Keď k uvedeným žánrom, dráma a thriller, pridáme ešte komédiu, tak s kľudným srdcom môžem dať 3 hviezdy. Pretože niektoré scény ma fakt pobavili, aj keď to režisérov zámer asi nebol :) Správanie postáv tiež nebolo príliš logické, veď prečo by si aj najskôr vybrali tú menej nebezpečnú cestu, všakže. Radšej sa do toho vrhneme rovnými nohami napred :) A podobných momentov sa vyskytlo viac, ale aspoň sa na nich dalo dobre zasmiať, pretože boli predkladané s takou vážnosťou, že až... Zamrznutí mi teda ponúkli slabší survival thriller so štipkou nečakanej zábavy.
Podľa distribútora strhujúce, podľa mňa uspávajúce. Celé sa to vlieklo vo veľmi vlažnom tempe a nezachránil to ani príbeh. Skôr naopak, pretože ani ten na mňa moc nezapôsobil. Správanie postáv bolo miestami na môj vkus tiež trochu nelogické, nepochopiteľné, hlavne správanie a vystupovanie Nadera. Ale možno to bolo spôsobené aj inou kultúrou. Pre mňa teda prvé stretnutie s Iránskou kinematografiou nedopadlo príliš oslňujúco :)
Na konci to jasne povedali, že netreba teraz hneď predávať dom a vyberať všetky úspory z banky a ísť si užívať posledné chvíle života, pretože 21.12.2012 bude s veľkou pravdepodobnosťou len ďalší obyčajný deň. To čo v tomto dokumente spomínali boli len MOŽNÉ scenáre ukončenia života na našej planéte, tak ako ho poznáme. Všetko to boli veci, ktoré sa môžu kedykoľvek stať, bez ohľadu na dátum v kalendári, či už v tom Mayskom alebo hociktorom inom. A všetko to boli fakty vedecky podložené, takže nejakú výpovednú hodnotu tento dokument určite mal. Len to nabalili na príbeh o 21.12.2012.
Príjemní herci v pútavom príbehu o jednom neobyčajnom a jedinečnom psovi. Veľa filmov s austrálskej produkcie som nevidel ale tento patrí rozhodne na vrchol. Pes je najlepší priateľ človeka ale v tomto prípade by sa to dalo povedať aj naopak. Príbeh Red Doga ma naozaj zaujal. Bolo to vtipné, dojemné a celé zasadené do krásneho prostredia s výbornou hudbou. Haf haf!
Bol to posledný film z filmografie Elishi Cuthbert od roku 2001, čo som ešte nevidel, takže som sa naň konečne odhodlal. A ak mám pravdu povedať, bol to jednoznačne najslabší film, v ktorom hrala. Kópia Saw s prefláknutým príbehom. V podstate ten príbeh ani nebol taký zlý, dokonca sa hlavná postava (niekedy) zachovala celkom rozumne ale nemalo to žiadne napätie či gradáciu. A ten koniec... Iba som sa pousmial :)
Horory či thrillery tak často nepozerám ale tento stál za to. Bolo tu niekoľko dobrých lakačiek plus jedna naozaj exkluzívna, pri ktorej som takmer aj vykríkol :) Príbeh bol tiež zaujímavý, najmä ten koniec a chvíľu som aj rozmýšľal nad 5* ale rozbeh to malo vlažný, takže dávam za 4* a začínam si všímať (moju rovesníčku) Browningovú, ktorá ma najskôr oslovila vo fantasy Sucker Punch, takže sa teším na jej ďalšie filmy.
Z miestneho hodnotenia a aj z umiestnenia filmu v mnohých rebríčkoch najlepších paródií som nadobudol dojem, že pôjde o aspoň trochu výnimočný film. Bohužiaľ moje očakávania sa nenaplnili. Niekedy vtipné, niekedy nie. A režisérov zámer natočiť paródiu úplne nevyšiel. Ale na zabitie nudy to rozhodne postačilo aj keď niekedy film musel zabíjať nudu spôsobenú sebou :)
Už keď som bol malý, tak som sa na tom výborne bavil a dnes, o pekných pár rokov neskôr sa na tom bavím rovnako dobre. Proste klasika, na ktorú sa nezabúda. Dokonca aj s jednou vydarenou lakačkou, ktorá vám dokáže rozbúchať srdce. A niektoré tie hlášky, no koniec... "Did you see that movie Night of the Living Dead?" – "It worked in the movie." – "It ain't workin' now." – "You mean the movie lied?!" – "It's not a bad question, Burt."
