Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (301)

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Spousta z nás viděla řadu dokumentů a nechce se občas věřit, že se opravdu dějou zázraky... Ale tady to není jen o přenosu informací, ale hlavně o emocích. Málokdy jsem se natolik vžila do stresu hlavní postavy a absurdity systému, co řídí náš život. Hodně silná záležitost, navíc s nálepkou Eastwood. Těžko utečete.

plakát

Slavnosti sněženek (1983) 

Ač je to klasika a pamatuju si film z dětství, v hodinách literatury jsme se všichni zamýšleli, tak mi nikdy nijak nepřirostl k srdci. Pustila jsem si ho teda po letech a doufala, že objevím ono kouzlo. Bohužel se nestalo a spíš na mě jde z toho taková zvláštní úzkost. Občas jsou scénky bezchybný a kdo je nezná.. Herci hrajou jako víno. Ale celková atmosféra myslivců a způsobu životů všech kolem.. Jsem nějak mimo to.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Tohle je moje krevní skupina. Kdo z nás, kteří nejsme tupej konzum, si nepředstavoval, jak by mohl vypadat život mimo civilazci podle vlastního přesvědčení o způsobu života? Řada z nás si to pouze představuje a těžko dotáhne do konce, jelikož tomu brání tolik věcí a je třeba tolik odvahy... Moc se mi líbí, jak z filmu krásně vyzní pozitivní i negativní dopady na tenhle způsob života, není to jenom těžce vážná filozofická odyssea na život v přírodě, ale film má svojí lehkost a humor. A ta celkovou myšlenku hezky nadnáší. Chvilkama jsou některý momenty drobet přitažený za vlasy, ale chápu to jako součást příběhu, a tak mě nijak neruší. Konec pompézní a inspirativní, hurá!

plakát

Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha (2014) 

Knížky Paula Coelha jsou součástí mojí knihovny, jakžtakž jsem si říkala, že znám jeho historii, a tak mě dost zajímala celá jeho cesta.. Musím ale říct, že mě tahle forma až tak nevzala, ač jsem pochopila to zásadní. Neměla jsem z podívání nijak dobrý dojmy, spíš rozpolcenost. Dost podstatnou roli tam určitě hraje jeho silná vazba k náboženství, která mi v tomhle snímku připadá až fanatická. Myšlenku celej příběh má samozřejmě hezkou, ale celkově mi to přijde tak nějak nekompatibilní...

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Hmmmm.. To byla teda síla. Po prvotním oklepání ze syrovosti a krutosti se v klidu zamýšlím nad celým filmem a musím si to v hlavě nějak uspořádat. Největším pozitivem je jednoznačně DiCapriův výkon.. Skoro mám dojem, že si snad střihnul nejúžasněji zahranou roli, vyčerpávající, přespvědčivou, opravdovou... A to jak po fyzický stránce, tak hlasově, výrazově.. Smekám klobouk, jak DiCaprio od dob Titanicu dozrál. Další velkou věcí jsou přírodní výjevy. Tak kouzelný a zastavený scénky, detaily na sluneční paprsky, sněžení, bouřlivou řeku, to se jen tak nevidí.. Jako kdyby tam člověk byl a byla mu zima stejně jako všem v rolích. No ale.. přesuňme se k tomu méně příjemnému. Nevím, jestli jsem moc přecitlivělá, ale tolik krve a nenávisti, syrovýho násilí a bezbřehýho zabíjení mi připadalo zbytečný.. Chápu to v horrorech, kdy se asi určitá skupina diváků ukájí v těhle choutkách nebo vlastním strachu, ale tady mě to zaskočilo. Čekala jsem spíš hlubší děj než boj o přežití se sekerou v ruce. Abych nezapomněla... velká poklona scéně s útočícím medvědem.. Věřila bych skoro, že je to živej záznam. Posledním mým dojmem je uvědomění si, v jak pohodlným světě si tu žijeme... Proč pořád člověk tak škodí a páchá ve svůj prospěch tolik zla?

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantinovka jak bič! Podmanivý dialogy, perfektní záběry na přírodu, gradovanej děj (nepřilo mi to nijak dlouhý, v druhý půli mi o to víc došel smysl) a herecký výkony jako pamlsek. Nejde nepsát ódy na S.L. Jacksona, ten jeho tón a grimasy, nepopsatelný! Krve bylo samozřejmě dost, ale tak, jak už jsme asi u Tarantina zvyklí, nic neobvykle drásajícího, v některých případech bych se to nebála popsat jako vyloženě zvrhle groteskní... Co jsem očekávala, to jsem dostala. Projekce v kině stála za to.

plakát

Černá kočka, bílý kocour (1998) 

To má tak strašně svůj ksicht, že je asi zbytečný náladu filmu nějak víc popisovat.. Temperament, chaoz, o humorný scénky není vskutku nouze, do toho balkánská muzika, šílenej spád a dokonale překvapivej závěr. Uznávám jedinečnost a atmosféru, ale na mě to bylo místy asi až moc šílený.

plakát

Absolvent (1967) 

Skvělá atmosféra sedmdesátých let a parádní výkon Dustina Hoffmana, muzika to výborně dokresluje...

plakát

Knoflíkáři (1997) 

Předem bych ráda vyzdvihla genialitu samého začátku, prostřihy na sebe navazující, autentičnost, originalita.. V tu chvíli jsem si říkala, že mám před sebou určitě skvělý film. A nebyla jsem zklamaná.. Nádherně ukázaná česká mentalita bez skrupulí, spousta dějů působí odlehčeně, ale ve skutečnosti skrývají dost věcí na zamyšlení. Přesně ten druh ironie, co mě baví. A herecký výkony? Uvěřitelný a neumělý, jak tomu často bohužel bývá.. Což naštěstí není případ Knoflíkářů. Těším se na další shlédnutí...

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Dovoluji si zde připsat, že na to, jaký mám vztah k akčním filmům, jsou tři hvězdy úspěch! Jako parodie dobrý, některý scény jsou opravdu výborný, ale zkrátka to není úplně můj šálek.. Spousta momentů je zase až moc přepálených, tam jsem zůstala pouze s pozdvihnutým obočím a úšklebkem. Snad nejvtipnější mi přišel ohňostroj.