Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Bratříčku, kde jsi?

Bratříčku, kde jsi? (2000)

Tento filmový skvost se bez pochyby zařadil mezi top světové filmy v žánru komedie, roadmovie, hudební. Ustřední trojice na útěku z vězení ve státě Mississipy, za hledáním uloženého pokladu a sebepoznáním, naráží na své strastiplné cestě nejen na přísné policejní hochy, kteří jsou jim neustále v patách, ale také různé, prostodivné postavičky a rituály, které tento příběh utváří k dokonalosti. Zapojení a dokreslení bluegrassových kytar a zpěvů do příběhu, v čele se skvělou interpretkou Allison Krauss dělá z tohoto příběhu nejen skvělou podívanou, ale také opravdový hudební zážitek. Díky pánům Coenům za jejich filmografii. Jen tak dále.

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974)

Uno dos tres, Lalalala la la, lalalala la la., bm brm brlllllll bm brm brllllll.........hm........ HA!!!!!! Kdo by neznal nápěv sboru společně s bassbarytonem Budem, jako by snad ani nemohl existovat. Tento film, je rozhodně tou nejlepší show, kterou tito dva pánové kdy natočili. Skvěle rozehraný příběh, maestro Paganini, nadupaná autíčka, ještě silnější mašinky, hlášek k prasknutí a v neposlední řadě bitky, které málokoho nechají bez úsměvu. A k tomu ústřední píseň Dune Buggy, která baví do dnes. Děkuji za přečtení a já odcházím na teplé párky a studené pivo.

Piráti na vlnách

Piráti na vlnách (2009)

This is very much the best film of the year 2009. (expressed by Forrest Gump).Nemám jiných slov

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Film, který vystihuje mládí a vzestup slávy Johnnyho Cashe. Vzhledem k tomu, že patřím k velkým fandům tohoto zpěváka, jeho života i country hudby jako takové. Mohu potvrdit, že tento film, je skutečně autobiografií zpěvákových začátků, kdy bouření provázené skandály a návykové látky byly nedílnou součástí života tehdejších umělců. Je pravdou, že se mohli tvůrci zaměřit více i na jeho velkou rivalitu s tehdejší také začínající hvězdou Elvisem Presleym, a v neposlední řadě alespoň naťuknutím jeho pozdějším až fanatismu v křesťanskou víru, která ho provázela až do smrti. Na druhou stranu je zde větší prostor pro jeho osobní život, problémy s otcem a zejména na posedlost po ženě jeho života June Carter. Skvěle odvedené výkony obou hlavních představitelů po herecké i pěvecké stránce.