Profil Hodnocení (1414) Komentáře (917) Obsahy (3) Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
Alenka v říši divů (2010)
14.03.2010 |
| |
Vrátila ses! Alenka! Alenka! Ta Alenka?..... První obrázek a tóny hudby D.Elfmana – ano jsem tady správně! Šílené postavy, zajímavá místa ve zvláštní říši, digitální obludy, potrhlý a nevypočitatelný J.Deep – jehož emocemi ovládaná postava je opět fantastická – prostě je tu vše co chcete a znáte. Příběh, který už tehdy L.Carroll psal pro Burtona (? :-)) a jen on si ho mohl (díky scénáři) upravit a natočit tak, aby tu byla ALENKA, KTERÁ BY SE OPRAVDU LÍBILA. Zpracováním má nejblíž asi ke Karlíkovi (mrkněte na plakáty), ale porovnávat obé nelze. Také by se mohlo dojít k závěru, že Buton vykrádá sám sebe. A to já nemám v úmyslu. Výborní herci (H.B.Carter září stejně jako Deep) vás solidním tempem provedou říší, ve které dokáže přežít jen šílenec. PROČ JE HAVRAN JAKO PSACÍ STŮL? Nevím, ale synovi (10) se to moc líbilo. STAČÍ JEN UVĚŘIT… P.S.: 3D? Ujde. Není to Avatar. Scén, ve kterých je 3D povinností zase není tolik. Celkové vyznění je ale jistě zajímavější. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Autor knihy Lewis Carrol byl znám jako uživatel marihuany? Což by vysvětlovalo fakt, že hodně lidí její obsah ,,nepobere“. |
Sherlock Holmes (2009)
14.03.2010 |
| |
Je velkou chybou vytvářet teorie dříve, než znáte fakta. Nevyhnutelně pak přizpůsobujete fakta teorii, místo přizpůsobování teorie faktům..... R. Downey Jr. je Holmes k sežrání. Nebo ne? (Vždycky přece vypadal jinak! Jak se s tím vyrovnáte je mi ale jedno!) Taktéž J.Law zaujímá čestné místo po jeho boku. Casting se tedy povedl. A co příběh? Seznamovací půlhodinka je fajn, Holmes je nejen mistr úsudku, převleků a rvaček, ale i vtipnej. Zápletka je kombinací čarodějnictví a chemických rovnic, tedy solidní a dovoluje rozvíjet dedukce, které poté může Holmes jednoduše vysvětlit. Tak jak očekávám. Dobrá kamera a střih, účelně využité efekty, má to šmrnc a tempo, Zimmerova hudba se povedla a G.Ritchie nejen v závěrečných titulkách dokazuje, že je stále zajímavým režisérem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * |
Muži, co zírají na kozy (2009)
| |
V TOMHLE JE VÍC PRAVDY, NEŽ BYSTE VĚŘILI..... Co mají společné Lochnesska, jako duch dinosaura, a zvláštní vojenská jednotka Jedi bojovníků? Pátrejte spolu s válečným zpravodajem B. Wiltonem, JAK MOHOU LÁSKA A MÍR VYHRÁT VÁLKU? Dělat si prdel z ,,TEMNÉ STRANY“ asi nepomůže. Možná dotyk ,,DIM MAK“, po jehož zásahu jednou určitě zemřete. Nebo stačí dát ,,kozy ven“? Osvobodit se! Být volný!! Ano, to je ono! Svět totiž víc než kdy před tím potřebuje Jedie. Nebo kapku LSD! Herecká šou v provedení E.McGregor, G.Clooney, J.Bridges ve filmu u jehož sledování nebude na škodu být drobeček ,,sjetej“. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne |
Global Metal (2008)
| |
Rebelie, nasranost na všechno, na život, na to, že musej vyrůstat v takový díře... a asi v ní i umřou... takže co udělají? Začnou poslouchat METAL!!!... Tento film je o postoji ostatního světa o kterém (očividně) nic nevím k HM. Pohled do Brazílie, kde je SEPULTURA vnímána stejně jako Pelé a že Japonci jsou v metalu stejně ,,švihlí“ jako ve filmech tolik nepřekvapí. Kromě toho, že je v Indii lidí jako sraček, Indonésii ,,zdobí“ 40% nezaměstnanost a v Číně, kde každej jezdí na kole, znamenají dlouhý vlasy sílu mohou tyto kultury nabídnout taktéž tvrdou muziku. Takový TANG DYNASTY a jejich Ritual Day fakt stojí za poslech. Pravda – Irák či Dubaj už tak zajímavý nejsou, ale je třeba, aby sbírka byla kompletní. Zajímavá fakta z historických (metalových) událostí, doplněné archivními záběry plní učel: rozšířit si obzory. Třeba jednou začnu poslouchat X JAPAN. |
Lítám v tom (2009)
| |
