na branku. Skvěle napsané dialogy, skvělý výkon obou hlavních představitelů, u Kiefra tedy alespoň ten hlasový, který je dost démonický. Ale Colin Farrell je neskutečný a není žádný problém mu uvěřit tu situaci, ve které se ocitne. A vůbec mi nevadí, že tady není nijak vysvětlena střelcova motivace.