Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 259)

plakát

Překupníci (2016) (seriál) 

Zajímavá témata z prostředí černého nelegálního obchodu, kde je osloveno mnoho lidí, kteří jsou do daného obchodu zapojeni a to od prodejců, překupníků, bossů až po kupce. Jediná věc, která ubírá na kvalitě a objektivnosti je míchání osobní angažovanosti a citů hlavní reportérky.

plakát

Maidentrip (2013) 

To je Vám takhle jednou 14 let a rozhodnete se obeplout celý svět úplně sám, loď už máte i nějakou tu zkušenost. Tak se soudíte, zdali je to vůbec zákonné a nevezme Vás do peče sociálka v Holandsku, jelikož je Vám stále jen 14 let. Když už tedy soud vyhrajete, můžete vyplout a v klidu dospívat, poznávat sebe sama i okolní svět z paluby své plachetnice a po necelém roce a půl se vrátit domů a hned jste nejmladším člověkem, který kdy dokázal sám obeplout svět za 17 měsíců (519 dní) ve svých 16 letech.

plakát

10 % Afriky (2014) (TV film) 

Více než o Africe je dokument 10% Afriky o touze jít dál a nevzdávat se, i když Vám není život příznivě nakloněn. Krátký příběh Tomáše Kráčalíka, který je téměř slepý, ale i přesto má touhu jít dál a zkoušet nové věci.

plakát

Kongo: Velký projekt Inga (2013) 

Parádní extreme outdoor expediční kamera, party 4 kamarádů, kajakářů, kteří se rozhodli zdolat zatím nepokořené peřeje s názvem Inga v dolní části řeky Kongo (stát Demokratická republika Kongo), které se táhnou v úctyhodné délce 40 km a jejich nejnebezpečnější část s nejmohutnějším průtokem je dlouhá celých 15 km při spádu o celých 96m.

plakát

Bob Lazar: Oblast 51 a létající talíře (2018) 

Dokument svým pojetím vyvolává v divákovi pocit dramatičnosti, až post-apo atmosféry, která by se dala s přehledem vtěsnat svým "skutečným obsahem" do 1/3 délky dokumentu. Naprosto chaotické a nevěrohodné vsuvky svým amatérským zpracováním sráží zajímavou výpověď Boba Lazara.

plakát

Krajinou domova (2014) (seriál) 

Kontrastně velice pěkně vyvedený dokument o krásách České Republiky s doprovodným komentářem a technologiemi na tzv. efekt, jako je použítí dronů, HDR i tagování objektů na záběru.

plakát

Kibera: Příběh slumu (2018) 

Menší sonda do keňského afrického slumu Kibera u Nairobi očima místního mladého fotografa, který diváka provede komunitou tohopto slumu a jejím životem.

plakát

Mládež s otazníkem (1988) 

Komunistické vymívání mozků v dokumentu převážně o Punkerech, v dokumentu o lidech, které prostě neseděli režimu, jelikož byli odlišní (dlouhé vlasy, "neslušné oblečení", koncerty, chování).

plakát

Národní klenoty (2012) (seriál) 

Vynikající dokument o krásách České Republiky v doprovodu Miroslava Táborského, který nenudí, poučí a každý díl, je tak akorát dlouhý svou stopáží.

plakát

Unlocking the Past (2012) (seriál) 

Krátké, ani ne půl hodiny trvající pohledy do naší minulosti s doprovodným komentářem. Kvalita se liší díl od dílu, ale v převážné vetšině je i praktická ukázka použití původních nástrojů a technik, ať už pro vyrábění pazourku, tak i stavbu valu či domu.