Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (437)

plakát

Další rok (2010) 

Jak jen to Mike Leigh dělá, že dokáže vyjádřit dokonale ženské pocity? Tento jednoroční časosběr zachycující neštěstí a osamělost kolem štastného postaršího páru je krásnou interpretací vztahů moderní doby. A na těchto filmech miluji autentičnost života takového, jaký opravdu je. Až se začínám děsit toho svého.

plakát

Umění musí bolet (2006) 

Režisér Terry Zwigoff začal nádherným filmem Přízračný svět a pak se jeho kariéra začala ubírat směrem dolů. Od průměrného Santy jde na nižší úroveň a je to velká škoda. Přestože Art School Confidential je nezávislým nízkorozpočtovým filmem, tak mě velice zklamal a je to filmovým důkazem, že umění opravdu může bolet. A že to byla tvrdá rána pod pás.

plakát

Doba měděná (2010) (studentský film) 

Pojďme točit do Afriky, nevím co, ale určitě se tam něco najde. Takový přístup k tématu není zrovna nejlepší. Dokument není o tom, přelézt plot, něco tam natočit a nakonec neříct nic divákovi. Přesně takto jsem se cítil po odchodu z kina. Nic jsem si z toho neodnesl a děkoval jsem, že dokument má tak krátkou minutáž. Z počátku to vypadalo na zajímavou investigativní reportáž, ale nakonec je to paskvil slepený z pěti věcí - chudé děti pracující na opravě silnice, zákaz natáčení v továrnách, provizorní kostel, dolování načerno a nakonec zkoumání uměleckého díla na podlaze nějaké firmy. Omlouvám se, ale opravdu jsem nepochopil pointu.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Když jsem před rokem mluvil s Gondrym a ptal se ho, zda bude jeho hračičkářství i ve filmu Green Hornet, odpověděl: "Of course, it's me." a usmál se. Byl jsem tak ujištěn, že nebudu zklamán a taky jsem nebyl. Nevím, zda to bude těmi dramaty, se kterými se poslední dobou roztrhl pytel. Ale dlouho jsem se tak nepobavil a (hlasitě) nezasmál. Bravurně napsaný scénář plný absurdit, jenž vám budou otvírat bránice a herecké obsazení, které vám bude připomínat Růžového pantera nebo opětovně charisma padoušského Christopha Waltze, vás nenechá v křesle chladným. A z kina budete odcházet s hlavou plnou srš(n)ících hlášek.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Sedm dní stačilo Bohovi, aby stvořil svět. Sedm dní stačí na to, aby se z obyčejných žáků stala Zkažená mládež. Syrová brutalita aneb šikana mezi žáky byla a vždy bude. Někdy to dopadne dobře (myslím tím, že se věci mezi žáky urovnají a stanou se přáteli), někdy to vyústí v katastrofu jako na škole Columbine. Závěrečné mrazivé minuty ve mně zůstanou ještě dlouho.

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Nádherné, úchvatné, dechberoucí! Příběh o přátelství a jeho překážkách, které se schovává v lidském zlu ostatních. Ačkoliv se v úvodu s hlavním hrdinou nestotožníte. Postupem času zjistíte, jak se věci opravdu mají a jste na jeho straně. Myslíte jako on, chováte se jako on a jednáte jako on. Jestli znáte film Rebel bez příčiny, pak toto je rebel s důvodem...

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Netušil jsem, že zůstanu na stejném hodnocení jako u Trona z roku 1982. Ač vizuální a hudební podívaná pokročila hodně kupředu. Vyprávění příběhu srazilo úroveň hodně nízko. Ale možná je to tím, že se jedná o velkolepé dílo v rukou debutujícího režiséra Josepha Kosinskiho, který na své režisérské židli nesl velké břímě. A takový je výsledek.

plakát

Odsouzení (2010) 

Spravedlnost nakonec vyšla najevo a trvalo to sakra dlouho. Dojemný příběh o odhodlání a cestě za cílem, kde stojí spravedlnost. Ukázka špatnosti amerického právního systému. Hodnocení schazuje zmatený střih z jednoho děje do druhého a vy se musíte orientovat v jakém období se právě nacházíte. Hercům není co vytknout, dokáží z vás dostat emoce na místech, kde mají být. Průměrná klasika.

plakát

Technotise - Edit a já (2009) 

Kōkaku kidōtai (Ghost in the Shell) v srbském podání se nevydařil. Spíš to vypadá, jako by Erste bank poprosila komiksového malíře Aleksu Gajice, aby vytvořil film, kde bude vládnout jejich značka. Ale ani nenásilný product placement v budoucnosti nezachránil již ohraný příběh o životě a smrti.

plakát

Temná strana čokolády (2010) 

3,5* Přesně kvůli tomu mám rád dokumenty. Zatímco se mnozí z nás dívají na svět růžovými brýlemi. Někteří si tyto brýle sundají a podívají se na problém pěkně z blízka. Ale co vlastně zmůžeme, když světu vládnou peníze. Dánové se snažili nahlednout pod pokličku podobně jako Louie Psihoyos s filmem The Cove. Odvedli dobrou práci a i když ukázali to nejpodstatnější, nešli tak více do hloubky a to je důvod k tomu hodnocení mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.