Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbení herci (10)

Danny Dyer

Danny Dyer se narodil 24. července 1977 v Canning Town a stále žije ve východním Londýně se svojí rodinou. Danny má dvě dcery Dani a Sunnie se svojí láskou z dětství Joanne. Je velkým fanouškem proslulého fotbalového klubu West Ham United a lze ho často spatřit na zápasech.Osoba Dannyho Dyera je spojena s úspěšným britským režisérem jménem Nick Love. Dá se říci, že mu Danny, tak trochu dluží za svou dosavadní popularitu, natočil s ním totiž čtyři filmy. V roce 2001 to byl film Goodbye Charlie Bright a v roce 2004 kultovní snímek The Footbal Factory (natočen podle skutečných událostí) v Česku známí jako Chuligáni. Který se dá nejlépe popsat pár slovy hlavní postavy: “Takže tohle jsem já, Tommy Johnson, tři týdny ode dneška, skoro mrtvej. A víte, co je na tom nejzábavnější? Viděl jsem to přicházet. Každopádně, už je to skoro pryč a záleží jen na jediném: stálo to za to? Není na mě nic zvláštního. Jsem jen další znuděnej chlap předJsem jen další znuděnej chlap před třicítkou s mizerným zaměstnáním, kterej žije jen pro víkendy. Náhodnej sex, zředěný pivo, šizený drogy. A čas od času někomu vykopu duši z těla.” Dalšími filmy v této výborné spolupráci je úspěšný film z roku 2005 The Business a méně úspěšný Outlaw z roku 2007, který už nebyl kritikou tak vlídně přijat. V roce 2006 spolupracoval na projektu The Real Football Factories, což je dokumentární série mapující fotbalové chuligány a jejich klany nazývající se firmy ve Velké Británii. V roce 2007 se k názvu přidalo slovíčko International a začalo se mapovat i v dalších zemích jako v Polsku, Brazílii a dalších. Ještě v tom samém roce je to romantická komedie – Jedno s druhým, a zatím posledním Dannyho počinem je komediální horor Doghouse.

Dominic Purcell

Dominic Purcell, občianskym menom Dominic Haakon Myrtvedt Purcell (* 17. február 1970, Wallasey, Spojené kráľovstvo) je austrálsky herec britského pôvodu, ale najviac hereckých aktivít má v USA. Taktiež je držiteľom írskeho pasu pripomínajúceho jeho rodostrom. Jeho najznámejšou rolou je hlavná postava Lincolna Burrowsa v seriáli Prison Break - Útek z väzenia.Narodil sa síce v Anglicku, avšak vo veku 2 rokov sa rodina presťahovala do Austrálie (Sydney). Jeho otec je nórskeho, kým matka írskeho pôvodu. Najprv vyštudoval Australian Theatre for Young People, neskôr sa zapísal na Western Australian Academy of Performing arts, kde sa zoznámil s budúcou manželkou Rebeccou a jeho kolegom bol aj herec Hugh Jackman. V súčasnosti je rozvedený, s Rebeccou má 4 deti.

Wentworth Miller

Wentworth Miller, občianskym menom Wentworth Earl Miller III. (* 2. jún 1972, Chipping Norton, Oxfordshire, Spojené kráľovstvo) je americký herec. Miller je v poslednom období známy predovšetkým vďaka TV seriálu Prison Break (od r. 2005 podnes), kde stvárňuje hlavnú rolu Michaela Scofielda. Jeho herecká kariéra začínala televíznymi spotmi, je zároveň spojená s rolami v Buffy the Vampire Slayer, Popular a Pohotovosť, a tiež s účinkovaním v televíznom miniseriáli Dinotopia. * Prezývky: Stinky, Went, Miller * Korene: afro-americké, somálske, jamajské, anglické, nemecké, sčasti indiánske - Cherokee (z otcovej strany), tiež ruské, francúzske, sýrske a libanonské (z matkinej strany) * Farba očí: modro-zelená * Výška: 184 cm Narodil sa v Anglicku, vyrastal v Brooklyne, New York. 3 roky študoval na Midwood High School v Brooklyne, štúdium dokončil v roku 1990 na Quaker Valley Senior High School v Sewickley. V roku 1995 vyštudoval anglickú literatúru na Princeton University. Momentálne je slobodný, má dve sestry.

Vin Diesel

Americký herec, scenárista, režisér a producent Vin Diesel sa narodil 18. júla 1967 ako Mark Sinclair Vincent. Na svet prišiel v New Yorku a jeho matka - psychologička a astrologička Delora Vincent ho vychovávala vo štvrti Greenwich Village. Vin a jeho brat - dvojča Paul Vincent, ktorý sa narodil o 14 minút neskôr, vyrastali s nevlastným otcom - učiteľom Irvingom Vincentom a svojho biologického otca nikdy nepoznali. Dvojičky majú okrem toho aj mladšiu sestru a brata. Ich biologický otec bol Afroameričan a matka pochádza z multikultúrnej rodiny - je írsko-dominikánsko-škótsko-talianskeho pôvodu. Paul pracuje vo filme ako strihač.

Steven Seagal

Steven Seagal (* 10. apríl 1951) je americký herec, režisér, scenárista, producent a bluesový spevák. Do všeobecného povedomia vstúpil predovšetkým vďaka úlohám v akčných filmoch zo začiatku 90. rokov, ako napríklad Prepadnutie v Pacifiku, Glimmer Man. Okrem kultúry sa venuje ochrane prírody a Aikidu.

Chuck Norris

Carlos Ray "Chuck" Norris (* 10. marec 1940) je americký akčný hrdina, Hollywoodsky herec a momentálne aj internetový fenomén s veľkým fanklubom. Existuje aj internetový súhrn faktov o ňom.[1] Je hviezdou seriálu Walker Texas Ranger.

Nicolas Cage

Nicolas Cage, vlastným menom Nicholas Kim Coppola (* 7. január 1964, Long Beach, Kalifornia) je americký filmový herec.

Tom Hanks

Tom Hanks (* 9. júl 1956, Concord, Kalifornia) je americký herec známy z hrania výrazných úloh v mnohých populárnych a kritikou ocenených filmoch. Tom Hanks je dvojnásobný držiteľ Oscara za najlepší mužský herecký výkon (Philadelphia a Forrest Gump). Thomas Jeffrey Hanks sa narodil do manželstva južanského kuchára Amosa Mefforda Hanska anglicko-walského pôvodu a angličanky Janet Merilyn Frager, ktorá pracovala v nemocnici. Má troch súrodencov: sestru Sandru, brata Lawrenca a brata Jimiho.

Bruce Willis

Bruce Willis, vlastným menom Walter Bruce Willis (* 19. marec 1955, Idar-Oberstein, Nemecko) je americký herec.

Danny Trejo

Danny se narodil roku 1944 v Echo Parku v L.A. Už v dětství si vytvořil vztah k drogám a drobné kriminalitě. Přátelé mu přezdívali Starosta. Trejo si odpykal 11 let ve vězení.

Ovládací panel
5 bodů