Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (5)

plakát

Leptirica (1973) (TV film) 

Ideální pro Filmový festival pro otrlé a večery s vínem a davem kolem sebe.

plakát

Om Shanti Om (2007) 

Tenhle snímek mě přivedl k bollywoodské kinematografii a myslím si, že jsem nemohla mít lepší start. Naprosto mě fascinovala přehlídka žánrů, které film stihnul prostřídat, taneční choreografie, barvy a šarm Shahrukha Khana. Film asi nepadne do oka každému, přece jen jde o jinou kulturu. Ale já ji přijala všemi pěti hvězdičkami.

plakát

Umělec (2011) 

Tento film možná příliš zjednodušuje mezník filmových dějin (přechod ke zvukovému filmu), ale musíme mít stále na mysli, že se jedná jen o film, ne o dokument, který se snaží sdělit pravdu. Ti, kteří se o filmovou historii zajímají, vědí jak to bylo (resp. jak to asi bylo), ti kteří toho tolik vědět nechtějí, se pokochají filmem, který nemá hluché místo a který diváky baví od začátku do konce. U sledování se nad celou problematikou třeba zamyslí a začnou hledat informace o tom, jak to teda vlastně bylo. Mnohé to může přivést ke sledování některých němých filmů. Ať už se k tomu divák postaví jakkoliv, nemůže filmu upřít jeho hravost, která se neomrzí. K tomu přidejme lásku ke zvířatům a okouzlující představitele hlavních rolí a nemůžeme se divit, že tento snímek byl velkou konkurencí filmu Hugo, a jeho velký objev na Cenách akademie.

plakát

Cesta do života (1931) 

Dvě hvězdičky jen z toho důvodu, že jsem daný režim nezažila a dokážu se na filmy tohoto typu dívat jiným pohledem. Jinak upřímně lituju tehdejší diváky a chápu, proč se sovětským filmům vyhýbali (byť některé z nich jsou skvělé).

plakát

Fontána (2006) 

Film, který by diváci měli vidět nejlíp na plátně. Pro mě jeden z mála filmů, které si budu pamatovat. Mnozí se tu vyjádřili, že jim vadí příliš jednoduše vyjádřená myšlenka filmu, ale já v tom problém nevidím, naopak by byla škoda, kdyby byl film složitý a byl jen pro "vyvolené", kteří jsou schopni mu zcela porozumět a odhalit veškeré taje. Jeho jednoduchost krásně ladí s vizuální "složitostí".