Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (251)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1 (2022) (série) 

Šel jsem do toho s tím, že mi to žádní černí elfové, nepřesné trpaslice atd. neotráví. Po prvních dvou dílech jsem si říkal, co všichni mají, je celkem dobré. Jen tempo nic moc, ale to se určitě rozjede. No, nerozjelo. Pokaždé, když se začalo něco dít, scénář to usekl a zase kecy, kecy, kecy, natahovačky, kecy. Utahané a nudné to bylo až do 5. dílu. Pak přijde Udun, během půl dílu vyřešeno, a pak zase utahané kecy, kecy, kecy.  U sedmého dílu jsem i usnul a o nic jsem nepřišel. Výprava na seriál top, masky top, efekty top, kam se hrabe Witcher, kterého také zrovna nemusím, ale tempo maximální nuda, scénář otřes, postavy nezajímavé. Za mě, kdyby to mělo minimálně poloviční stopáž, možná i méně, bylo by to stravitelné. Postavy většinu času přešlapují, a pak udělají mega skok někdy i "mimo kamery". Není to vyloženě propadák, 50-60% to za mě má, ale prostě mě styl vyprávění hrozně otravoval. Druhou řadu vyhlížet nebudu a dám jí jedině, když to bude opěvované všemi kolem. Dalších 10 hodin už fakt zahodit nechci.

plakát

tick, tick...BOOM! (2021) 

Garfieldovi jsem věřil každou minutu. Věřím mu, že si to i užil na place. Normálně nejsou filmy, kde se zpívá, můj šálek kávy. Záměrně nepíši muzikál, protože to není klasický muzikál, ale formát vyprávění mě nadchl. Vím, že 5* je přestřel, ale občas člověk potřebuje nějakou "guilty pleasure". Pro mě asi největší překvapení poslední doby.

plakát

Tenet (2020) 

Na mě to prostě nefungovalo. Obyčejný nudný příběh, který je nátahnutý časovými hrátkami tam a zpět, které jsou vleklé a otravné. ** jen za filmařské řemeslo, odvahu a výkon Pattinsona, jinak necítím potřebu vidět film kdykoliv znova.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Jádro příběhu bylo dobré a film měl nakročeno. Po první půl hodině jsem si říkal, "V čem mají lidi problém, je to dobré." Jenže když se celý film jen odkazuje na předchozí snímky, začalo mě to otravovat, někdy to na mě působilo hodně na sílu a zbytečné. Stokrát dokola zmínka na hru a záběry ze starých filmů. Matrix byl vždy supr akce, tady byla akce špatná, pomalá, nelogická. Jako bych ani neměl o postavy strach, protože agenti měli nulovou mušku a bylo jedno, jestli postava udělá přemet a schová se, nebo prostě jenom běží. Výsledek stejný, nikdo je netrefil. Zombie závěr filmu bylo slušné WTF. V běhu událostí to bylo asi celkem logické vyústění, ale že je to logické, musí se to ve filmu jako je Matrix použít? Působilo to na mě hrozně lacině a vypadalo to na plátně fakt špatně, jako bych se koukal na World War Z. Jonathan Groff jako Smith je pro mě nejvíce rozporuplný. Asi se shodneme, že Weaving tenkrát odehrál životní roli a nalinkoval Smithe tak neopakovatelně, že kdokoliv další měl těžkou úlohu. Obsadit znova Weavinga by asi nedávalo smysl (i kdyby ho získali), ale nějak mi celá linka agenta neštimovala. Tedy, jádro příběhů zase dobré, ale souboje, lokace soubojů a herecky, jakoby se všichni snažili kopírovat staré filmy, ale ve výsledku to na mě vyznělo parodicky. Škoda, myšlenku měl film dobrou, navazoval hezky, ale vše ostatní strašná nuda. Přitom si myslím, že už jen lepší postprodukce by film hodně zvedla. Za mě je to něco jako původní Blade Runner. Natočený materiál a kostra příběhu dobrá, ale provedení ve střižně špatenka. Tak málo stačilo a přitom tak moc k něčemu dobrému zbývá.

plakát

Hannibal (2001) 

Asi hodně lidí čekalo pokračování jehňátek, proto tak špatné hodnocení. Ja si film strašně užil a Oldman mě herecky docela sundal ze židle.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Proč já se na to díval? Nečekal jsem moc, ale plitké prd mě docela překvapilo. Děj o ničem a dialogy hrozné. Čekal jsem, že triky budou stát za to, ale byli horší než v cut scénách hry. Přitom se z látky dalo vytěžit hodně.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Co říct...snad jen "Jděte na to do kina vy kundy!"

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Co se týká čisté filmařiny, je to špička. Docela mě otravovaly vtípky a easter eggy pro děti, byly špatně načasované a ve filmu to nefungovalo. Hodně lidí bude flamovat nová roztomilá zvířátka, mě osobně také rušily dojem z filmu, ale když se kouknu na starší díly, ke Star Wars to prostě patří. Nicméně právě drobné epizodky s vtipem a roztomilostí totálně zabily temnou stránku příběhu. Navzdory všem obavám, kam Disney posune Star Wars a udělá z toho dětskou pohádku, se produkce hodně drží a jsou filmy pod jejich vedením daleko méně dětské, než pod Lucasfilmem (nepočítám-li první dva IV a V).

plakát

Život (2017) 

Jediné štěstí tohoto snímku je, že stopáž je lehce nad 1,5 hodiny, jinak bych hodnotil ještě trochu níž, i tak mám trochu výčitky, že 3* jsou moc. Samozřejmě to není úplná bída, postavy jsou docela sympatické, ztvárnění podoby života mimo Zemi je poměrně originální, ale zasazené do hodně neoriginální zápletky. Dejte místo Vetřelce chobotnici, lehce to mixněte s The Thing a máte film Život.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Film o plazení. Když už se konečně Leo postavil na nohy, tak se v zápětí zase plazil.