Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Inteligentní a jemný humor servírovaný v luxusním dárkovém balení. Pro mne více než příjemné překvapení a skvěle strávená hodinka a půl nad filmem dobře zahraným, dobře natočeným a dobře prezentovaným.

Ali G Indahouse - Film

Ali G Indahouse - Film (2002)

Mé první setkání se Sashou B. Cohenem. Ten film je tak neskutečně blbý, že ho můžete buď milovat, nebo nenávidět - objektivně se snad na něj nahlížet ani nedá.

Drive

Drive (2011)

Akční art film. Na první pohled neslučitelná kombinace, ale funguje. Tenhle snímek totálně boří současné trendy - příběh je velmi kompaktní, střih se do těch sto minut nesnaží nacpat co nejvíce záběrů, ale naopak se s každým záběrem mazlí, brousí v nich ty nejmenší detaily... Atmosféra není hnána hudbou, ale naopak jejím utlumením - chvíle kdy hudba ztichne a slyšet lze pouze zvuky motoru jsou naprosto hypnotické. Tenhle film je tak neuvěřitelně jiný než, že jej snad ani nelze k ničemu přirovnat ...

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Úžasné prolínání světa bohatého kvadruplegika a problémového černocha. Osobně je tohle pro mě filmový olymp poslední dekády - lidský příběh vyprávěný až s brutální lehkovážností tak neuvěřitelně poutavý, že se od něj nelze jednoduše odtrhnout. To vše bez patosu, bez vnucovaných emocí, bez laciných vtípků - ale přesto zanechá mnohem hlubší dojem než spousta emocí dojících spektáklů poslední doby....

Jednotka příliš rychlého nasazení

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)

Tenhle film zbožňuju z několika důvodů. Tím prvním je neskutečné množství popkulturních odkazů, které nebijí do oka, ale musíte je trochu hledat. Dalším je neustálá kombinace parodovaných žánrů nechávající diváka tápat na jaký film se to vlastně dívá. Pak je tady extatické finále servírované divákovi jako odměna za to, že udržel celou dobu u filmu pozornost. A to na hot fuzz zbožňuji nejvíc - celou dobu se na to díváte, čekáte co z toho vyleze a nakonec jdete do kolen, protože se všechny ty pomalu až laxně servírované střípky mozaiky spojí do groteskního celku naprosto popírajícího logiku a vám zbyde jen tlemit na obrazovku a hýkat smíchem. Hot fuzz je pro mě prostě srdcovka.

Ovládací panel
10 bodů