Film, který je svým pojetím až nadčasový. Není to jen dočasný hit, ale dlouho trvající čin, který je vlastně stále aktuální. Už jen ten pojem Hamlet a kachničky je humorný a Kaurismäki tu svým osobitým humorem ukazuje, co by z tohoto spojení mohlo vzniknout. Noir prvky nelze přehlédnout.
Je zajímavé sledovat odlišnou kulturu, která jak vlastně zjistíme, probírá stejné, ale úplně stejné problémy jako ta "naše". Obrázky teroristů a vybuchujících bomb jsou v našem mozku tak tvrdě zazděný, že budete skoro šokováni, že jsou tito lidé v některých ohledech lepší......
Pomalu jsem si zvykal na Sandlerův humor. Nejvíce jsem ho ocenil ve snímku 50X a stále poprvé, ale tady mi to nějak nesedlo. Dokonce jsem se nechal překecat a zašel na tento snímek do kina což možná ovlivní tento komentář. Zůstat totiž doma a počkat na videopůjčovny, se mi po opuštění kina, zdálo přinejmenším "levnější". Bohužel, levný je i humor v tomto příběhu. Dvojrole je skoro vynucená, dialog příšernej a děj, no raději moc nerozebírat.
Lehce nadprůměrné drama o lidech ve své době. Příběh je komornější než Baadr Meinhof Komplex z roku 2008. Nic však pro lidi chodící do kina na coca -colu a kukuřici.
Kdo jiný by mohl natočit snímek o černošských hnutích v Spojených státech ? No přece Švédové. To oni, respektive švédští novináři, pečlivě sledovali dění v letech 1965 až 1975 v době vrchulu Black Power. Tak tedy vznikl tento zajímavý dokument o rasismu v duších američanů.
...........skupina elitních vojáků se snaží osvobodit kontroverzní novinářku a dostat ji z nebezpečného území....... Někdy jsem i chtěl, aby ji někdo už konečně sejmul.
Scénář : Ken Kaufman, Howard Klausner. Kamera : Jack N. Green. Hudba : Lennie Niehaus, Clint Eastwood a J.C. Chasez. Hrají : Clint Eastwood (Frank Dorván), Tommy Lee Jones (Hawk Hawkins), Donald Sutherland (Jerry O'Neill), James Garner (Tank Sullivan) nebo James Cromwell (Bob Geron). Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat na Zemi.
Sexbomba od vedle (2004)
Nenáročná leč velmi dobře koukatelná komedie.
Ples upírů (1967)
CITÁT - Roztomilá parodie na upírské filmy z dob, kdy muži ještě nebyli "EMO" a Roman Polanski mohl točit pro Hollywood...........
Sabotér (1942)
Boj neprávem obviněného muže za své očištění.
Bambi (1942)
Pravděpodobně nejhezčí animák společnosti Walt Disney.
Valentin Dobrotivý (1942)
Ani po sedmdesáti letech film neztratil na aktuálnosti a humoru.
Přijdu hned (1942)
Barvínek je Bůh a vycpavač.
Dobrodružství Priscilly, královny pouště (1994)
Film natočen s rozumnou nadsázkou z trans tématikou.
Rocky Horror Picture Show (1975)
Odhalte své pravé já v legendárním camp filmu.
Glen, nebo Glenda (1953)
Mějte se na pozoru před velkým zeleným drakem........
Někdo to rád horké (1959)
Nikdo není dokonalý.
Hamlet podniká (1987)
Rozchod Nadera a Simin (2011)
Soukromý vesmír (2011)
Téma, které nikomu z nás není cizí se tak stává soukromým vesmírem každého z nás.
Jack a Jill (2011)
Goethe! (2010)
Young Goethe in Love........
Baader Meinhof Komplex (2008)
Každý národ má své mouchy. Německo má levicové teroristy v podání Ulriky Meinhofové, Andrease Baadera nebo Cudrum Ensslinové.
Kdo, když ne my (2011)
Scoring Resident Evil (video film) (2002)
Black Power (2011)
Alvin a Chipmunkové 3 (2011)
Film lze tak akorát doporučit velkým chipmunkofilům.
Křtiny (2010)
Velice povedené psychologcké drama.
Speciální jednotka (2011)
American Horror Story (TV seriál) (2011)
Vypadá to nádherně, no uvidíme.
Vetřelci dávnověku (TV seriál) (2009)
Däniken co dodat? On je snad mimozemšťan!!
Vetřelci a volavky (TV film) (2008)
Mými hrdiny byli vždy kovbojové (1991)
Drama o jednom úrazu a o jednom návratu. Lehké, nenáročné někdy i nudné
Podivní vetřelci (2002)
Malí kovbojové (1972)
Westernový snímek z Johnem Waynem, plný prachu, skotu a prachů i sketů.
Vesmírní kovbojové (2000)
Vetřelci v Coloradu (TV film) (2002)
Nečekané, veselé a mnohdy i napínavé dobrodružství, které ocení zejména mladší generace.