Kdo jsem? Pracuju pro společnost, která mě půjčuje srabům, jako je Stevův šéf. Lidi totiž vyvádí, když dostanou padáka. Jsem 322 dní v roce na cestách. Kdo létá letadlem – zná mě! TADY ŽIJU!.... Dostali jste někdy padáka? Nebo jste dokonce šéf? Šéf jako ten Stevův? Tak v pasážích věnovaných práci, najdete nejen hodně odpovědí, ale zřejmě se i pobavíte. O to tu ale nejde. Stejně jako nejde o zopakování si amerického zeměpisu. Cíl je zamaskován do pracovního vytížení a hesla: ,,CELKOVÉ MÍLE JSOU MÉ CÍLE“ A taky do ,,prázdnýho batohu“. Hlavní je však dokázat, že každý potřebuje pomocného pilota a ukázat, že G.Clooney je stále sympaťák a že přemýšlet o životě je smutné (což zejména odsouhlasí ti starší). Můj problém je, že nebýt té práce, tak se tu ZASE řeší jen vztahy. A i když jde o vztahy plné překvapení, nebaví mě neustále poslouchat co má a nemá smysl a zjistit, že nejlepší parta je jeden. Jinak se jedná o pohodovej film, který je o životě, práci a létání, tedy věcech vesměs smutných. Proto bych jej nedoporučil každému. Ti, kteří očekávají optimistické a radostné pohlazení, ať raději začnou lítat. Letadlem. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * |
Pandorum (2009)
| |
PANDORUM – orbitální dysfunkční syndrom. Biologické vedlejší efekty v kosmickém prostoru přivodí paranoiu.... Schizofrenická masturbace! Nevím, jestli ,,schíza“ byla někdy zfilmovaná lépe (VÍM!!), ale zde se dostávám do stádia, že vím, že nic nevím. Což mě deprimuje. Ovšem deprese se nevylučují. Zapadají do psychologické hry, odehrávající se na zajímavě vytvořené kosmické lodi. Nikdo (skoro) neví co se děje a ještě ke všemu tu řádí hnusné příšery. Nejde o sci-fi serepetičky, ale o život! A protože i ta loď je poslední dobou náladová, nezbyde jiná možnost, než....... . PANDORUM má šanci zaujmout solidním napětím, příšerami jako v Pádu do tmy a psychárnou. Může však začít nudit, protože hodně věcí se dá očekávat. Unikání příšerám ničím nepřekvapí a psychologická hra bude jen neustále se opakující písnička. Každopádně – pokud se dostanete do stadia ,,vím, že nic nevím“ a mysl se obrátí proti vám, je třeba zmáčknout tlačítko - ,,STOP!“. Proč? Protože PANDORUM. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** |
Lekce neslušného chování (2008)
| |
Drahý bože. Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a jeho cuchtu zpátky domů..... Již po pár minutách mě napadá jediná otázka: ,,kdo tohle napsal ???“ Vše působí velice sympaticky – herci, atmosféra ,,Old England“ – žádný zaplivaný Londýn, ale honosné sídlo plné lidí. Střet tradic venkova proti mládí spojenému s americkou bezstarostností, ale hlavně ,,souboj“ mezi matkou a snachou, plný vtipných sarkasmů, poznámek, naschválů, situačního humoru a válečných obětí (chudák Poppy). Po veselém dějství přichází vystřízlivění a šprýmování přechází v pokrytectví, jež odhalí víc, než by pozitivně naladěný člověk očekával. J.Biel, K.S. Thomas, B.Barnes ve filmu plném vtipných situací, ale i výborné dramatické polohy, která příběhu dodá potřebnou sílu. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ** Víte že? Film byl natočen podle divadelní hry (o čtyřech jednáních) ,,Easy virtue“ z roku 1925, kterou napsal Sir Noël Peirce Coward a je to její druhá filmová podoba? |
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)
| |
Jmenuje se Claireece ,,Precious“ Jonesová, je jí 16, chodí na základní školu, čeká svoje 2.dítě a sní o normálním životě..... Velice zajímavě natočený příběh, na který se velice špatně dívá. Ne snad kvůli tomu, že by Claireece byla škaredá hromada černýho tuku, která si přeje, aby na ní z nebe spadlo piáno, gauč, telka nebo možná - máma. On to totiž není film. Je to skutečnost. A vede k zamyšlení. To co mě však napadá, nejsou příjemný věci. Závěrečná, až dokumentární výpověď dokládá, že zkurvený monstra nejsou jen ve sci-fi hororech, ale nejčastěji se vyskytují v normálním životě. To je síla na kterou ještě nejsem připravenej a měl jsem nutkání ,,to“ vypnout. Možná TO jen nemůžu pochopit. Ale ,,TOHLE“ pochopí asi málokdo. A tak se ptám, co mě vede k tomu dívat se na film věnovaný dětskému utrpení? Jedině snad profesní zvědavost. Sadista opravdu nejsem! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte že? Film vznikl na základě jediného románu autorky Ramony Lofton, která je známá pod pseudonymem Sapphire ,,PUSH“ |
