Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Poslední recenze (388)

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

Nemohu si pomoct, ale pro mě to byla naprosto srovnatelná porce zábavy jako v prvním díle, přestože nám dvojka nic nového/převratného nepřináší.

plakát

Dětská hra (2019) 

Velmi povedený remake mého oblíbeného béčkového hororu. Přestože to není tak strašidelné jako původní verze, tak sympatické postavy, černo-humorně laděné scény a poměrně slušná dávka gore z toho vykouzlily královskou zábavu. Alespoň pro mě... Až jsem zalitoval, že jsem film nenavštívil v kině.

plakát

Proč? 13x proto - Série 3 (2019) (série) 

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY! Třetí řada mě velmi zklamala. Přijde mi, že tato série chtěla stavět kvalitu jen na základě vraždy a jejího následného vyšetřování. Namísto toho, aby se plně věnovala událostem posledního dílu série druhé, se nám zde rozjíždí úplně nová dějová linka přesycená množstvím flashbacků. Ale fajn, rozjeďme tedy něco nového, ale co takhle zkusit od toho umírání upustit a zkusit se přenést na nějaké jiné problémy současné mládeže? Měli jsme tu sebevraždu, znásilnění, šikanu. Zaujal mě například i případ Montyho, a místo toho, aby s tím tvůrci přišli dříve během série, tak to nechají na poslední díl, kde ho zároveň pohřbí. Když už nás má seriál tedy šokovat vraždou či odhalením vraha, tak ať je to vypjatá a nervy drásající jízda. Tady ale ovšem nelze mluvit ani o jednom, identitu onoho viníka jsem tušil zhruba od poloviny série. Hannah už šla stranou, což je fajn, neustále však slyšíme její jméno a odkazy na ni. Neustále je nám připomínáno, že byla Jess znásilněna. Všichni to víme, ale když se o tom pořád dokola mluví, tak už to leze celkem na nervy. Co jsem pochopil, tak děj všech tří sérií se odehrává zhruba během jednoho roku. A to se opravdu člověk během tak krátké doby změní z násilníka ve svatouška sekajícího latinu? No já nevím. Když už, tak by to chtělo větší časový odstup. Další výtkou jsou těžko uvěřitelné scénáristické plky, které si tvůrci cucají z prstu, jak se jim to hodí. Například Justinovo přiznání "Když mi bylo pět, máma měla přítele..." - proč to vyšlo najevo až teď po takové době? Aha, protože se Justin potřeboval připojit k davu a prohlásit "Jsem přeživší". A aby to mělo nějaké vysvětlení, protože má vlastně svých problémů málo. Bryce na nahrávce přizná "Znásilnil jsem asi sedm nebo osm dalších holek". Ok, a to tenhle čin opravdu tak velké množství znásilněných holek nechá jen tak? Asi ano. A proč jsme si přiznání vyslechli? Ano, vlastně proto, že Bryce zpytuje své svědomí za naprosto všechny prohřešky. Když si to tak celkově vezmu, tak mi seriál vnucuje myšlenku, že zabít násilníka je naprosto v pořádku, hlavně se to však musí udělat tak, aby to pachateli prošlo, protože kromě spáchání vraždy je to vlastně naprosto spořádaný a obyčejný člověk. Od toho tu ale máme seriál "How to Get Away with Murder". Některé úseky byly opravdu jako přejeté přes kopírku. Přesto tady několik silných okamžiků bylo, a ten vrcholový byl pro mě v podobě Tylerova přiznání Clayovi. Dále to byl proslov Jess v tělocvičně, rozhovor Montyho a otce ve věznici atd. Takže určité kvality to samozřejmě má a nemohu je seriálu odepřít. Pro další sérii bych si však přál upustit už od toho umírání, zaměřit se na něco více obyčejného a věnovat se tomu pěkně v časové posloupnosti. Herci jsou výborní, ať je však scénář trochu uvěřitelnější a má to trochu silnější vyznění.

Poslední hodnocení (1 250)

Ratchedová (2020) (seriál)

08.02.2024

Avatar: The Way of Water (2022)

17.08.2023

Jeepers Creepers (2001)

17.08.2023

Dnes v noci v lese nikdo nespí (2020)

17.08.2023

Hádkovi (2022)

31.07.2023

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008)

31.07.2023

Když si Chuck bral Larryho (2007)

31.07.2023

Philadelphia (1993)

31.07.2023

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

31.07.2023

Reklama

Ovládací panel
6 bodů