Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 525)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Nástrahy zubařského křesla (1992) (epizoda) 

Srážím za překombinovanost, následkem které vznikají hloupé chyby, přidávám za všeobecnou vycizelovanost, která určuje i barvu čaje v šálku... nu, ani sám Poirot s křečovitými úsměvy zdá se nebyl úplně ve formě... asi přízrak zubařského křesla...

plakát

Hud (1963) 

Poctivý film, i když westernem by mě ho fakt nenapadlo nazvat, ale nejsem znalec žánru (že by krávy, koně, klobouky?)... cením si nepřítomnosti falešných emocí, přímočarosti vztahů, syrovosti událostí i uzemňujícího konce... no a buranství, fanfaronství a osobní kouzlo Paula Newmana je navíc velmi příjemným bonusem.

plakát

Passage to Marseille (1944) 

Žánr-dobrodružný, válečný, drama (to by sedělo-3 v 1), kulisy-pohádkové, děj- napínavý, styl-vychloubačný, Humphrey Bogart-důležitý, Michèle Morgan-krásná, kamera-zakouřená, nálada- vlastenecká, slovník- patetický... sečteno to dělá slabých 50%.

plakát

Hlasy v hlavě (2000) 

... a takhle si tam na ostrovech žijí své smutné, ušmudlané životy - jako by je měli pronajaté stejně, jako ty chlívky, co v nich přebývají z dávek... ne že by byly velké rozdíly mezi těmi, co si chlívky platí, ti si je pro samou práci zase neužijí... Takové já mívám z britských reálií smutky normálně, tentokrát ještě s bonusem chorobopisu, který nabízí jen jednu možnost života mimo zajetí a těžko ji obelstít bez toho, aby si hlava neprosadila udílení nevyžádaných rad. Přesvědčivý Craig, projevem i mluveným slovem iritující Kelly Macdonald.

plakát

Šunka, šunka (1992) 

Mno, co říct... snad jen, že by bylo hloupé dát se zmást názvem a čekat nějakou žánrově ukotvenou taškařici - tady se fest osciluje mezi truchlohrou antických rozměrů říznutou telenovelou a soft pornem - těšit se tak lze hysterickým vyšilováním, trápením zvířat, neestetickým sexem, primitivními sprostotami a puchem z česneku... tedy, když pominu krásu Penelope Cruz a rozuzlení deus ex machina, tedy až na tu kladku, což jsou plusy, kdyby to nebylo zjevno.

plakát

Velké manévry (1955) 

Nic, co by mě mohlo nějakým způsobem překvapit - Gérard Philipe šarmantní, Michèle Morgan matrónovitá, kostýmy nudné, prostředí nezajímavé (až na ten rejdovák) a téma vyčpělé...

plakát

Pasažéři (2016) 

... a mně se nejvíc líbila všelijaká světýlka a hejblátka a ta velká pouťová vikingská ⛵... jo a drinky zdarma kolik jen chceš!

plakát

Vzmuž se (2015) odpad!

Srát na minulost? Hodně romantický. I ftipný, skutečně... Což takhle "O Jackovi a Transvestitě" aneb komedie plná žvástů (následky inkluzivního školství?...  oni Britové byli vždycky hodně napřed, teď ale doufám, že my jsme víc pozadu, než si vůbec dokážu představit), ve které by i sebekouzelnější finále nemohlo přerazit tu pachuť felace, kterou měli potřebu tolikrát zmínit, snad aby ji také na samém konci mohli odkráčet vykonat... ve vší romantičnosti, rozumí se. Posiluj stehna? Tssss!

plakát

Polní lilie (1963) 

Sentimentální pohlazení z dob, kdy se ještě svět chtěl tvářit dobrým, i když už dávno takovým nebyl... cením si na něm jistoty, že se neotřepu nějakým soudobým filmovým hnusem - jen se nechám vést nenáročným dějem a kultivovaným herectvím S. P.

plakát

Vlastníci (2019) 

Ubíjející...  stejně jako schůze SVJ sama a úlitba minoritám na mě zpravidla mívá opačný efekt, než je zamýšleno, byť je mírně sžíravá.