Zakletý v čase (2009)
| |
Jsem cestovatel časem. Přišel jsem z budoucnosti a ještě se vrátím mnohokrát. Začalo to, když mi bylo šest..... Místo toho, aby navštěvoval cestovatel, navštíví cestovatele sličná Rachel McAdams, která toho ví víc než on a příběh velké lásky a muže zakletého v čase může začít. Ano, sci-fi, kde je tím hlavním a nejdůležitějším romantika. Řeší se tu obyčejné situace, jako potkávání sama sebe, nebo podvedení svým mladším já. A občas je to i úsměvné. Přesto jsem rád, že film dospěje do závěrečné třetiny, která je po úvodu tou nejzajímavější. A zábavnější. Jestli se dá za zábavu považovat slza v oku. Několik slz. Malá překvapení a dojemné okamžiky způsobují lehké pohlazení na duši, které mne ale nepřesvědčí dát hvězdy 4. Zato s povděkem kvituji fakt, že nahý člověk v křoví nemusí být uchylák, ale obyčejný cestovatel časem. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** Víte že? Film vznikl podle knihy Audrey Niffenger ,,Žena cestovatele časem“ a jako výkonný producent je pod ním podepsán Brad Pitt? |
Přízrak (2008)
| |
Četl jsem tvůj román. Píšeš dobře, ale pravdu ne! Chceš příběh? Reálný?..... Svoji duši můžete upsat nejen ďáblu, ale klidně nájemnému vrahovi. Díky tomu však můžeme nahlédnout pod ruku zajímavé profesi. Příběh ze současnosti, bez hrdinského přikrášlování a hollywoodské nabubřelosti – (ostatně ta mi nevadí). Je fajn, že to co se tu odehrává je reálné.
NASAJ ATMOSFÉRU A UVĚDOM SI, ŽE NA TOM ZÁVISÍ TVŮJ ŽIVOT. Bohužel, když mají přijít ,,žně“, sžití se s postavou – podlehnutí roli a zaplacení ďáblovi – nepřichází krom zjištění, že Anton je ,,BURAK“ nic. Emočně téměř prázdné. KDO JE MORÁLNÍ ZRŮDA? Já mám jasno. Ono to není žádné překvapení. Bohužel to neskýtá ani pointa, jenž je odhadnutelná předem. Přízrak by vyčníval ve srovnání s naší kinematografií. K tý světový mu asi tak 2* chybí. Ovšem myšlence, že by každému k polepšení stačilo prožít pár dní s PŘÍZRAKEM tleskám a říkám ,,víc přízraků v reálném životě“! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** |
Nějak se to komplikuje (2009)
| |
..asi by bylo nejlepší, dát tomu ještě šanci. Ani já nejsem proti..... Film o vztazích, vlastně o vztahu, těžící z obyčejných situací, které se mohou stát každému z nás. Takže nic moc. M.Streep není kuchařkou, ale cukrářkou. Stále je však stejně milá. Nebo ne? Záleží na vás. Ve 45. minutě se to začíná komplikovat. Nebo jde jen o vtipy pro padesátileté? 70. minuta – další komplikace, ale humor padesátníků mě nerajcuje. 90. minuta – tak se nám to zkomplikovalo. Hodina čtyřicet – je to fakt komplikovaný! Já tyhle vztahovky nemusím. Ani kdyby v nich hrál třeba D.Cooperfield. Je to však zajímavější, než český Líbáš jako bůh. Stejně ale zjistíme, že v 50ti nebudeme utíkat za přítelem, ale za svými dětmi. Pokud je tohle váš šálek čehokoliv, budete si vrnět blahem. Já mám ještě pár let čas! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne |
Bitch Slap (2009)
| |