Pre mňa osobne jedno z veľkých prekvapení tohto roka. Od samotného začiatku vo videoklipovom šate, cez epické akčné scény s dych berúcimi spomaľovačkami a s vymakaným soundtrackom až po trojdimenzionálny príbeh v hlavných úlohách so sexi bojovníčkami, som to jednoducho hltal. Videl som klasickú a aj extended verziu, v ktorej je naviac jedno slušné muzikálové číslo a pár ďalších drobností. Ešte by som odporučil si prečítať tento článok, je to celkom zaujímavé čítanie: Why Sucker Punch is Smarter than You Think. "You have all the weapons you need. Now Fight!!!"
Už keď hneď na začiatku hrala pieseň Jackson od Johnnyho Casha a June Carterovej, tušil som, že to bude výborný film :) A moje očakávania sa napĺňali každou ďalšou scénou. Bol to výnimočný príbeh s mnohými zaujímavými charaktermi, ktorý napriek svojej stopáži nenudil ani sekundu. Skôr naopak, ponúkol pohľad na vec z oboch strán naozaj pútavým a často veľmi dojemným spôsobom. Pri iných filmoch mi väčšinou veľké množstvo postáv vadí, ale v tomto prípade s presne danými charaktermi, príbeh odsýpal ako tie najlepšie švajčiarske presýpacie hodiny :) a vôbec to nepôsobilo chaoticky. Ťažko je aj vybrať jednu hlavnú postavu, pretože tu sa núka na výber hneď niekoľko možností. Zatiaľ je to pre mňa dráma roka ale dúfam, že sa objaví ešte niečo podobne dobré, pretože to by znamenalo ďalší skvelý filmový zážitok.
Jedna z mála animovaných rozprávok, ktorá je naozaj len pre deti. Pri iných si aj dospelý človek nájde niečo, čo ho zaujme ale pri Kung Fu Pande som našiel iba plytký príbeh s minimom vtipných situácii, aj keď v peknom grafickom kabáte. A režisér rozhodne nie je zlievač, pretože inak by tam nezlievali železo s hliníkom a bronzom spoločne :D
Míľnik hororového žánru? Prekvapivý? Šokujúci? Strašidelný? No popravde som tam nič z toho nenašiel. Našiel som tam iba trochu vtipu a podpriemerných hereckých výkonov (najmä u hlavnej ženskej postavy). Stále som čakal, kedy ma tento horor niečím ohromí či prekvapí ale čakal som márne. Aspoň ten koniec bol zaujímavý aj keď som ho trochu predpokladal. (40%)
Malo to naozaj netradičný námet ale to bolo asi tak všetko. Prvé hudobné vystúpenie ešte ako tak ušlo ale tie ďalšie ma už ničím nezaujali. Ku koncu som sa už poriadne nudil ale s vypätím všetkých síl som to dopozeral. Ani príbeh samotný ma veľmi nezaujal, nevtiahol do deja, takže pre mňa sa SoN zaradil medzi podpriemerné filmy.
Woody Allen je jednoducho geniálny. A to až tak, že pri pozeraní filmu som úplne zabudol na to, že pozerám jeho film a stále som rozmýšľal koho mi ten Owen Wilson svojím vystupovaním pripomína. Tak som bol do toho filmu zapozeraný, že mi svitlo asi až niekde v 3/4 filmu :) Owen bol presne ako Woody, proste taký tajtrlík. A aj keď som všetky historické postavy nepoznal, tak od úvodného predstavovania mesta miest, až po úplný záver som si film doslova užíval. Prispel k tomu aj jeden z najlepších inštrumentálnych soundtrackov. Jedným slovom nádhera!
Takéto filmy sa možno zdajú lepšie, keď ich vidíte na druhý-tretí krát, pretože to bolo tak zamotané, že po jedinom zhliadnutí filmu naozaj nechápem všetky súvislosti. Ale... ale neviem či ma vôbec niečo prinúti si tento chaos pozrieť ešte raz, aby som tomu naozaj pochopil. Istá podobnosť (kamera, farby) s vynikajúcou Améliou tu síce bola ale príbeh samotný už taký výnimočný nebol. Možno keby to bolo o niečo kratšie a priamočiarejšie, tak by to aj za ten druhý pokus stálo ale obávam sa, že tento film už nikdy (z vlastnej vôle) neuvidím a rýchlo na neho zabudnem.
