Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (448)

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

V současnosti asi nejoptimističtější seriál o tom, jak je důležité přijmout prohru a jít dál. Nejen ve fotbale, ale především v životě.

plakát

Malé ženy (1994) 

Malé ženy je režijně skvěle uchopený film se silnými hereckými výkony. Zejména plynutí času je zde zobrazeno velice přirozeným způsobem (pouze s jedním velkým skokem), kdy se vše tak nějak bezděčně děje a než se nadějete, tak je člověk, kterého jste právě poznali, klíčovou osobou ve vašem životě. Ostatně velice realistický popis lidského prožitku času. Z dnešního hlediska je pak velice zajímavé, že i adaptace tak starého románu je dnes jaksi aktuální v zobrazení silných žen, co se snaží prosadit v mužském světě. Nutno říct (mírný spoiler) že konečná seberealizace hrdinky v podobě prosazení se ve spisovatelském světě jí ovšem nestačí a nachazí další životní smysl v partnerovi a službě dětem. A tak lze nakonec celý příběh interpretovat čiště apoliticky. Každý v životě potřebuje najít naplnění nejen sami v sobě, ale i v někom (lidé) a něčem (smysluplná činnost) a ve výsledku je jedno, jestli je to v sourozencích, rodičích, partnerech, dětech nebo umění. Nebo ve všem.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

Ve skutečnosti se to ze začátku zdá chladné, ale postupem času se z toho stává naprostý emocionální nářez. Zdrcující seriál, který se vám dostane pod kůži.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Brutální, napínavé a návykové. Claire Danes odvádí jeden z nejlepších výkonů, co jsem KDY viděl a Damian Lewis se pomalu a jistě stává nejcharismatičtějším mužem televize.

plakát

Mistr (2012) 

Místama dost psycho a vlastně si ani nejsem jistej jestli jsem to pochopil. Ale pět dát musím. Působivost toho filmu je totiž velkolepá.

plakát

Patrola (2012) 

Nekompromisní. V jednu chvíli vás Ayer nutí válet se smíchy na zemi, druhou brečet. Gyllenhaal s Peňou skvěle přirození. Konec drtící.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Nejlepší animák od Toy Story 3. Geniální scénář, který z filmu nečiní jen další infantilní podívanou pro děti, ale nápaditý, dojemný příběh s scénami, které až vyrazí dech. John C. Reilly jako dabér skvělý. Prosím, prosím, Oscara.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

3 a půl. Styl Bigelow mi nesedí. První dvě třetiny skvělé, poslední naprosto nevyužita. Jessica super, Desplat taktéž. Ve výsledku těch 157 minut nebudete litovat, ale neposadí vás to na zadek. Vlastně je to něco jako Hurt Locker..

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

U jakého jiného filmu zažijete dojetí a záchvat smíchu najednou?!

plakát

Terapie láskou (2012) 

Není to tam nic nového, příběh jde celkem předvídatelně a ano, je to feel-good... Jenže je to tak skvěle natočené, geniálně zahrané a se srdcem napsané, že tomu nejde odolat. Z Russella bude za 20 let klasik. Pokud se nikdy nepřestaneme snažit, každý nakonec najdeme svou Silver Lining.