Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (13)

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Film seznamuje diváka se společností sociálních psychopatů, humanistů a sluníčkářů, kteří nevytvářejí žádné hodnoty, ale jsou plně přesvědčeni, že jen oni dělají to pravé a jsou nejdůležitější bytosti ve vesmíru. Žijí na jedné hromádce a fanaticky naslouchají svým mentorům, pokryteckým miliardářům, kteří využívají tyhle slaboduché jedince ke svému prospěchu. Stejně dopadne i prostá mladá dáma, která prožívá těžké chvíle v kruhu rodinném a během chvilky podlehne prohnilému kouzlu usměvavých, bezduchých a naočkovaných pitomců s potřebou sdílet všechno a všude. Tom Hanks zahrál perfektně zhovadilého vizionáře. Při pohledu na něj, jak před plným publikem, s hrnkem v ruce a obrovskou obrazovkou v pozadí, plácá kraviny a zfanatizovaní otroci plácají fanaticky dlaněmi o sebe, jsem se neubránil posměškům, že opravdu ve stejném duchu tihle klauni na kdejakých konferencích vystupují. Závěr filmu byl jaký byl, proč ne. Hodnotím za tři hvězdy, byť mě film dostal do hluboké deprese a aktivoval choutky nakopat aspoň jednoho circláka do anusu. Takhle budou (ne)žít naše děti? Asi ano, spěje to k tomu. I v debilní posilovně se narcisové navzájem fotí a sdílí to všude, kde můžou. Jo, mobil je nezbytný i v činkárně. Díky za The circle, připomněl mi, jak nenávidím tuhle z.urvenou dobu. Big brother is watching you.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) odpad!

Neoriginální, neosobité, podřadné napodobování již zapomenutého podřadnými rychlokvaškami a zašlými slávami. K tomu navíc slizký samolibec Dejdar. Dekadence zábavy all inclusive.

plakát

Wonder Woman (2017) odpad!

Jsem nas*anej. Film je pro mě totální průšvih, skrytý podtext je pro mě děsivý. Nevidím v tom komiksovku, ale jasný vzkaz moci pánů z vrcholu pyramidy, kdo že to vlastně ovládá svět. Nevidíte to? Tak pak už vás dostali, jste jejich. Odpad!

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Tak odpornou politicky korektní masáž skrze jednu z nej filmových ság jsem vážně nečekal. Jedna hvězda za staré, známé tváře. Jinak si ten ohyzdný brak, který nepatří ani náhodou do rodiny star wars, strčte dop*dele.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Po čertech nadupaný, brutální, postapokalyptický hatecore. První polovina filmu je doslova dech beroucí. Charlize byla perfektní, Tom Hardy jako Max sedl. Jednoduchý děj nahradily efekty, masky, bizarnosti, ještě jednou bizarnosti, rozmanitý vozový park, akrobatické bojové vychytávky a bizarnosti. Nezapomenutelný filmový zážitek. Díky za něj!

plakát

Machete (2010) 

Líbil se mi De Niro, jednooká Michelle, dvě zdravotní sestřičky, kozačky J.Alba na konci filmu a slušivé brejle Segala. Nezklamal mě Cheech Marin a Don Johnson. Jinak bída a sledování časoměřiče, kdy už mě banda všivých přistěhovalců pustí spát.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Ojoj, tohle mě naprosto minulo. Báječný Jeff Bridges dokázal, že je opravdu mistr svého řemesla, ale nevýrazný Matt Damon a děj tohoto westernu mě příliš neoslovili. Ohánění se v každé druhé větě soudy mě popuzovalo a soud samotný v úvodu filmu se mi zdál na tehdejší dobu a poměry až příliš současný. Zážitek z filmu téměř nulový, dialogy nudné. Zařazuji jej do škatulky "jednou a dost". Chtělo to opravdovou kuráž jej dokoukat až do konce.

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Do seriálu jsem se velice rychle ponořil a hned od prvního dílu si oblíbil řadu postav. Herecké obsazení se mi jeví velice vhodně vybrané a zdá se mi, že takový Kim Coates nebo Tommy Flanagan se v rolích přímo vyžívají. I když ostře nesouhlasím s některými pasážemi, obzvláště výběr těch "zlých" se mi zdá až příliš zaujatý, vzhledem ke skutečnosti, že kriminální statistiky v jůesej plní zcela jiné etnikum, musím přiznat, že mě seriál oslovil a s nadšením se vrhám na další série. 3.série mě provedla trošku vleklým irským dobrodružstvím SOA. Vše vynahradil velkolepý závěr, za což skládám tvůrcům poklonu a připojuji "bravo". Netrpělivě očekávám nástup série čtvrté, na kterou se opravdu ze srdce těším, ale přeci jenom někde v mém nitru panuje obava z toho, aby se seriál nevykoupal ve špinavé louži a nepropadl se do temné propasti, ve které pobývá nespočty seriálů, které doplatily na hamižnost jejich tvůrců. V nejlepším je třeba přestat!

plakát

Hooligans (2004) 

Velice zdařilá adaptace stejnojmenné knihy. Potěší fanoušky britské angličtiny, příznivce Chelsea, obdivovatele ostrovních Hools, oblečených do sportovních a módních „nad“ značek, ale nepotěší odpůrce streetfight, piva bez pěny, fanoušky Tottenhamu (i když v knize je jim přiděleno podstatně více přívlastků) a vlastníky jména Dorian (pan Yates odpustí). Podařený výběr herců, ztvárňující jednotlivé postavy, vyjadřující oddanost ke klubu, pouličnímu násílí a fakt, že tihle týpci vždy stáli, stojí a budou stát v první frontové linii. Určitě mě film nadchl a i když jsem zprvu jeho shlédnutí se strachem oddaloval a sáhl jsem nejdříve po knižní podobě, abych neměl hlavu plnou tváří konkrétních herců, v ničem mě nezklamal.

plakát

Klub sráčů (2000) odpad!

Na doporučení známého (stihl ho spravedlivý trest) jsem si pustil tuhle brakózní vykopávku a zcela jednoznačně usoudil, že již nikdy více tak fatální chybu neudělám. Totálně kreténská filmová hanba o dvou nickách, chlápkovi, kterej přijímá tekutiny okem, protkaná nechutnými scénami, kdy je divák seznámen se špatnou pletí hlavních postav a výkalem, který pronásleduje jeho debilního majitele (či trousitele). Výtah se mi definitvně zvedl do posledního patra v té chvíli, kdy jsem zjistil, že jednoho z těch humusáků hrála žena.