PatoP

PatoP

Pato P.

okres Poprad

8 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 6
    • 14.2.2012  09:46
    Tajomný ostrov (TV seriál) (1984)

Napínavé, poučné, zábavné. Takto by mali vyzerať seriály pre deti a mládež. Dnes to už však nikto nedokáže natočiť.

• 9.2.2012  19:04
    Jan Hus (1954)

Túto trilógiu režiséra Otakara Vávru, tak ako aj predlohu Aloisa Jiráska by si mal český ľud ctiť a chrániť ako oko v hlave. Je to ich národné striebro.

• 2.2.2012  09:59
    My z konce světa (TV seriál) (1975)

Jedinečný seriál z horskej chaty v Krkonošiach. Odmalička sa mi pri tomto seriáli vybavia dva bernardýny, ktorí sú vlastne takým jeho maskotom. Je pozoruhodné, že Ludvík Ráža nikdy netočill seriály iba pre deti alebo iba pre dospelých. Všetky jeho diela zajmú detského i dospelého diváka, a to je vždy veľmi ťažké, podarí sa to len pri nevtieravom a pútavom scenári a dokáže to iba profesionál akým Ludvík Ráža nesporne bol.

• 26.1.2012  14:11
    Pavilón šeliem (1982)

O filmoch Dušana Trančíka je známe, že im chýba akýkoľvek šmrnc. Z jeho celoživotnej filmárskej práce sa znesiem pozerať iba na "Koncert pre pozostalých" a "Víkend za milión"). Takéto režijné typy, (podobne aj Vlado Balco a Dušan Hanák) sa mali oblúkom vyhnúť natáčaniu hraných filmov a svoj talent upriamiť na filmy dokumentárne.

• 26.1.2012  14:01
    Uhol pohľadu (1984)

Vskutku neviem kde režisér Balco nachádza ľudí do svojich filmov. Sú to postavy, ktoré by sa skôr hodili do filmov dokumentárnych. Dobré herecké obsadenie popredných slovenských hercov môže, a neraz sa to aj stalo, zachrániť priemerný alebo dokonca podpriemerný filmový scenár a režijné spracovanie. Nakoniec aj do divadla chodia diváci na obľúbených a kvalitných hercov. U mňa takéto veľmi podivné obsadzovanie nehercov a ľudí bez akéhokoľvek talentu a typového vyznenia do hraných filmov vyznieva nelogicky a už vopred ma odrádza od sledovania toho ktorého filmu. Skôr mi to pripadá, že si režisér natočil film len sám pre seba a nie pre divákov, ibaže v čase socializmu za štátne a nie za svoje peniaze.

• 11.1.2012  13:37
    Vrať se do hrobu! (1989)

Česká komédia o kráske a zvierati, ktorá nikdy nezostárne.

• 30.11.2011  09:43
    Žiarlivosť (TV film) (1972)

Televízna komédia, na ktorej som sa bavil ako chlapec a bavím sa i dnes. I keď je to komédia, tie vzťahy na družstve a v ošípárni sú ako vystrihnuté z reálu. Sám som vyrastal na dedine, kde bolo družstvo, na ňom stroje, kravíny, ošípáreň a škriepne družstevníčky, ktoré nikto nemal šancu prekričať.

• 30.11.2011  09:36
    Chuť vody (TV film) (1982)

Povedané bez nadsázky, je to slovenský thriller . Surové zobrazenie fungovania jedného závodu kdesi na Slovensku, s priamym poukázaním na nezodpovednosť vedúcich pracovníkov a na ich ľahostajný prístup k životnému prostrediu. Je to silný dramatický príbeh, ktorému zmieňovaný punc thrilleru dodáva nehostinné zimné obdobie, reálne exteriéry závodu a hudba Petra Hapku, z ktorej divákovi behá mráz po chrbte. V súhrne nadčasové dielo od málo známeho filmára Petra Hledíka, ktorý natočil i jediný detský slovenský horor "Tretí šarkan". Pod scenárom je podpísaný publicista Eugen Gindl, pre ktorého je táto téma typická (viz."Hĺbkový rekord").

