Agathinu knihu, resp. hru mám strašně ráda, a proto nemůžu dát víc než tři. Většina herců byla buď nevýrazná nebo nesympatická, změny v ději mě taky nepotěšily, tvůrcům se nepodařilo do filmu dostat tu dusnou atmosféru, onu paranoiu, která se s přibývajícími mrtvolami stupňuje a stupńuje...škoda.
Zajímavý komentář: David S.
Rozhodně lepší tři hvězdičky, za posledních pár let patří tahle štědrovečerní pohádka rozhodně k nadprůměru. Vojta Dyk si svého prince "Krasoně" užíval, Ondra Novák byl sice co se týče hraní docela bídnej, ale vynahrazuje to moc hezkou tváří:), princezna byla sympaťačka, výprava se mi líbila, hudba taktéž, takže to rozhodně nebyl promarněný čas (jako třeba u Tajemství staré bambitky).
Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami, vytáhnu to nakonec nahoru - jednak v rámci žánru je to pořád ještě jeden z lepších filmů a díky E.Wallachovi si tu hvězdu navíc zaslouží.-) Pobavily mě i trailery z hrdinčina života.
To byl vtip?? Daphne i Alfréd se asi musí otáčet v hrobě! Udělat ze skvělé knížky takovouhle limonádu, to je vlastně taky umění:-D No nic, jdu si spravit náladu - nejdřív starým dobrým Hitchem a pak knihou.
Vlastně nevím, co přesně napsat, a vůbec, co si o převedení románu M.Urbana na tv obrazovku myslet...je fakt, že případné nelogičnosti (či jak to nazvat) se daly najít už v předloze, ale tam mi to prostě nějak nevadilo. Každopádně jsem ráda, že jsem se letos podruhé podívala na Zelenou Horu a nejen tam...Santini je prostě génius.
Proč asi? Saša Gedeon se taktéž nechal inspirovat povídkou F.S.Fitzgeralda, podle které je tenhle tv film natočen. Bohužel kvalit povídky mého oblíbence nedosahuje.
Když přivřu obě:) oči nad tím přimyšleným a zbytečně melodramatickým závěrem (tím myslím "akci" Lucy - ačkoli v knížce je to Karolína/Karla) a nad zbytečnou změnou vztahu Filip/Amyas/Karolína, nemůžu jinak, než dát pět...
Vzhledem k tomu, že jsem zblázněná:) do knižní předlohy, pět hvězdiček přece jen nemůžu dát, ale musím říct, že jinak jsem hoodně spokojená, jak se autoři s touhle skvělou předlohou vypořádali.
Konečně po dlouhé době český FILM. 3 sezóny..se mi líbily víc než Protektor. Hvězdičky jsem dala nejdříve čtyři, ale když vidím Tetsuovy dvě, jednu přidávám.
Tak hezky to začalo, hůř pokračovalo (od chvíle, co přišla Frankie na Sedgwick jsem zavětřila:) že tady nebude něco v pořádku) a úplně idiotsky skončilo! Dvě hvězdičky místo jedné dávám jen kvůli sympaťákovi Bobbymu. Vzkaz pro scénáristu? Ať si jde dát studenou sprchu a do Agathiných "adaptaci" se radši nepouští.
Tak jsem se asi minule radovala předčasně, že scénáristi si uvědomili, že předlohy jsou (téměř většinou) dokonalé, tak nač je měnit zhovadilostmi. A bylo to tu opět. Ovšem oproti minulé sérii mě alespoň neirituje představitelka slečny Marplové:) Julia McKenzie je typově Agathině slečně Marplové hodně blízko, což mě těší.
Hurá! Konečně se našel jednak scénárista, který nemá potřebu si honit ego vymýšlením nesmyslů a vkládáním debilit do (téměř vždy) dokonalých knížek Agathy a jednak mě potěšila výměna představitelky slečny Marplové. Ani tahle není úplně taková, jakou bych si představovala, ale má ke slečně Marplové (ať už vzhledem, tak i chováním) mnooohem blíž než McEwan. Navíc mě potěšila přítomnost Matthewa MacFadyena a "Forsytovců":)
Kdybych několikrát nečetla knihu, která patří mezi ty opravdu vydařené, ne-li jedny z nejlepších, hodnotila bych o hvězdičku víc. Ale takhle? Mnoho dílů série mne utvrdilo v myšlence, že scénárista je nějaký zneuznaný autor a "vybíjí" si své grafomanské sklony-bohužel-na dílech Agathy a to mě, jako její věrnou čtenářku,bolííí:))
Deset malých černoušků (1965)
Anonym (2011)
Tak takhle ne. Co udělal scénárista ze Shakespeara, Marlowa a především z Alžběty, která rodí bastardy jak na běžícím pásu, je dost otřesné. Nějaká časová posloupnost her ho taky moc netrápí, hlavně že máme pořádnou konspirační teorii, ne? Toma Stopparda na Vás! :) Herci mě tentokrát neoslovili, vychvalovaný Rhys Ifans už vůbec ne, nulové emoce... A ještě dodám, že pro mě je William Shakespeare William Shakespeare a basta! .-) Zajímavý komentář: David S.
