Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Tento skvost považuji za jeden z nejlepších, co znám. Je to bomba od první do poslední minuty, dokonalý scéněř, režie i výprava, bezvedná muzika Trevora Jonese. Perfektně vybraní herci, Magua je tak strašně zlej, že to vůbec není možný. To, co následuje po smrti Uncase, nelze slovy vyjádřit. Jeden z fimů, na který nikdy nezapomenete.

Francouzská spojka

Francouzská spojka (1971)

Legendární a jeden z mých nej filmů. Není naprosto co vytknout, Gene Hackman - Pepek je hroznej sympaťák a zároveň drsnej a perfektně hláškující. Roy Schneider k němu padl jak ulitej. S feťákama a dealerama se neserou, jdou po nich jak honicí psy a děj dokonale šlape. Už když jsem na film koukal jako malej, strašně se mi to líbilo. Za tu dobu film ze svého kreditu nic neztratil a už se těším, až se na něj znova podívám. Sledovačka v ulicích New Yorku a v metru nemá chybu a patří k tomu nejlepšímu z žánru krimi. Velmi oceňuji používání ruční kamery, která zaručeně vtáhne diváka do děje. Oscar naprosto na místě!

Sedm samurajů

Sedm samurajů (1954)

Akira je velkej mistr, natočil velkou spoustu výborných filmů, tenhle jim však bezkonkurenčně vévodí. Velký podíl na dokonalosti snímku nese legendární Toshiró Mifune.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Určitě nejlepší česká pohádka. Na Vetchého, Dlouhého, Nárožného a další se báječně kouká, má to šmak,a velkej. Pohádka plná neotřepanejch nápadů, nechybí jistá dávka humoru, čerti jsou svým způsobem sympatičtí, no a Heřmánek jako kníže pekel má neuvěřitelný charisma!

Štvanec

Štvanec (2003)

Štvanec je hodně silný kafčo, protože napětí se tu dá skutečně krájet. Kdo jinej může zlikvidovat Del tora, než jeho bývalý trenér. Boje s nožem naprosto nepřekonatelný a dechberoucí, on se Jones v tomto směru důstojně předvedl už v souboji se Seagalem (Přepadení v Pacifiku). Výroba zbraní za pochodu je vzdor prvnímu zdání reálná, avšak zvládnou to jen největší agenti a bojovníci. Oceňuju i hudbu, která dodává celý štvanici pořádný grády. Udělil jsem nakonec plné hodnocení, byť bych možná měl jednu hvězdu kvůli nepasující a poněkud zbytečné scéně v Bosně ubrat.

Rocky

Rocky (1976)

Moc hezký, Rocky je kult, nesmrtelná věc překonání sebe sama, o životě, o boxu a o psychice člověka, která nemá chybu. Slýchávám stále bláboly, jak je to špatnej film, jak Sly neumí hrát, jak je v tom filmu blbej, jak je to hnusný přízemní akční film, že Sly neumí vůbec boxovat apod apod apod. Prokristapána, nic z toho není pravda a vy se těmahle klišé nemůžete řídit. Pokud všechny Rocky uvidíte, a nebudete spokojeni, prosím, ale nenapouškujte tupě nějaké pitomé pseudonázory nepříliš inteligentních lidí. Rád bych ještě podotkl, že by se divák měl mrknout na všech šest dílů, teprve potom je místo pro nějaké objektivní závěry a hodnocení. Ps. ze začátku jsem nechápal, jak je možný natočit ten hrozně věrohodnej Rockyho rozsekanej obličej při dueleu s Apollem.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Čím víckrát si film pouštím, tím mi přijde dokonalejší. Ne, vážně, tohle je mitrovský dílo Formana a Nicholsona. Nic podobnýho niky nikdo nenatočil a ani nemůže. Takovej film je jenom jeden. Precizně vybroušenej diamant. Ostatní herci taky nejsou vybraní špatně, ale nebýt Nicholsona, film by byl řekněme pouze lehce nadprůměrnej.

Král Šumavy

Král Šumavy (1959)

Srdeční záležitost, atmosféra je cejtit na sto honů, chlad a sychravé počasí až zaléz pod kůži. Velmi prostě natočené, ale s maximálním efektem. Abyste mohli hodnotu snímku posoudit, vyhněte se všem kecům o politice. Jeden z filmů, kterej pro mě strašně moc znamená.

Dva muži ve městě

Dva muži ve městě (1973)

Herecký koncert Gabina a Delona. Výborný scénář, žádné řemeslné chyby, výborně udělaná atmosféra. Trochu jsem se bál, že se Delon nechá od toho hnusnýho fízla šikanovat až do konce-což Alain naštěstí nedopustil. Krimi jako řemen. Pro mne ozdoba francouzského filmu a jeden z top 10 Delonových snímků.

Samuraj

Samuraj (2003)

"Ve stísněném prostoru, byste měl držet meč jiným způsobem..." Zatójči je perfketní samurajskej film, sice velmi netypický a netradiční, ale o to zajímavější a díky skvělým choreografiím jej lze právem řadit k tomu nejlepšímu v žánru japonských bojových snímků. Rád bych také upozornil na vynikající hudbu.