Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (21)

plakát

Barbie (2023) odpad!

Chtěl jsem udělat dceři radost a i sám jsem se docela těšil na Margot Robbie jako Barbie, ale bylo to strašné. Z ukázek na internetu bohužel není poznat, že se nejedná o film o Barbie, ale o tupou militantní feministickou vymývárnu, která utopí všechny dobré i vtipné momenty filmu ( jako třeba tanec Kenů). Jinak bych hodnotil tak 2 hvězdami.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Po skvělém Ragnaroku obrovské zklamání a velmi špatná parodie. Thor je vyobrazen jako neschopný zženštilý blbeček, Christian Bale hraje hlavního záporáka a jako vždy skvěle, jen v úplně jiném filmu, Russel Crowe je  jako Zeus samozřejmě také zženštilý a neschopný a Korg je gay… no prostě všichni chlapi jsou potomci. Naopak, ženy jsou vyobrazeny jako dokonalé až božské a to až tak, že Jane je zcela nepochopitelně nazývaná Thorem.?? Ovládá sice Thórovo kladivo, ale toho byl hoden i kapitán Amerika a tomu nikdo neříkal kapitáne Thore. No a aby bylo vyhověno módním požadavkům, Valkýra je na holky. Takže film o vrahovi bohů (Ch. Bale) je spíše o vraždění Marvelu studiem Disney. Smutné.

plakát

Pinocchio (2022) 

Pinochcio vypadá roztomile, jinak je to další zbytečná předělávka animáku, plná překrucování historických souvislostí. Tom Hanks a vlastně většina hraných dospělých postav vypadají a přehrávají jako z filmu od Zdeňka Trošky. Navíc jsem celý film s hrůzou očekával, kdy, dle aktuálních Disney trendů, Pinocchio oznámí že je gay. No, naštěstí to ještě nepřišlo, takže to můžeme očekavat až v pokračování  Pinocchio2… nebo v She-Pinocchia.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Slabší odvar Pána prstenů, ale po letech mi děti ukázaly, že to není tak špatné, jak jsem to původně vnímal (mé prvotní hodnocení bylo jen 1 hvězda).   Takže po letech palec nahoru ... Martin Freeman a Lee Pace si to zaslouží.

plakát

Teletubbies (1997) (seriál) 

Myslím si že negativní hodnocení seriálu Teletubbies, je pouze nepochopením cílové skupiny, je to zkrátka pro nejmenší děti. Náš roční syn je z toho nadšený, celou dobu se směje a udrží pozornost, žádný jiný seriál na mrňousky takle nefunguje, takže za mne respekt za pochopení způsobu myšlení tahle mlých dětí a převedení na "plátno". Cílová skupina je našená a věřte mi, že kdyby malé děti hodnotily skvělý film Vykoupení z věznice Shawshank, tak dají Odpad.

plakát

Lidice (2011) 

Na tak složité a povinné téma, je to velmi dobré filmové zpracování a P.Nikolaev se s tím statečně popral. Herecké výkony velmi slušné, u výběru herců jsem ocenil i snahu obsadit herce s dobovými obličeji. Za tenhle pomníček se Lidice určitě stydět nemusí a školáci se u něj rozhodně nebudou nudit (testováno na 15letém švagrovi).

plakát

Srbský film (2010) odpad!

Nepochopitelná sadistická zrůdnost. Jsem dost tolerantní, ale tohle by nedokázal ani Zdeněk Troška, zničit, zakázat, zapomenout!

plakát

Taxidermia (2006) 

Jednou a nikdy víc. Viděli jsme to na dovče a normálně jsme měli zkaženej (zhnusenej) večer, ale v porovnání se Srbským filmem je to rodinná komedie :) Jinak slušnej bizárek.