Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 259)

plakát

Pornhub: Sex, prachy a internet (2023) 

Dokument je zaměřen z velké části na kauzu nahrávání nelegálního obsahu, hlavně dětské pornografie na platformu Pornhub neregistrovanými a neověřenými uživateli. O platformě, jako takové, se toho moc nedozvíte a i s investigativního hlediska se jedná o podprůměrný dokument.

plakát

Černobyl na kolečkách (2022) 

Zajímavý dokument o Honzovi Duškovi, který se s velkou pomocí svých kamarádů vydal na svou již druhou velkou cestu, která nyní diváka zavede na Ukrajinu do Černobylu a nejen tam. Honza má diagnostikovanou RS (roztroušenou sklerózu) v pokročilém stádiu, která ho upoutala na invalidní vozík, ale to mu nebrání inspirovat ostatní a plnit si své sny, díky partě dobrých přátel, kteří mu věnují svůj čas.

plakát

Proč Hitlera nikdo nezastavil (2022) 

Druhá světová válka z pohledu Británie a její politické moci, diplomacie (politika Appeasementu) a následných akcí. Dokument mapuje WW II, s návazností od obsazení Mandžuska Japonskem v roce 1931, až po konec války v roce 1945.

plakát

Skutečný Bling Ring: Okradený Hollywood (2022) (seriál) 

Dokument rekapituluje činy party teenagerů, bydlících v blízkosti Hollywoodu, kteří prahli po slávě a pozornosti, a tak mezi roky 2008 až 2009 vyloupili domy celebrit, jako napž: Paris Hilton, Orlando Bloom či Lindsay Lohan. Tato minisérie, krásně demonstruje zkaženost a touhu po pozornosti lidí, kteří se snaží být někým, kým nejsou.

plakát

Ta dívka z fotky (2022) 

Všechna čest vyšetřovatelům a neutuchající touze objasnit příběh Sharon, neznámé mladé dívky, které zemřela roku 1990 za záhadných okolností. Po dlouhých, téměř 30ti letech (2017) byl případ a s ním i hrůzostrašný příběh Sharon objasněn, a to nejen díky agentům FBI, vyšetřovatelům policie či investigativnímu novináři, ale i síle internetu a sdílení i dostupnosti informací. Velmi silný, ale i velmi drsný příběh.

plakát

Tornádo - rok poté (2022) (TV film) 

Velmi silná emoční výpověď o hrůzách tornáda a jeho následcích, ale i pomoci, které se postiženým tornádem dostala.

plakát

Vrah mé dcery (2022) 

Další z řady šokujících a příbehem velice silných Netflix dokumentů mapující záhadné okolnosti smrti jedné mladé slečny, které zemřela v pouhých 14 (15) letech, jejíž objasnění se chopil její vlastní otec v 30 let dlouhé honbě za spravedlností.

plakát

China - Überwachungsstaat oder Zukunftslabor? (2021) (TV film) 

Čínská Orwellovská utopie, kde je potřeba mít vše pod kontrolou, včetně vlastních občanů. Monitorování a následná genocida Uyghurů, ale i ostatních národnostních menšin, je na denním pořádku. Pomocí použití moderních technologií, cíleně proti pronásledovaným národnostním menšinám, pozvedá komunistická strana tento problém na novou úroveň.

plakát

Hitlerovy peníze (2020) (seriál) 

Jeden z mála "odlišných" pohledů na druhou světovou válku, jež se nezaobírá samotnou válkou jako takovou, či mapováním a ukázkou postupu na bojové frontě ani Adolfem Hitlerem, či jeho pohlaváři, ale ukazuje divákovi jinou stranu války, kde se hraje vysoká politika bankovního sektoru a ekonomiky z pohledu financování Třetí říše, kde je potřeba sehnat finance na zbrojení, volby i další aktivity s ní spojené. V dokumentu se podíváte v průběhu let na postup získávání finanční prostředků pro financování začátků dělnické strany (NSDAP) až po válečné reparace po ukončení II. světové války.