Micimutr (2011)
Dluh (2010)
Čtyři hlavně za první půli, konec to kazí, přesto ale "zaokrouhluji" nahoru.
Jak chutná láska (TV film) (2002)
Ale jen kvůi Sašovi, mé dávné lásce:-)
Prázdniny (2006)
Třetí princ (1982)
Mezi mé nejoblíbenější nepatří, ale co si nedám nikdy ujít, je Jirka Bartoška vystupující ze skály na konci!
Tři životy (TV film) (2007)
Scénář táhne dolů výbornou režii.
Mys hrůzy (1991)
Po tomhle filmu jsem Roberta de Nira ještě dlooouho nemohla ani cítit, brrrr...
Rebeka (TV film) (2008)
Santiniho jazyk (TV film) (2011)
Berenika stříhá vlasy (TV film) (1997)
Milostná aféra (1994)
Tři a půl hvězdičky, přece jen mám radši verzi s Cary Grantem, ale i tady mi na konci ukápla slza...
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Myšlenky se mi honí v hlavě jedna za druhou, takže můj komentář bude asi trochu nesouvislý...a plný spoilerů:) Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli převažují zápory nad klady...čtyři dávám spíš proto, že jde prostě o konec ságy, která mi neuvěřitelně přirostla k srdci - tím ale myslím především knižní předlohu, co se týče filmů, "pravý" Harry pro mě skončil Ohnivým pohárem; jedna hvězdička navíc je rozhodně za Severuse, brečela jsem jako želva, jeho konec a především vzpomínky byly tak emotivní a hlavně úžasně filmařsky/výtvarně zpracované! Velkou slabinou filmu je Klovesův scénář, nemůžu si pomoct, ale závěrečný souboj Harryho a Voldemorta - to jako mělo být co?? Nelogické!!, vůbec mě to nezvedlo ze sedačky, navíc přemístit jejich souboj, aby jedinými svědky byli oni dva? A nejvíc zarážející mi přišlo, že po smrti Voldemorta nepřišly žádné emoce, jako by se nechumelilo, no co, na jeho konec kouzelnický svět čekal jen pár let, máme to tu každý den, tohle velké vítězství dobra a lásky nad zlem, no ne? Navíc co se týče dabingu, Vojta Kotek, to je prostě průser (upřímně řečeno, on to nezachraňuje ani Radcliffe), naopak Alana Rickmana mám radši česky:) Zážitek z filmu byl navíc zkalený tím (a to samozřejmě nepřičítám na vrub filmu.-)), že kolem mě seděla v kině samá hovádka, to byly komentáře, navíc několikrát smích na úplně nevhodných místech atd. Co se týče epilogu, v knize se mi líbil, ve filmu jsem ale nakonec pro něj nenašla zvláštní opodstatnění, asi to bylo dáno i tím blbým namaskováním herců? A závěrečná bitva v Bradavicích mi taky přišla mnohem lepší v knížce, kde byli všechny ty osobní souboje, dále "věc s Naginim" - to jsem byla taky dost rozpačitá... Ach jo, přece jen dám čtyři *, ale co udělám rozhodně? Spravím si chuť přečtením knižní předlohy - pokolikáté už jen to bude? Podruhé viděn 2D originál, musím říct, že hned mám z filmu lepší dojmy, ačkoli veškeré výhrady (viz výš) přetrvávají. Do chvíle, kdy přijde Voldemort s "mrtvým" Harrym to byl opravdu dobrý film!
Jméno růže (1986)
Naprostý souhlas s Douglasovým komentářem...
Hercule Poirot: Pět malých prasátek (TV film) (2003)
Slečna Marplová: Tajemství Chimneys (TV film) (2010)
Takže s knihou to mělo opět společný pouze název a jména většiny postav, ale aspoň mě už neirituje slečna Marplová:-))
Koření života (2007)
Tři a půl.-)
Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)
Bohužel na knižní předlohu to nemělo. A pořád se nějak nemůžu smířit s představitelem Mikaela.-)
Dívka, která si hrála s ohněm (2009)
KatushkaK mi mluví z duše...Radši si půjdu znovu přečíst knížku.-)
Muži, kteří nenávidí ženy (2009)
Big Lebowski (1998)
Pro mě nejlepší Coenovic film.
3 sezóny v pekle (2009)
Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film) (2009)
30 případů majora Zemana (TV seriál) (1974)
odpad!Komentář Limy (jestli to skloňuju správně) mi mluví z duše!
Slečna Marplová: Vraždit je snadné (TV film) (2008)
Slečna Marplová: Kapsa plná žita (TV film) (2008)
Slečna Marplová: Sittafordská záhada (TV film) (2006)
S Agathinou skvělou knížkou to má společné akorát jména postav ( a ani to stoprocentně). Děs.
Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film) (2006)
Slečna Marplová: Nemesis (TV film) (2007)
No tak to snad byla parodie na Agathinu Nemesis,ne?