V dnešnom svete 3D ide o zaujímavé grafické spracovanie pútavého príbehu s vynikajúcou hudbou. Pieseň, ktorú spieva Aisling pri vyslobodzovaní Brendana je naozaj úžasná a mal som pri tej scéne zimomriavky :)
Rozbeh pomalý ale s blížiacim sa koncom to aspoň trochu naberalo na obrátkach. Hudobná zložka sa mi tiež nejako extra nepáčila a aj niektoré dejové časti boli celkom zvrátené. Napriek všetkým týmto negatívam to bol ale film pozerateľný, avšak pre mňa len obyčajný priemer. Už dlhšie som sa na tento film chystal a priznám sa, že som od neho očakával naozaj niečo viac, ako len pár rozkúskovaných hudobných vystúpení (myslím, že žiadne celé a pútavé hudobné vystúpenie vo filme nebolo) s príbehom o naozaj zvláštnom vzťahu dvoch sestier (!SPOILER! Najmä v dospelosti, keď si požičiavali manžela - to mi prišlo naozaj divné, nech sú okolnosti akékoľvek).
V prvej polovici som si hovoril, že je to pekne nechutné a odporné ale to som ešte ani len netušil, čo sa bude diať ďalej. Pomsta v tomto prípade nebola sladká ale totálne brutálna. Jeden z najodpornejších filmov, aké som kedy videl. Nepáčilo sa mi to ale zároveň film vo mne vyvolal pocity asi presne také, aké režisér zamýšľal - znechutenie, odpor, zdesenie. Takže ťažko hodnotiť, pretože z môjho pohľadu by si to zaslúžilo aj odpad! aj 5*. Takže nehodnotím.
Sympatický a vtipný Perry v kombinácii s krásnou Hayek s neodolateľným prízvukom, dávajú dokopy výbornú romantickú komédiu. Režisér to naozaj dobre zmixoval. Naozaj sa mi tento film zapáčil a ja osobne ho radím na popredné miesta v kombinácii spomínaných žánrov. Scéna v rade na záchod, či oznamovanie tehotenstva ale aj tie ďalšie boli skutočne dokonalé. A aby som nezabudol, soundtrack bol tiež veľmi počúvateľný :) (95%)
Seriál začal vynikajúco, prvé dva diely ma neskutočne bavili, tým by som dal aj 5*. A budem si ich musieť pozrieť asi ešte raz, aby som sa presvedčil, či boli naozaj tak dobré, pretože ďalšie diely už také rozhodne neboli. Stále to bolo o tom istom a čím ďalej, tým viac mi to pripomínalo telenovelu. Pobavila ešte myslím siedma alebo ôsma časť a dojala jedenásta, keď svoje vystúpenie predviedli hluchonemí. Ale to bolo asi tak všetko, čo ma zaujalo a prvú sériu som zatiaľ ani nedokázal dopozerať celú - skončil som na štrnástej časti. Celkovo sa mi seriál zdal dosť preafektovaný, hudobné čísla boli dobré ale neviem čím to je, že ak si pustím samotný soundtrack, tak bez obrazu sa mi hudba páči viac. Nuž, ostal som teda veľmi sklamaný, pretože som od toho čakal asi viac. Keď sa budem niekedy naozaj nudiť, tak hádam dopozerám aspoň prvú sériu... Zatiaľ 50%.
Where's the little girl?!?! Partička okolo Patricka Scotta robí naozaj skvelé krátkometrážne filmy! Tento a aj Thanks, Smokey! mali skvelú a vtipnú pointu, navyše pri druhom menovanom bola geniálna hudba. Takže sa teším na ďalšie počiny od ľudí zo Zoochosis.
Podobné filmy ma dokážu zaujať, osloviť a niekedy aj rozplakať. Ale pri A Little Bit of Heaven som sa akurát pár krát zasmial a možno pri konci som bol trochu dojatý. Inak to bol celkom priemerný film, ktorý nenadchol ale ani nesklamal. Za zmienku stojí ešte celkom slušný soundtrack. (60%)You're dying, but I'm gonna give you three wishes.