• 10.10.2011  21:31
    Dlouhá míle (TV seriál) (1989)

Špičkový seriál zo sklonku osemdesiatych rokov. Perfektný scenár Ivana Hejnu, strhujúce herecké výkony, najmä Svatopluka Skopala a Jana Čenského, ktorí tu dostali pekne do tela a v neposlednom rade výborná réžia jedného z najlepších českých režisérov, Jiřího Adamca, ktorý si vždy vedel obsadiť seriál, dostať z hercov maximum, a preto všetky jeho seriály pokladám za kvalitne a vysoko profesionálne odvedenú prácu. A takého režiséra v roku 1990 prosím vyhodia z Českej televízie ako nežiadúceho a nadbytočného. SVINSTVO páni "demokrati"!

• 25.9.2011  11:51
    Smyk (1960)

Nemám chuť sledovať český film, ktorý je z polovice v nemeckom a anglickom znení, nech je príbeh akokoľvek lákavý. Bohužiaľ.

• 31.7.2011  18:29
    Kto odchádza v daždi... (1974)

Jeden z najlepších filmov Martina Hollého, aj tu preukázal svoje výrazné režisérske schopnosti. Brilantné výkony všetkých obsadených hercov, téma je zaujímavá a hudba Zdeňka Lišku ako vždy skvelá.

• 27.6.2011  19:46
    Ve znamení Merkura (TV seriál) (1978)

No konečne som to videl a môžem povedať, že vôbec som neostal sklamaný, ba práve naopak, milo prekvapený. Preto je až trestuhodné, že tento seriál ležal 29 rokov v archíve a nikto si ho nevšimol.

• 12.6.2011  12:54
    Obyčajné rozmery (TV film) (1981)

Televízna inscenácia o poslankyni MNV, ktorá je stelesnením českého Muža na radnici Františka Bavora.

• 11.4.2011  20:34
    Skrytý prameň (1973)

Aké sa to niekedy točili pekné a hodnotné filmy. Od scenára, cez réžiu, dokonalé kostýmy, herecké výkony atď atď. Mňa najviac zaujal Ctibor Filčík v tom, ako stvárnil postavu Jána Pavla z Levoče.

• 11.3.2011  20:19
    Znamení koně (TV seriál) (2011)

Nuž Dobrá Voda to nie je a už asi ani nebude. Na druhej strane oceňujem prostredie, z ktorého je čerpaný námet, konečne to už nie je seriál zo špitálu. Ale tie herecké výkony!!! Keď si porovnám hercov z Dobrej Vody a hercov zo Znamení koně, tak napr. Haničinec, Janžurová, Brzobohatý, Mrkvička - a Cibulková, Krajčo, Mádl... Myslím, že porovnávam nebo s peklom.

• 2.3.2011  14:19
    U nás doma (TV seriál) (1988)

Milý, sympatický, oddychový, nenáročný, zábavný a mierne uletený seriál. Zaslúžil by si častejší návrat na televízne obrazovky.

• 24.2.2011  13:08
    Trnové pole (1980)

Psychologický film ako remeň. Asi jediná hlavná úloha, ktorú si vo filme zahral Karel Vochoč. Postava predsedu družstva mu sadla ako uliata a stvárnil ju veľmi dobre.

• 24.2.2011  13:04
    Desatinka citu (TV film) (1973)

Téma filmu budovanie tranzitného plynovodu je netradičná, no nepochybne zaujímavá. Donedávna som nevedel, že sa film s takouto tematikou u nás vôbec natočil. Teraz nemá šancu takýto film vzniknúť, jednak sa u nás nič väčšieho nestavia, na nič nie sú peniaze, nie je k tomu naklonené politicko-spoločenské prostredie a chýba tu taký profesionál ako bol režisér Andrej Lettrich.

• 21.2.2011  14:42
    Rátanie havranov (TV film) (1988)

Celkom milý a príjemný ekologický film pre mládež, samozrejme s nutnou dávkou skôrnateného optimizmu, ako to už býva vo filmoch Radima Cvrčka.

• 14.2.2011  18:33
    Přejděte na druhou stranu (TV seriál) (1988)

Bratia Česi majú príslovie, že čo je české, to je hezké. S trochou nadsázky by som to povedal aj o tomto seriály, ktorý ale pre dnešnú mladšiu generáciu nemá tie správne grády a pôsobí nudne, pretože sa tu nevraždí a nestrieľa.

