Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Tak vynikajici a zabavnou kameru jsem nevidel uz pekne dlouho

plakát

Bulšit (2001) 

Naprosto přesná reakce na teenegerovské komedie. Tenhle film je geniální jen to mnoho lidí nechápe. Proč? Protože nikdo nemá rád , když si dělá něco srandu z jeho oblíbeného filmového žánru, že?

plakát

Čtyři pírka: Zkouška cti (2002) 

Vidět Heatha Ledgera v jiném typu snímku než je u něj obvyklé, bylo svěží oživení mé filmové gramotnosti. Až na pár srdcervoucích scén s Kate Hudson se scénař povedl a u herců musím vyzdvihnout hlavně výkon Djimona Hounsou, který byl velice přesvěčivý a já si jeho výstup na plátně neskonale užíval. Možná by ani nebylo marné přečíst si knihu, dobrá inspirace!

plakát

VALL-I (2008) 

Nejlepší pixarovksý animák co jsem viděl, ukázal krásný kontrast jak se z robota stává citově "člověk" a z lidí jen líní a obézní příživnící. Doufám, že tak v budoucnu nedopadnem!

plakát

Legenda o slavném návratu (2000) 

Film, který v sobě skrýval množství životních pravd zaobalených v metaforach ze světa golfu a podaný nenásilnou a příjemnou formou. Will Smith,jako neznámý pomocník, který nám připadá jako poslaný bohem, potom co se náhle objeví a stejně náhle zmizí (přesně v to co jsem od začátku pochopení, co je vlastně zač doufal), vytvořili s Mattem Damonem skvělou kulisu pro úžasný zážitek z tohoto filmu a Charlize Theron se velice hodila do role ženy z tricátých le (nikoho jiného bych si tu snad už ani nemohl představit). Role Baggera Vance je skvěle napsaná a neméně tak zbytek ostatních, takže po celou dobu jsem se ani jednou nenudil a to jsem považoval golf za docela nudný sport. Jediné co mě zaráželo byl až milý přístup otrokářského Jihu k černochům, ale to už je jen hledání malých chybiček tam, kde velké nemají místo. 95% PS: Nechápu české překladatele a jejich název filmu Legenda o slavném návratu,která v žádném případě nevystihuje podstatu názvu originálního a možná ani podstatu samotného filmu.

plakát

Walk the Line (2005) 

Walk the Line jsem si velice užil, je to jeden z těch filmů, které vám přirostou k srdci a po dlouhou dobu z něj nechcou ven. Film jsem během 2 dnů viděl třikrát a nikdy jsem se nenudil, ukázal mi dva vynikající herce, Johnnyho život(ikdyž určitě nějaký scénaristický šotek doplnil pár zajímavostí aby vše sědělo), ale hlavně mi ukázal hudbu Pana Cashe, kterou jsem do té doby moc nevnímal. Oboum hlavním představitelům to dohromady ohromě sedělo a tím dokáli film jestě více povznést na hranici snímků, které se jen tak nezapomínají. Oscar pro Reese naprosto zasloužený, škoda jen že ho nedostal taky Joaquin. PS: Reese zpívá líp než June Carter, alespoň pro mě je její hlas poslouchatelnější a příjemnější. 90%