Nakopu ti zadek na všechny světový strany, až budeš úplně na ruby. Pak ti rozjebu cecky na kousky a nakonec si to s tebou rozdám tam dole, ty feno!..... (povídala žena ženě) V hlavní roli: sexy ženský a jejich vnady, sexy prádlo, záběry jako z Hustleru, násilí a občas kurevsky dobrá muzika (namátkou metal core Walls Of Jericho). A co jinak? Scénář stejně ,,famózní“ jako třeba Crank 2, zápletka skoro dokonalá jako v Obvyklích podezřelích a závěr vystřižený z Mad Maxe. Dvojky! Občas jsem se začal bezdůvodně smát. Taková zhovadilost!! Nebo je to geniální? Prostě UJETINA, která je nezajímavá, až je skvělá!!! Jak to bylo před 4mi, 6ti hodinama? Před 5ti dny? Dlouhá cesta až na úplnej začátek k zjištění, proč jde těm třem holkám v poušti o kejhák a jaký je jejich tajemství. A hlavně... KDO JE MALÍČEK!!?? Hodnocení? Já fakt nevím a nedivím se ani těm, ani těm. Jakožto milovník abstraktu, zůstanu někde uprostřed s tím, že tohle už nikdy neuvidím. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * |
Harry Brown (2009)
| |
Je pravda, že značná část obětí se připisuje jakémusi osamělému mstitelovi?.... Agresivní výrostci, úmrtí manželky a smrt přítele. To vše přinutí vysloužilého mariňáka M.Caina vyrazit do akce. Ale trvá mu to. Zbytečně natáhnutej úvod, vykonstruovaná hra na city (nebo na co), aby jsme pochopili, že policie je bezbranná. Ubíhající čas nijak nepomáhá rozvoji osobnosti Harryho, od kterého stejně čekám jen pomstu. Nemůže se rovnat s Waltem Kovalskim. Zato gang parchantů by lehce uspěl třeba v komparsu na další díl Death Wish. S přibývajícím časem už policie není jen bezbranná, ale totálně na hovno a její přítomnost vede k nenávisti demokracie. Ještě že je tu Harry Brown. Uteče z nemocnice, všechny zabije a zbytek zachrání. Tento film může skvěle konkurovat v agresivitě (již zmíněnému) ,,Přání smrti“, v ubližování důchodcům třeba filmu ,,Red“, ale v ničem, (V NIČEM !!!) Gran Torinu!!!! Je to jen další film na téma násilí ve společnosti a mstících se penzistů. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * |
The Box (2009)
| |
Pacient vyrobil zařízení jehož funkce je neznámá. Pacient doporučuje dát zařízení do domovů.... Tak tak, někde letos Santa naděloval dřív! Nač se dlouze rozepisovat. Je to o tom, jestli zmáčknout nebo nezmáčknout. Strach? Z čeho? Tenhle mimozemskej projekt nedopadl zrovna nejlíp. Chybí mi technické finesy, přesvědčivý herci, ale hlavně příběh, který by přinesl nějaké zajímavé a šokující odhalení. Místo záhad jen tajemné pronásledování, umírající známí a neznámí, zjevující se tajemné postavy se vzkazy – nebudete mi věřit, je to NUDA !!! Nastavovaný příběh zaujme jen na začátku, protože nápadu říkám ano! Je hodně znát, že tohle byla ,,jen“ povídka, u které to mělo zůstat. Nevěrohodné herecké výkony, nepřesvědčivé vyznění sobeckosti či chamtivosti lidí vedoucí k záhubě mě nutí napsat, že tohle za vidění nestojí! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Film vznikl na základě povídky Button, Button od Richarda Mathesona, který je také autorem knihy Já,legenda? |
Dante's Inferno: An Animated Epic (2010)
| |
Uprostřed své životní cesty, nacházel jsem se v temném lese, kde jasnou cestu jsem ztratil..... K příběhu se nemá cenu rozepisovat. Dante jde do pekla a kurevsky to po cestě ,,řeší“. Kdo jej nezná, brzy pozná, že to není takto jednoduché, ale myslím, že pro začátek stačí vědět tohle. Zato o filmu: sofistikované a jemně vybroušené, bohaté na ..... nebo můžu rovnou napsat, že se mi to líbilo. Ano LÍBILO!!! Báseň je výborná a díky animaci ji dokáže snadněji pochopit a vstřebat každý. Skutky minulosti jako strašák, očista svědomí, propast vzpomínek, spousta krve. ZEMĚ JE JEN JINÁ FORMA PEKLA A LIDÉ JSOU DÉMONI. Pekelně zajímavý animák. Doporučuji příznivcům drsných příběhů i těm, kteří hledají něco zajímavého. Na své si přijdou i příznivci Heavy Metalu! Jako by tento epos byl stvořen pro ně. Nejen díky dábelskému hlasu Stevena Bluma a hláškám typu ,, MODLI SE ZA SVOJI DUŠI DANTE“. Já prostě bytosti a příběhy pekelné miluju!! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** |
Soviet Story, The (2008)
| |
Ruce svázané za zády, střela zkušeně mířená do týlu a pád do velkého masového hrobu..... PŘESTO TENTO FILM NEBUDE O NACISMU!