• 10.2.2011  14:29
    Věčný romantik režisér Jiří Hanibal (TV film) (2009)

Filmy Jiřího Hanibala mám veľmi rád, sú to pohodové a ľudské snímky, na ktorých je poznať, že ich točil človek s veľkým srdcom. Po tom, čo som zhliadol tento krátky dokument, tak mi je tento pán režisér ešte sympatickejší a je na ňom vidieť, že má rád prírodu, čo je zreteľné i v jeho filmoch, z ktorých väčšinu z nich točil v krásnych prírodných scenériách. Jediné, čo mi na tomto dokumente vadí je jeho krátka minutáž a to, že sa tam nespomenuli všetky jeho filmy. Napriek tomu som rád, že si niekto na tohto významného, no skromného človeka niekto spomenul.

• 28.1.2011  09:27
    Smrt mouchy (1976)

Zase jeden neprávom opomíjaný český film. Scenáristom a režisérovi sa tu veľmi dobre podarilo vkĺznuť do duše a myslenia mladého muža. Okrem iného tu mal Kachyňa šťastné oko pri výbere mladých herečiek, Jana Pehrová a Mirolava Šafránková boli krásne, roztomilé, vzrušujúce... no proste radosť pozerať.

• 27.1.2011  10:05
    Tisíc a jedna noc (TV seriál) (2006)

Skvelo a výstižne napísané komentáre Luqiho a Z0oMb3E. Už dávno som sa tak schuti nezasmial. A to je jediné pozitívne, čo mi sračka z Turecka mohla priniesť.

• 3.1.2011  08:35
    Bez ženské a bez tabáku (TV seriál) (1980)

Seriál pre potešenie duše i tela. A ten komu sa to nelúbí je vychladěj a smyk hlúpý.

• 13.12.2010  17:12
    Silnější než strach (1978)

Tak v roku 1978 to už skutočne mohlo byť vo farbe! Dosť pochybujem, že si to pán režisér želal natočiť čiernobielo, skôr sa minuli peniažky.

• 13.12.2010  17:09
    Rodeo (1972)

Svojim spôsobom dosť zvláštny film. Prostredie motokrosového športu je určite atraktívne, no po režijnej a scénickej stránke nedotiahnutý film. Výkony niektorých hercov pôsobia rozpačito a nevieryhodne, asi ich pán režisér nedokázal usmerniť. A taktiež je mi ľúto, že to už nie je vo farbe, mohlo to ten film posunúť ďalej. Čiže námet celkom slušný, typicky Štorkánovský, ale režijné pojatie vskutku podivné.

• 4.12.2010  09:59
    Pomsta (TV film) (1975)

Televízna veselohra o rozvedenom tajomníkovi MNV a jeho energickej osemdesiatročnej babke, ktorá sa skrýva za všetkým, čo sa v Bumbaľanoch deje. Skvelé herecké výkony Nadi Hejnej a Ivana Mistríka.

• 13.11.2010  12:10
    Oddechový čas (1977)

Ešte som nevidel hrať Radka Brzobohatého v nejakom filme zle. Pre každé dielo, už či televízne alebo filmové, je jeho prítomnosť veľkým prínosom, vrátane "Oddechového času". Pre niekoho priemerný, pre mňa každopádne zaujímavý film. Tá jeho postava mi pripomína nášho direktora, neoblomný, nekompromisný, tvrdohlavý a raz do roka má aj dobrú náladu.

• 20.10.2010  19:43
    Kriminálka Staré Mesto (TV seriál) (2010)

Pre mňa je Kriminálka Staré Mesto nadštandartný a jeden z mála vydarených porevolučných seriálov. Nie je to žiadny papundekel typu Ordinácia, Panelák a podobne. Zápletky sú zaujímavé a napínavé, no a nechýba tu dokonca ani také ojedinelé korenie v dnešných seriáloch ako je humor. A navyše mám aj slabosť pre podľa mňa najkrajšiu slovenskú herečku Zuzanu Fialovú. Takže tvorcom môžem iba gratulovať.

• 14.10.2010  18:48
    Rok má šesť dní (TV film) (1976)

Pre mňa zaujímavý film z netradičného prostredia motocyklového športu. Je pravdou, že sú tu dosť prehnané politicko-agitačné dialógy, kvôli ktorým som musel jednu hviezdu odobrať, no celkovo sa mi toto už dávno zabudnuté televízne dielo páčilo zasadením do surového exteriérového prostredia a svojou témou, ktorá je hlavne nám chlapom blízka.

<< předchozí 1 2 3 4 5 6