Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (416)

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) odpad!

Prošel jsem dvouhodinovým peklem v podobě premiérového dvojdílu, přiznám se, že mi z toho celého výtvoru bylo hůř, než kdybych byl krvácejícím skutečným pacientem v tomhle panoptiku. Tady Prima hodně ustřelila.

plakát

Nechte zpívat Mišíka (2017) 

Jsem celoživotní Vladimírův fanda, vždy když je ohlášeno jeho nové album, je to pro mě zásadní událostí roku, které nikdy nezklame. Co se týče dokumentu, nesmírně vkusně a řemeslně natočeno. Všechny milníky Vladimírova života jsou zde zaznamenány velice decentně, jasně, emočně a věcně. Moc pěkný počin. Nezbývá, než umělci popřát ještě mnoho sil a zdraví ať slouží a ještě prosím o nějakou novou muzičku.

plakát

Hlava-22 (1970) 

Jako kluk jsem četl knížku několikrát. Beru toto dílo jako jedno z nejlepších literárních výtvorů minulého století. Zhlédnout film mi ovšem trvalo převelice dlouho. V dobách, kdy jsem denně sledoval MASH jsem se několikrát o tento film pokoušel, bohužel nikdy nedokoukal, jelikož halucinace, ztvárnění šílenství a podstatně větší drsnost příběhu se s MASHEM úplně neshodovala, ani filmovým. V tomto ohledu kniha byla podstatně vtipnější a přeci jen fantazie je fantazie. Nicméně na celý film jsem se podíval až letos po letech. A musím říct, že se jedná o opravdu velkolepé dílko. Je to tedy pravda časově krapánek delší, s místy zbytečně hluchými, ale nic to nemění na tom, že je film velice zdařilý, nabitý slavnými jmény a zpracovaný vynikajícím uměleckým ztvárněním některých knižních pasáží.

plakát

La La Land (2016) 

Poslední dobou jsem nějak na měkko z romantických bijáků. Nevím, jestli stárnu, bo se možná točí lepší náměty, které nemíchají tento žánr s tuctovými komediálními gagy, ale je to zkrátka fakt. La La Land je jednoznačně pohlazením, nejen v oblasti vizuální a herecké. Ryan s Emmou jsou prostě skvělí, křehkost a vcítění se do rolí u obou herců je dokonalé. Jedná se ovšem také o velice kvalitní hudební počin. Vynikající provedení na poli hudebním, ostatně co jiného čekat od tvůrců Whiplashe, Rozhodně zde zaplesá hudební cítění každého, kdo jen trošku přičichl k tak užasnému hudebnímu žánru jakým je jazz. Jedním slovem prostě parádička.

plakát

Symfonie strachu (2013) 

Damien Chazelle scénárista tohoto snímku má mojí plnou pozornost. Prakticky veškeré filmy, ve kterých je zainteresovaný ať už režijí, či slovem jsou výjímečné, právě kvůli impozantní hudbě, která se odehrává vždy na pozadí jeho dramat. Jinak tomu není ani v tomto filmu. Celý film je velice gradační, Elijah Wood je je skvělý a jeho hra na klavír, snadno uvěřitelná. Trošku mě zamrzelo rozuzlení celého filmu, které bylo na můj vkus a vůbec excelentnost filmu až příliš fádní, zbytečně akční a vesměs obyčejné. Každopádně velice příjemný a koukatelný film ve stylu Telefonní budky

plakát

Nádraží (2017) (seriál) 

Ouje, tady se někdo inspiroval pořadem Come Fly With Me pánů Lucasse a Walliamse, s rozdílem, že bude přeci jen dostupnější pro obyčejný Český lid nádraží, než letiště. Každopádně nejvtipnější fórky jsou takřka zkopírované, ale co, humor téhle partičky každý zná a kdo jej nemá rád, nic mu nebrání se na takový pořad vůbec dívat. Já už jen ze zvědavosti jej sledovat budu a přiznám se, že některé Sokolovy výstupy mě v celku pobavily.

plakát

Za každou cenu (2016) 

Novodobý western, místo koní se používají auťáky, zbraně jsou také převážně novodobé, ale příběhem, celkovým provedením, hereckými výkony s drsnou vizáží, silnými slovy a v neposlední řadě skvélým soundtrackem, strčí do kapsy i lecjakou typickou kovbojku.

plakát

Duel v Mount Hermonu (2016) 

Milý fando westernového žánru, pokud zvolíš tento film, něco zažiješ. Krom dvou sympaťáků hlavních hrdinů a hrdinky, zažiješ necelé dvě hodiny opravdu nevšedního zážitku. V první polovině filmu a to prosím doslova tě film totálně ukolíbá. Drama střídá drama, věčné tlachání a jakýsi pokus o ztvárnění možného i nemožného filmového umění, hraničící s artem. Do toho všeho film obsahuje neskutečně na western nudnou hudební vložku, která při puštění filmu v nočních hodinách spolehlivě přinutí sledovače zavřít oči a nechtít je již více otevřít. Suma sumárum z těží dvě hvězdice. Ovšem pak přijde na řadu druhá půlka, odhalení záporáka Woodyho a jeho rasistických sklonů a jde se do akce. V tu chvíli se dostávají na řadu kolty a opakovačky a o akci přestane být nouze. Finální duel mezi oběma herci je vyloženě lahůdka alespoň co se týče natočených westernů v tomto století, moc jsem si to užil 4-5 hvězdic. Suma sumárum celý film jako celek lepší průměr.

plakát

Strašidla (2016) 

Troška točí slátaniny, to je poslední dobou fakt, ale nemůžu si pomoct, pohádky se mu některé docela povedly. Tenhle film pohádkový je, nadhodnocuji, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení mu musím pomoci, jelikož do jednoho pytle s Babovřeskama ani Kameňákama jej rozhodně házet nehodlám. Za mě průměr, možná s trošku delší stopáží, ale rozhodně film neurazil, dokonce se film obejde i bez natěšenosti a přehnanosti gagů, zkrátka na Zdenkovu filmografii je to úspěch.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Tak tedy, Podfukáři 2 celkem zklamání. To, na čem byla postavena jednička, gradace do vyvrcholení finále, byl pro mě jeden veliký Uau efekt. Dvojka, strašně vaří, nezačíná to špatně, snaží se porovnat k předešlému, ale čím více se film blíží ke konci, je to čím dál více ulítlé a dost přitroublé. Finále celého filmu je až tak moc okaté, že ho prohlédne i 10leté děcko. Trošku mi film připomněl Cimrmanouv hru ( Ty nejsi má teta, tetičko, Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha, Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn ) Co se týče výkonů. Herci klasicky dobří, přiznám se, že mi tentokrát dost vadila dvojrole Woodyho, na můj vkus zbytečná onanie vůči jeho herectví. No a Daniel, to je pro mě stále takové nedomrle, které zkrátka na svůj film počká, až mu pořádně narostou fousy. Další díl, už bych nepáchal. Kouzelnické filmy mám rád, ale nic se nemá přehánět. Chtělo by to zkrátka nový a neotřelý nápad. Tak tedy zkouknout Podfukáře 2 a Vichr z hor.