Výpovědi sovětských disidentů, historiků, profesorů, doplněné mnoha autentickými materiály. Porovnávání nacistických symbolů s komunistickými, myšlenky typu: ,,KONEČNÉ HARMONIE BUDE DOSAŽENO JEDINĚ, KDYŽ URČITÉ SKUPINY LIDÍ BUDOU VYVRAŽDĚNY“. Připomenutí organizovaného hladomoru na Ukrajině. Socialismus jako experiment s vizí stvoření nového člověka. Karel Marx vyzývající k revolučnímu holokaustu. Takovéto dokumenty, které se bezprostředně dotýkají naší historie mám rád. A už dlouho mi žádný nedal tolik podnětů. Rozumný člověk dávno nechápe, PROČ stále mohou existovat strany hlásící se ke komunismu. Poučný výlet od Lenina přes II. světovou válku do současnosti. Víte že? Velkým příznivcem této ideologie byl i britský dramatik Bernard Shaw? |
Balibo (2009)
| |
V roce 1975, po 400 letech portugalské nadvlády, prohlásil malý národ - Východní Timor svoji nezávislost. O 9 dní později jej napadla Indonésie. Svět se k této invazi otočil zády..... Poslechněte si jedinečný a nesmírně důležitý příběh. Píše se 7.12.1975 – předpokládám, že toto datum znáte. Ne? Potom vás asi problémy Austrálie moc nezajímají. V tomto snímku však ani historické souvislosti spojené s Východním Timorem zrovna moc napětí nepřináší. Máme tu 5 zmizelých novinářů, jejichž flashbacky z osudové cesty zapadají do historických souvislostí. Odhalení vesnice poseté mrtvolami – není mi jedno, co se tam děje, ale tato politika je mi na míle vzdálená. A nebaví mě to!! Nic na tom nemůže změnit ani krátké napětí ze setkání s okupanty. Je dokonalé, ale krátké. A jinak dopadnout nemohlo. Další příběh o lidech, kteří si mysleli, že jejich přítomnost (v nějaké) válce něco změní. Pro mě to jsou ,,DALŠÍ ZBYTEČNÉ OBĚTI“. Takže pokud je vám problematika V.Timoru ukradená, jděte radši na pivo. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Během nadvlády Indonésie zemřelo více než 180 000 obyvatel V. Timoru. Tato nadvláda trvala do roku 1999. |
Občan X (1995)
| |
Tvrdý úder do týla, mnohočetné bodné rány v obličeji. Dodatečné zohavení použitím tupého předmětu podobného lidským zubům…. Sovětský svaz, země kde zítra znamená včera. A díky tomuto filmu máme možnost nahlédnout do zákulisí milice a aparátu neomezených možností. Mnohem zrůdněji než vraždy zde vypadá sovětský systém (v Sovětském svazu nejsou žádní masový vrazi, to je totiž západní fenomén) a nástěnka ,,geroj týdne“ je brutálnější než portrét vraha. Kdo tu dobu alespoň trochu zažil, pochopí, jak snadno se dalo, díky prohnilému komunistickému systému, stát největším masovým vrahem. Monstrum zrodilo zrůdu. ANDREJ ROMANOVIČ ČIKATILO – 53 mrtvých. Podobný pohled na SSSR tu chyběl. Spíš než na napínavou krimi se tedy připravte na výlet do starých časů, třeba jako v dobrodružství kriminalistiky. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** Víte že? Film byl natočen podle knihy The Killer Department od Roberta Cullena? |
2012 (2009)
| |
