Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Valkýra (2008) 

-„Pusťte je!“ -„Vždyť jsou to pučisti!!“ -„Pučisti jsme my, ty idiote!!!“ Vcelku napínavé, ačkoliv průběh i konec je dopředu známý.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nolanova posledního Batmana nelze neporovnávat s jeho o čtyry roky starším bráškou. Co mi s tohohle srovnání vychází? Nový Dark Knight = více minut, více postav, více zvratů, více akce a počítačových efektů, na druhou stranu ale také méně emocí, méně hlášek a bohužel i zábavy. Samozřejmě že příslovce "méně" je v tomto případě nutno brát relativně, protože se pořád jedná o množství větší než velké. 9/10.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Pro mě nejlepší snímek o netopýřím muži (i po shlédnutí TDKR). Z celé série má nejblíže komiksu, bezkonkurenční záporák Joker, bezva hlášky, spousta akce, strhující tempo od první do poslední minuty. Snad jen samotná postava Batmana je celý film tak trochu upozaděná, ovšem finále už zase patří jako vždy jen jemu, temnému rytíři. 10/10.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Originální nápad použít čas jako platidlo. Některá klišé jako "žít ze dne na den" nebo "čas jsou peníze" zde získávají zcela jiný význam. Krom té jedné zajímavé myšlenky ale tohle netradiční sci-fi nemá moc co nabídnout. 6/10 (nebo chcete-li 219 dní z 365).

plakát

21 gramů (2003) 

Tři silné příběhy spojené do nezapomenutelného snímku. Ztvárněním podobný Crash má sice výraznější momenty, ale všechna ta střetnutí jsou trochu překombinovaná a mnohem méně uvěřitelná. Převelice zajímavé je na 21 gramech nechronologické poskládání děje, kdy některým scénám divák porozumí až zpětně - nejprve totiž vidí, co se stalo, ale proč tomu tak bylo, se dozví později. 9/10.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Jako komedie nepříliš vtipný, jako drama málo dramatický, jako celek lehce nadprůměrný film, ve kterém se mi asi nejvíce líbila povedená hudba. Pár vtípků opravdu dobrých, příběh také není k zahození, ale po všech těch nadšených kritikách jsem přece jen čekal trochu víc. 7/10.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Když Quentin ubere krve a přidá dialogů, je z toho zajímavý počin, kvalitou srovnatelný s Pulp Fiction. Střídání jazyků (angličtina, němčina, francouzština, italština) je velmi originální. Se svojí jazykovou (ne)vybaveností můžu jen tiše závidět. Obzvláště vynikal Chris Waltz (jazykově i herecky), který toho esesáka Hanse Landu ztvárnil fakt brilantně. Že to s historií nemá moc společného, mě netrápí vůbec, naopak. Divák je tak v neustálém napětí, jak to nakonec dopadne, čehož si v jiných válečných filmech tolik neužije. WW2 je už sice trochu obehraná písnička, ale tenhle film rozhodně nenudí. 9/10.

plakát

Jádro (2003) 

Dlouhé, nudné, tuctové… Dobrá, trochu to rozvedu – tenhle „skvost“ si to zcela jistě zaslouží. Katastrofickým filmům (s výjimkou Armageddonu) jsem nikdy nepřišel na chuť (a po tomhle už asi ani nikdy nepřijdu). Jediným chvályhodným aspektem filmu je jeho námět. Po všech těch asteroidech, letadlech v ohrožení a invazích mimozemšťanů konečně něco originálnějšího – zemské jádro se přestalo točit. Ale co, zas tam pošleme partu Američanů s atomovkami a Země bude zachráněna (jak jinak ne?). Na vypisování všech nelogičností filmu je lidský život příliš krátký (obzvláště lituji ty, co už někdy slyšeli slovo fyzika), ale aspoň jeden příklad za všechny. Když si scénáristi můžou vyfantazírovat loď na zavrtání se do středu Země, tak proč na její palubu umístí ty proklínané atomové bomby, které pamatují druhou světovou? Možná by se ten film dal brát jako sci-fi z paralelního vesmíru, ve kterém je planeta podobná té naší a jen má trochu pomotané fyzikální zákony, ale spíš to mají trochu pomotané v hlavě tvůrci tohohle „megafilmu“.

plakát

Batman začíná (2005) 

Tak tenhle Batman mě příjemně překvapil. Velice zdařilý snímek se skvěle zpracovaným příběhem zasazeným před dějovou linií starších filmů o netopýřím muži. Strhující atmosféru temného a zločinem zkaženého Gothamu podtrhuje impozantní hudba. Po technické stránce filmu nemůžu nic vytknout. Co mi naopak vadí, je absence jakéhokoliv dějového zvratu. Závěrečný souboj s Waynovým učitelem bojových umění je snadno předvídatelný a navíc se nejedná o příliš výraznou postavu na to, aby mohla měřit síly s nepřemožitelným Batmanem. 8/10.

plakát

Dožeň, co se dá! (1999) 

Velice nevšedně pojatá romantická komedie s lehce přihlouplým Adamem (Brandon Fraser). Strávit v protiatomovém krytu celý život až do 35. narozenin jen se svými rodiči člověka asi trochu poznamená. Nedovedu si tu situaci moc dobře představit, ale nevím, zda by mojí první věcí vykonanou na denním světle byl nákup zásob na dalších 35 let v krytu. Adam je (mírně řečeno) dost zvláštní osobnost. Jediným sprostým slovním obratem, který zná, je „do prdele" – od rodičů ví, že se jedná o slovo z francouzštiny a tak ho docela překvapí, kolik Američanů v současnosti „umí“ francouzsky. I když na to, že oblíbeným pitím jeho paranoidního otce je teplá minerálka, zvládá Adam pobyt v novém světě nečekaně dobře a dokonce se i zamiluje… Ale hlavně – vtipná, pohodová komedie, u které jsem se místy skvěle bavil.