Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (437)

plakát

Osudné rozhodnutí (2009) 

Silný příběh o rodičovské lásce a křehkém světě dětí. Emoce na každém rohu, které vás nevydírají, protože tak to bývá i ve skutečném životě. A proto dávám plný počet, i když by se našlo pár věcí k vytknutí, ale film jako celek ve mně zanechal nesmazatelnou stopu.

plakát

Líbej mě (2011) 

Romantický švédský film, který nějak nepřekvapuje. Obyčejný a předvidatelný příběh, plynoucí z jednoho bodu ke druhému až mám pocit, že to bylo dělané jen kvůli hudbě a kameře. O tom filmy přeci nejsou. Nevím, jak ve Švédsku berou tuhle sexuální orientaci, ale tohle téma přišlo jaksi pozdě. Možná tak před 15ti lety by se na to lidé dívali jinak. Takhle je to jen obyčejný film.

plakát

Strange Fish (1993) 

Dechberoucí podívaná, kterou jsem sledoval s otevřenou pusou. Film si mě naprosto získal a já toužil své tělo rozpohybovat do rytmu hudby a nechat se unášet neznámo kam.

plakát

Drive (2011) 

Zářící noční Los Angeles, elektronická hudba a herci v příběhu Jamese Sallise dávají dohromady úchvatnou podívanou, která se mi vryje hluboko do paměti. Z pasivního pohledu sledujeme řidiče, jenž nevyjadřuje své emoce mimikou, ale svými činy. Ať už prostřednictvím auta či jiných nástrojů. Pro mě jeden z nejpřekvapivějších filmů roku.

plakát

Konspirátor (2010) 

Jednou za několik let si Robert Redford usedne na režisérské křeslo a vypustí do světa film s neobyčejnou tématikou. Tentokrát si vzal atentát na Abrahama Lincolna a vzniklo z toho obyčejné soudní drama, kdy americké soudnictví nefungovalo tak, jak teď. Ač film umí hned vtáhnout do děje, s přibývajícím časem nadšení upadá a vy jste mohli zhlédnout další průměrný film.

plakát

Ha-Hov (2007) 

"You Jews never knew how to kill, but you always knew how to die." Izraelská kinematografie jde mimo mě, ale když už vidím film z této země, tak jsem vždy překvapen. Naposledy to byl film Život podle Agfy. Životní příběhy, které nenechají nikoho v klidu. Izraelský Dluh vypráví o lovu nacistiického doktora pracujícího za války v Osvětimi. Milostný trojúhelník agentů z Mossadu se ujal této role a podařilo se jim ho chytit. Příběh doprovází skvěle napsané dialogy (mrazivé scény na gynegologické židli), které právě udržují kvalitu filmu nahoře, jinak by se jednalo o obyčejnou telenovelu ze špionážního prostředí. Teď se spíš obávám, co z toho udělá americký remake.

plakát

Transfer (2010) 

Jak by mohlo vypadat "nevinné" moderní otrokářství. Tento německý snímek ukazuje touhu po nesmrtelnosti a obětavost se vůči svým blízkým. Ale i když se obětujeme, náhle si uvědomíme cenu svého vlastního života. Skvělý film!

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Naprosto dechberoucí podívaná, kterou toužím vidět znovu a znovu. Vynikající příběh, který zobrazuje proměnu lidoopa, který se snaží najít sám sebe, kam vlastně patří. Vrátil jsem se do svých dětských let, kdy jsem se na plátno díval s otevřenou pusou a hltal každý záběr. And Oscar goes to ape Caesar!

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Středověk byl tvrdá doba a to nejen v rámci chování, ale i mluvy, jak názorně ukazuje tento film. Ne, že bych se řechtal smíchy, ale báječně jsem se bavil nad vtipy, které byly promyšleny do detailů. I když byl místy humor poněkud černější, jako celek se mi to líbilo.

plakát

Senna (2010) 

Jako neznalci tohoto sportovního odvětví mi tento dokument přirostl k srdci svým vyprávěním a informacemi, o které jsem se obohatil. Zvlášť, když se pomalu jedná o část mého dětství, ktde jsem si hrál na koberci s autíčkama, ale o Sennovi jsem neměl ani páru. Není to jen o závodění, ale i o tom, co můžete znamenat pro lidi ve vaší rodné zemi a nejen tam.