Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 976)

plakát

Temnota (2002) 

Týden v temném domě a nakonec jen beznaděj na konci tunelu... Tísnívý horůrek - či spíše psychothriller s nadpřirozenými a mystickými prvky. - - - - - (Poprvé viděno 25.10.2011 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky a originálním formátem obrazu/, hodnocení 1251., komentář zde jako stopětatřicátý - 25.10.2011)

plakát

Můj dům je plný zrcadel (2010) (TV film) 

"Životopisný" film jako ryze televizácký kýč telenovelového typu? A ta trapná snaha napodobovat atmosféru starých italských filmů... Tahle zrcadla jsou tedy d.m.s.n. značně slepá, zpracování pak vyloženě bezočivé! To je asi odraz té berlusconiovské >popolocultury< pro jednadvacáté století. Jen mám pocit, že S.L. z toho snad musí mít nechuť pohlížet po zbytek života do zrcadla... °-/ . . . Navíc nataženo na téměř nesnesitelné třiapůl hodiny vysílacího času! . . . Pro našince umocněno k tomu všemu tragicky jalovým typickým >kuchyňským< (jakýsi bezútěšný Těšitel - Soundwave) vapetoffským českým dabingem - i pro fanouška těch zásadních starých italských filmů a paní Sophie obzvláště to byl zase jednou vskutku těžce strávitelný zážitek... - - - - - (Poprvé viděno v říjnová dopoledne na >zrcadlovém prostoru< , hodnocení 17., komentář zde jako třetí - 25.10.2011)

plakát

Ty, který žiješ (2007) 

Krutofftipné bizárium mistra A. a basama s fósama a tak dál... %-[] . . . A to je právě TO! Jářku ó ANO, aktéři ejhle nemusí dělat debilní ksichty, nemusí chrlit z tlamek pitomé bláboly - když je scénář scénářem a ne scestnářkem, když vše to má prostě pointu a MÁ to na TO! Jo, tohle je zkrátka vypointovaná runda pro milovníky lechtavé krmě, hořkýho pití, absurdního HU MO RU (!) a všelijaké ty uctívače všeho dada a pata a taka taškařic! . . . A ty, který žiješ, si s tím žij a pak se běž zlít, páč runda je runda a zejtra je taky den, byť není dne ani hodiny a každá může bejt poslední a život kurvadrát (to řikám JÁ!) fakt není nic veselého. Zkrátka taškařice k popukání, jo, BYLA TO NÁDHERA! . . . ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 24.10.2011 na >levandulovém (;o) prosturku< , hodnocení 489., kokomentář zde patafigický jako "B"dvaapadesátý bo/mbo/komický - 24.10.2011)

plakát

O mé rodině a jiných mrtvolách (2011) (seriál) odpad!

Tohle jsou asi TY VAŠE RODINY, pražská čudlárno... 8-o . . . A těch gerontů, co na stará kolena >hrajou< (sic!) v každé srajdě, protože jejich ambice dávno skončily v rolích chamtivých hloupých nul mi už ani není líto. Vy jste si aspoň kdysi zahrála Morgianu, že pí Janžurová, ale takovej Bub ó Klepl to holt v těch srajdách klepe snad od narození... %-[.. - - - P.S. Jsem čtl kdesi v sračopisu "Canc", že H.P. zčutněly myslidla... Je to pravda nebo je to lekrace? Jsem offtipný?? Mohl bych bejt taky scatnárysta??? . . . A co na to ta Mirka? - - - - - (Nahlednuto dvakrát kratce chcatce a zvratec a sráteček na >primeroidní mrtvovizi< , hovnocení 90., komensrář sráčům coby dvachcátý a víc už nic - 24.10.2011)

plakát

Nacistická výprava na Střechu světa (2004) 

Hm, chtělo by se vidět více těch původních dokumentujících filmů z projektu "Ahnenberbe" a s fundovanějšími historickovědními rozbory, než tyto současné (vše z dob "Třetí říše" manipulativně zkreslující a negující) tendenčně hodnotící komentáře... - - - - - (Poprvé viděno 24.10.2011 na >vytajněném prostoru< , hodnocení 56., komentář zde lehce zklamaný jako šestý - 24.10.2011)

plakát

Lincolnova poslední noc (2009) (TV film) odpad!

Cituji prosím PŘESNĚ(!) ze závěrečných titulků: "I když film vychází z historických pramenů, byly některé scény upraveny. Autoři si nečiní nárok na historickou přesnost." Konec citace. (!!!) . . . A tak já se tedy ptám, proč tahle ochotnicky odehraná a amatérsky vyrobená tendenčně spatlaná blábolivá sračka s žánrovým drzým sebepřiřazením "DOKUMENTÁRNÍ" (!) vůbec vznikla??? . . . Kde zase udělali soudruzi z NDR chybu? - - - P.S. A čemu tady to pitomé stádo (už teda čeho je moc, toho je příliš - kolik z těch zde hodnotících blbů se na to vůbec dívalo???) tedy pak neděluje ty své hvizdičky? Ale vlastně mě to už ani nepřekvapuje... . . . Tak >Heil Lincoln!< gumy a užívejte si ty nosné >dokundamenty< na čétéčku, pitomečci... %-/.. - - - - - (Poprvé viděno 24.10.2011 odpoledne na >posledním sprostoru< , hodnocení 22., komentář zde opravdu nasraný jako třetí - 24.10.2011)

plakát

Hana Hegerová - Portrét (2006) (TV film) 