Zooey je proste úžasná! Myslím, že v tomto filme podala jeden z jej najlepších hereckých výkonov vôbec. Film to bol pre mňa rozhodne zaujímavý, ani chvíľu nenudil a ponúkol aj výborný hudobný podmaz. Tento nezávislák načrtáva niekoľko dôležitých otázok, avšak bez odpovedí, takže je na každom z nás ako sa k tomu postavíme a pochopíme režisérov zámer. Napríklad postava bezdomovca ostala u mňa trochu nepochopená ale zvyšok filmu sa mi jednoducho páčil. Páčil sa mi svojou jednoduchosťou, podivnosťou a pútavosťou. !SPOILER! Mimochodom aj vy ste mali ten pocit, že postava Zooey nemala žalúdočné problémy spôsobené strachom ale niečím úplne iným v jej brušku? :) (85%)Do you have any interest in having sex with me?
Na takéto filmy asi musí mať človek už čo-to odžité (alebo odpité?) aby dokázal pochopiť a oceniť kvality tohto dramatického snímku. A ja mám len niečo po dvadsiatke a alkoholik tiež nie som, takže dej filmu išiel tak trochu mimo mňa. A Ferrell ani nepatrí medzi mojich obľúbencov, respektíve keď už musím, tak lepšie sa na neho pozerá v čistokrvnej komédii. Výpredaj domového zariadenia a cyklistickú šou teda oceňujem len dvomi hviezdami. (45%)
V použitých výrazových prostriedkoch sa to dosť podobalo napríklad na Your Highness. A ľudia proste majú radi filmy, v ktorých sa hovorí sprosto a keď sa k tomu pridá aj dobrá zábava, tak sa na to dá aj pozerať. Síce to nebolo nič výnimočné ale mne to na dobré pobavenie postačilo. Cameron podala dobrý výkon, niečo tie deti hádam aj naučila :) Menej priestoru síce dostali Segel a Timberlake, ktorý aj tak výkonom rozhodne nenadchol, ale bolo to vlastne o zlej učiteľke, takže... A potešil ma odkaz na skvelý film Dangerous Minds. (72%)
Frozen (2010)
Rozchod Nadera a Simin (2011)
2012 Apokalypsa (TV film) (2009)
Red Dog (2011)
Captivity (2007)
Nezvaná (2009)
036 (2011)
Pozrieť si tento krátkometrážny film s anglickými titulkami môžete tu http://www.youtube.com/watch?v=3H8-nditxPw
Princezna Nevěsta (1987)
Inbetweeners, The (TV seriál) (2008)
Videl som zatiaľ prvú sériu.
Návrat oživlých mrtvol (1985)
Sucker Punch (2011)
Černobílý svět (2011)
Kung Fu Panda 2 (2011)
Characters (2005)
Noc oživlých mrtvol (1968)
Kamarád taky rád (2011)
"You're really gonna carry my bag? You're that girl?" – "No. I'm gonna change your life. I'm that girl."
Začátky (2010)
Jednu za štvornohého Arthura, jednu za dvojnohú Mélaniu Laurent a jednu za úsmevný koniec.
Zvuk hluku (2010)
Půlnoc v Paříži (2011)
Příliš dlouhé zásnuby (2004)
Brendan a tajemství Kellsu (2009)
Hilary a Jackie (1998)
I Spit on Your Grave (2010)
Jen blázni spěchají (1997)
Glee (TV seriál) (2009)
Save Miranda! (2011)
Malý kousek nebe (2011)
Podobné filmy ma dokážu zaujať, osloviť a niekedy aj rozplakať. Ale pri A Little Bit of Heaven som sa akurát pár krát zasmial a možno pri konci som bol trochu dojatý. Inak to bol celkom priemerný film, ktorý nenadchol ale ani nesklamal. Za zmienku stojí ešte celkom slušný soundtrack. (60%) You're dying, but I'm gonna give you three wishes.
Gigantický (2008)
Zooey je proste úžasná! Myslím, že v tomto filme podala jeden z jej najlepších hereckých výkonov vôbec. Film to bol pre mňa rozhodne zaujímavý, ani chvíľu nenudil a ponúkol aj výborný hudobný podmaz. Tento nezávislák načrtáva niekoľko dôležitých otázok, avšak bez odpovedí, takže je na každom z nás ako sa k tomu postavíme a pochopíme režisérov zámer. Napríklad postava bezdomovca ostala u mňa trochu nepochopená ale zvyšok filmu sa mi jednoducho páčil. Páčil sa mi svojou jednoduchosťou, podivnosťou a pútavosťou. !SPOILER! Mimochodom aj vy ste mali ten pocit, že postava Zooey nemala žalúdočné problémy spôsobené strachom ale niečím úplne iným v jej brušku? :) (85%) Do you have any interest in having sex with me?
Everything Must Go (2010)
Zkažená úča (2011)