Největší sluneční erupce v dějinách lidstva. Malé otřesy, povrchové praskliny, destabilizovaná zemská kůra. Přijde obrovská tsunami a magnetické póly Země obrátí své pole. Zkáze podlehnou nejen kulturní památky, ale celá města a státy. Světadíly...... Emmerich se s ničím nesere. Za sedm minut jsme u prezidenta a za chvíli v roce 2011. A zjišťujeme, že v Yellowstoneském národním parku už není Méďa Béďa, ale Ch.Frost, jehož krátký film o konci světa považuji za předčasný vrchol tohoto snímku. Čekat od Emmericha něco jinýho může jen ignorant. Konec světa není o citech, ale o destrukci. Pocity a vztahy nikoho nezajímají. A když už se někdo má ,,jen“ utopit, tak ať je zároveň rozdrcen letadlovou lodí. Emmerich je mistr obrazu, efektů a je veliká škoda, že ne scénáře. Laciné napětí však přes veškerou trapnost pobaví. Bohužel debilní finále ubírá další body (hvězdy) a vnitřně mě to mrzí. 2012 je totiž mnohem lepší než 10 000 př. n. l., ale těžit emoce z toho, že se sedmiletý dítě přestane počurávat může jen idiot. Nebo Roland Emmerich. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * |
Phantomschmerz (2009)
| |
Co dělá noha? Nevím, ještě jsem nenašel dost odvahy podívat se pod deku..... Je fajn, že německá kinematografie už dávno není jen Kobra 11. Já si však ani dlouho po skončení tohoto filmu nejsem jistý, jestli to je – byl film pro mě. Každopádně T.Schweigel má mé sympatie. Tady jako vášnivý cyklista, milovník žen a vypravěč veselých historek, jenž dokáže předvést poetiku jízdy na kole, jízdy přírodou, když je nádherné být sám a užívat si a nasávat tu krásu, která je všude je kolem nás. Po amputaci se rozehrává příběh, který prožilo hodně lidí. Zjišťuje, že kromě toho, že potřebuje jen jednu botu, potřebuje přátele, kteří mu pomohou vyrovnat se s tímto faktem. Pomalé až nudné tempo občas prosvítí maličká dojemná perlička, kterých ke konci přibývá. Film o vyrovnání se se ztrátou nohy, o hledání nového smyslu života asi musí být smutný. Musí být vidět ta odhodlanost být připravený zbavit se démonů, kteří do vás vstoupí a DOKÁZAT TO. A třeba začít cestovat s někým, kdo bude oponovat jeho historkám, protože život ztrátou nohy nekončí. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Fantomovou bolestí se rozumí krátké vystřelující bolesti v oblasti části končetiny, která již neexistuje? |
Žena v Berlíně (2008)
| |
První vydání knihy Anonyma ,,Žena v Berlíně“ vzbudilo velké pohoršení. Byla nazývána hanbou německých žen. Autorka byla tak šokována opovržením součastníků, že až do své smrti zakázala další vydání. A i poté mělo zůstat její jméno anonymní.... Zprvu to vypadá na horor plný nadržených ,,zvířat“. Rudá armáda taková zřejmě byla. Scény znásilnění, mladá či stará – válka si nevybírá. VŽDYŤ JDE JEN O PÁR MINUT. Film má pomoci pochopit PROČ některé německé ženy dělaly to, co dělaly. Příběh si zachovává korektnost (odsuzovat sovětské vojáky?.... co myslíte, že dělali Němci?). Místo pozdravu – KOLIKRÁT? Každý se snaží přežít jak umí. Kurva? Možná ano. Jíst se ale musí. Může však také dojít ke sblížení kultur. Nepochopitelné? Ale válka ještě neskončila! Ženy si to sami před sebou dokáží obhájit. Ale co vracející se němečtí muži? Silný příběh nutící k zamyšlení. Někdo to pochopí, někdo ne. A nejde ani o to, jak tento film skončí. Jde o to, o čem vyprávěl. Německá kinematografie zažívá nádherné časy! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** |