Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Telenovela
  • Akční
  • Romantický

Oblíbené filmy (9)

Poslední vrchol

Poslední vrchol (2010)

Dokument není dokonalý - sama bych něco poupravila, vyměnila některé věty za zajímavější svědectví, přidala pár minut, ale tyto drobné výhrady vůbec nehrají roli - je to film, na který člověk nezapomene. Film, který hovoří o tom, co všichni chceme slyšet...

Bella

Bella (2006)

Eduarda jsem měla tu čest vidět na vlastní oči, a to 24.05.09, kdy se stavoval u nás v Ostravě a prezentoval svůj film, nebudu se chlubit, že už jsem jej viděla díky internetu dávno předtím. Popravdě jsem nevěřila tomu, že se k nám dostane, a ani se nedostal, bylo to jen přes TV Noe, která nezařídila, a ani nemohla, kdovíjakou reklamu. Věci, které dělá Eduardo, daleko přesahují tento film. Má se svojí produkční společností připravený rozpočet na cca dalších 5-10 filmů, které plánují natočit, díky tomuto prvnímu ale mohl objet celý svět (např. i Austrálii, kde byl shodou okolností ve stejnou dobu jak já, na WYD SYD 08), vykládat své životní svědectví, evangelizovat, a bojovat za práva nenarozených, o což mu de nejvíce. Eduardo už udělal velké věci, ale on sám se tím nechlubí, tak to na něj nebudu prozrazovat, koho to zajímá, zjistí si to. :) Co se týče filmu, moc ale moc pěkný, každému, kdo ho viděl, se líbil, nemůžu tomu nic vytknout. Dobrá hudba, akorát herci, pohodový lidský styl vyprávění, pěkné barvy, krásný mix španělštiny a angličtiny, optimistická message, a bylo to bez sexu a bez násilí, takové filmy jsou opravdu vzácné, takže proto.

Cleopatra

Cleopatra (2003)

Cleoptra je nejlepší film Naty (zatím, točí jich teď spoustu), je perfektní po všech stránkách. Ale hlavně pro milovníky opravdového umění, takové konzumenty zábavy může klidně nudit nebo co já vím. Naty tu předvedla mistrovský výkon, taktéž další dva filmoví kolegové. Tohle je opravdu povedené dílko a škoda, že se nedostalo do našich kin. Získalo tři ceny Goya, tři festivalové ceny a spoustu nominací. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7YsLbUxT5Ik

Don Bosco

Don Bosco (2004)

Ano, hraje to trochu na city, ale přesto je to jeden z nej filmů, co jsem kdy viděla, podle mě to zpracovali přesně tak, jak si velikán Don Bosco zasloužil, nádhera. Tento film je skvělá alternativa oproti všem těm krvelačným či romantickým bezduchostem, je to film, který zapůsobí, který člověku rozsvítí světlo v duši, i nevěřícímu člověku. A co budu vykládat o Flavio Insinna, úžasný výkon! Díky za něj! Kdo se film teprve chystáte shlédnout, určitě neudělejte tu blbost, že byste se dívali s dabingem, italština a Flaviův hlas vás zamiluje! Bez originálního zvuku to není zdaleka ono, to je jasné u každého filmu, ale tady to dvakrát podtrhuju.

La peli

La peli (2007)

Velmi, ale velmi kvalitní film, a to mi stačí. Umění po argentinsku, to je přesně pro mě. Jen nemusím mít ve filmech nahé scény, tomu se ale bohužel nevyhnu. O ději jsem mohla přemýšlet hodiny a hodiny a stejnak jsem ho pořádně nepochopila, protože to zčásti nepochopitelné určitě mělo být. A veces pienso que ya no me haces efecto y digo, en la calle te buscaré, en la calle te encontraré. A veces me imagino tu cara en la multitud y digo, que ya no te necesito, que ya no te necesito. Líbila se mi ta dlouhá scéna u moře a přesně tyhle fráze mě zaujaly už v traileru.

Tajemství jejich očí

Tajemství jejich očí (2009)

Určitě je spousta lepších a geniálnějších filmů, ale tohle na pět hvězdiček úplně stačilo. Totálně nechápu, jak se u toho mohl někdo nudit. Herci samozřejmě špičkoví, protože argentinští jinak hrát neumí, jejich plusem je vždy absolutní přirozenost. Francellu a Darína jsem hrozně ráda znova viděla, a stejně tak Pabla Raga. Film mi možná přirostl k srdci i díky jeho hlavní myšlence que no se puede cambiar de pasión, je sice jednoduchá, ale velmi mě nadchla. Nesnáším slovo vypointovaný, tak zatím než přijdu na lepší musím potvrdit, že tohle bylo skvěle vypointované a z tohoto důvodu taktéž nevidím důvod ubrat byť jen jednu hvězdičku. Bylo to kvalitní po všech stránkách. Ale český divák nedokáže většinou některé důležité aspekty vnímat, chce jenom děj děj děj. K traileru jsem dělala pro sms.cz české titulky.