Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (895)

plakát

Pearl Harbor (2001) 

Tmavomodrý svět > Pearl Harbor... ale akce je fakt super, to zas jo.

plakát

Virtuozita (1995) 

Podobný případ jako u některých sandlerovek - vzpomínky z puberty to vykreslovaly jako o jeden-dva řády lepší film, než jakým ve skutečnosti je.

plakát

Mi mefahed mezeev hara (2013) 

Chápu, proč byl Tarantino z toho filmu tak nadšený. Je to precizně vystavěný multižánrový zážitek a řeknu vám, že s přibývajícími minutami chvílemi až nesnesitelně napínavý. Mám rád filmy, u kterých není tak snadné odhadnout, co bude následovat, přičemž v případě Big Bad Wolves jsem celou situaci průběžně přehodnocoval až do samého závěru. Navíc - vzhledem k tomu, jak je to brutální a temný film - oplývá i povedeným humorem (dosti černohumorným, samozřejmě, občas ale i situačně přímočarým). Herci jsou typově naprosto přesní, režie precizní a vyprávění, ač táhlé, po celou dobu zcela soudržné... ani zbytečná minuta navíc. Skvělý film!

plakát

Zabiják (2023) 

Audiovizuálně a střihově nejvypiplanější film od... asi od posledního Finchera nebo Villeneuvea. A že to má plytký scénář a je to o ničem? To tam nevidíte veškeré to kontemplování nad povahou kapitalismu, perfekcionalismu a hlavně o identitě a sebeklamu? Navíc za mě teda i naprosto dokonale vystihuje dynamiku na pracovišti v kapitalistickým podniku. A vlastně... nenatočil si Fincher tak náhodou taky trochu introspektivní film o svém vlastním procesu tvoření a pohledu na audiovizuální díla?

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Vcelku zábavné, Cage a Pascal to neskutečně táhnou, jejich bromance je vlastně to nejlepší na celém filmu, očekával bych ale vzhledem k tématu ještě trochu víc odvázaný scénář... třeba něco více ve stylu Charlieho Kaufmana. Takhle se to v druhé půlce akorát přehoupne do generického akčňáku (ze kterého si však taky samo střílí, chápu...), navíc poněkud nudně zrežírovaného.

plakát

Seminář (2023) 

Krásná fúze severské černé komedie a slasheru s maskovaným zabijákem. Zábavná sebranka, povedené mordy, skvělý střih i kamera, napětí taky funguje... vlastně nemám co vytknout.

plakát

Náhlá smrt (1995) 

Jedna hvězda za ten skvěle ohavný pád vrtulníku a za fakt, že si Van Damme při záchraně na poslední chvíli ještě stačí odskočit zahrát hokej. Jinak to je fakt sračka, která nejvíc baví spoustou logických lapsů, hlavně tedy, co se chování hlavního hrdiny týká.

plakát

Oni naklonovali Tyrona (2023) 

Já byl chvílemi vlastně i docela nadšený. Zábavná blaxploitation hříčka s atmosférickou analogovou patinou a skvělou ústřední trojkou (John Boyega, Jamie Foxx a Teyonah Parris), se kterou bych si klidně dal další nášup. Tempo to nemá nejostřejší, ale mně to vlastně ani moc nevadilo.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Ukázkový příklad úpadku komerční kinematografie. Na to se už pomalu nedá ani koukat.