Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

O tom, že život je jako bonboniéra, není třeba pochybovat. Ve Forrestovi je navíc všechno, co má film mít. A nepřejedla jsem se, ani mi nebylo špatně a můžu to jíst pořád. Tohle je moje oblíbená značka.

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Cokoliv napíšu bude nic v porovnání s tím, čím tenhle film byl a je. Když skončil, tak jsem jen plakala a plakala a to se mi nestává. Nejen nad osudem hrdinky, ale záplavou všech těch emocí, které prýštily z plátna a vsakovaly se do mě, i tou bílou obrazovkou na konci, hudbou (TA HUDBA!!!). Co Aronofsky předvedl, to nemá obdoby - je jiný, než doposud byl, srozumitelnější, ale o to víc jde pod kůži. Jedna věc je rozumět lidské duši a jedna věc je druhému to zprostředkovat, předat, ukázat vnitřní svět - a to se, jasně, pod stále doznívajícím dojmem z filmu - snad nikomu tak nedaří, jako jemu. A Natálka, to byl klenot. Jasný letošní vítěz na Oscarech. Toto je umění.

Hra na pláč

Hra na pláč (1992)

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla. Nezapomenutelná hudba, strhující příběh, surovost a něha v jednom. To umí jedině Jordan.

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (2008)

Jak mně se do toho filmu nechtělo! Tak profláklý (podobný odpor, jako třeba vůči Titanicu). No ale i na Milionáře přišla řada a já k němu přistupovala úplně nepolíbená (věděla jsem jen, že je to "indický" film, který vyhrál Oscara. A naprosto mě dostal (i to tancování na konci, Patelovi to tak slušelo). A třebas ta věta - A z čeho budeme žít - Z lásky, no to je přece tak nechutné sladké klišé, ale tady mi to přišlo tak neuvěřitelně opravdické...Ach jo! Milionář se stal mojí srdeční záležitostí. A nevadilo mi na něm asi vůbec nic.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Soundtrack jsem slyšela nespočetkrát, film viděla mockrát, hlášky jsou kultovní. Dalo by se to zastavovat na každé vteřině a nad každou se z různých důvodů rozplývat. Kultovní je v tomto případě slabé slovo.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Láska na první pohled. Originální myšlenka, ohromně citlivé zpracování, úžasné herecké výkony. Carrey dostal příležitost a využil ji na víc než 200%. Jsou filmy, u kterých jen pěji samou chválu - tohle je jeden z nich, právem v mé topce.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Tu hudbu nedostanu nikdy z hlavy, stejně jako řadu nervydrásajících scén (holčička pobíhající v červeném kabátku, ráno s flintou na balkóně, popílek snášející se na kapotu auta...). Tímhle si Spielberg získal moje srdce - Schindlerovým seznamem, ne Jurským parkem. Hluboká poklona a obrovský dík. A vysílala bych to na školách povinně v co nejranějším věku (no tak druhý stupeň, no).

Requiem pro panenku

Requiem pro panenku (1991)

Film, který Renč nikdy nepřekonal, film, který ještě dělal s pokorou a obrovským srdcem. Úžasné herecké výkony, hudba... a nestárne to. Jak se mu toto povedlo? Nečiší z toho kalkul. Je to chytré. Ale především emoční. Prazvláštní úkaz. Ani ten komentář mi nejde nijak uchopit. A možná se to nedá. Ale - tleskám a obdivně vzhlížím.

Příšerky s.r.o.

Příšerky s.r.o. (2001)

Tohle byl můj první animák. A dodnes ho považuji za nejzdařilejší. Animace je kouzelná a originální (dveře a honička v zákulisí je top akční scéna), postavy si získají srdce diváka při prvním mrknutí, je to napínavé a milé a jedinečné. Můžu to vidět pořád dokola a neobehraje se mi to. Všechno to ostatní pak už byly jen napodobeniny a nastavované kaše (většinou).

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

300 je film mého srdce. V té době docela netradiční ztvárnění (dneska se takhle točí kdeco, i když Spartakus se mi vybaví jako první). Akce, násilí, krev, mystično, ponurá hudba, tvrdé, silácké řeči, chlapi jako hora. To je Spartááááá!!! Neskutečná jízda, na kterou se můžu dívat pořád dokola.

Ovládací panel
11 bodů