Hm, prý "Portrét", sic! . . . Myslím, že by si Paní Carmen coby OSOBNOST a naše největší šansoniérka a možná nejlepší zpěvačka slovenskočeské (;-) populární hudby posledního půlstoletí zasloužila jinačí život a tvorbu bilancující film (navíc na celou jednu hodinu/!/ vysílacího času), než tenhle jalový a často jen prázdnými slovy natahovaný medailonek, zaplněný krom krátkých monologů madam Šanson ponejvíce plkáním adorujících (ev. sebechválících se) starců a účelově přicmrndávajících si výběrových mladých... Ale to už v tej naší >kulturní sféře< jinak snad ani želbohu není možný, že... °-| . . . Takže pět hvězd za to, co se holt nedá nijak pokazit - za to zpívání a zde konkrétní privátní milostiplné a šarmantní projevy H.H., za film jako takový pak jednu marnou hvězdičku, láska neláska, netřeba mudrovat... Ve výsledku tak za tři. Škoda. - - - P.S. "A kdo to je vlastně TA AKADÉMIE?" . . . Jo, skvostná slova paní Hano! Pravda pravdoucí... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno 22.10.2011 na >šansostarém prostoru< , hodnocení 7., komentář zde jako první - 22.10.2011)

plakát

Když se slunci nedaří (1995) (seriál) odpad!

Obsahem i formou laciný otravně edukativní cyklus epissodek rádoby >ze života< dětských chorých, s historkami tak pitomně z palce vycucanými a přitaženými za vlasy, že jejich sledování působí až nechtěně směšně, navíc vše i ryze herecky (sic!) podáno tak odpudivě toporně a neživotně líbezně a ufňukaně, že výsledný efekt na lehce problematického mladého (kterému je zjevně cyklus určen) člověka musí působit (zvlášť s časovým odstupem od dob výroby - fakt nechápu /...nebo asi chápu zas... °-/, proč tuhle srajdu naše >trdlovize nucené dlužby< zase recykluje!) snad až kontraproduktivně... - - - P.S. Hahaha, cpát ve špitálu do fyzicky i psychicky nemocné holky s mentální anorexií na hraně sebedestrukce >dietu< v podobě knédliků s jakousi pečenou flákotou může jen nějaký felčarský neomengele nebo pošahaný dementální scénárista... %-] - - - P.P.S. D.m.s.n. pak nějak vážněji brané sledování u citlivějších jedinců způsobuje zjevně psychickou újmu na zdraví... Je to nakonec vidět i na řadě zdejších hodnocení, komentáře nevyjímaje... %-o . . . Tak se jen tak zase jednou mudrlanti zamyslete, čemu jinak na téhle dadabázi dáváte dvě a více hvězdiček! - - - - - (Nahlédnuto občasně nahodile během běhu let na >nezdařené veřejnosrádní< , po pátém dílu uvedeném 19.10.2011 na ČT1 hodnocení 848., komentář zde nezdárný jako osmnáctý - 19.10.2011)

plakát

Můj oblíbený rok (1982) 

- - - P.S. Opět neblahá ukázka tušašsky tradiční magořiny, jak nakládat se staršími kvalitními zahraničními filmy v režii (nejen) ČT - výřez z už jednou ořízlého obrazu a idiotský >kuchyňský< český dabing prakticky bez ruchů a původní atmosféry filmu... . . . Pro igitátora proto zase jednou nesledovatelné... °-( . . . Proč to ta ignorantská profesní žumpa z takzvané "televize veřejné služby" dělá je na delší rozbor, který zde nehodlám podrobněji zpracovávat a nahrazovat tak úlohu dnes želbohu marketingově zkorumpované žumpy žurnálistické, od které při dnešním stavu věcí snad už ani nemá smysl očekávat, že vedle >pyjárových< blábolů mohla by třeba občas i kritizovat tyhle kulturní zhovadilosti naší >vepřejnosrádní< , uváděné navíc na takzvaně "jiném" druhém programu, určeném z principu přece náročnějšímu diváku... . . . Tak snad někdy na dvd. - - - - - (V této zprasené podobě nedohleděno, zatím nehodnoceno. - /22/4/)

plakát

Frankenstein (2007) (TV film) 

Hm, udělat z námětu klasického romantického horroru scifi biotechnologický thriller - nenamítal bych nic, kdyby se to formou celé tak lacině nepodbízelo masovému televiznímu divactvu. A nezachránil to ani ten navzdory očekávání ne zcela jasný konec... Tak snad někde v nějaké tv laboratoři nechystají nějací pošahaní producenti obligátní >dvojku< ... %-| - - - - - (Poprvé viděno se zpočátku značným zájmem a následným rozmrzením 17.10.2011 na >degenetické jedničce< , hodnocení 54., komentář zde jako jedenáctý - 17.10.2011)