Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 259)

plakát

Svět přírody - Tajemství veverek (2018) (epizoda) 

Dokument Tajemství veverek - není jen dokumentem o veverkách, ale celkově o čeledi veverkovití, která má 51 rodů a ty mají celkem 270 druhů, jako je Čipmank, Veverka obecná, liščí, Poletuška severní či Sysel veveří.

plakát

Tajemství lesního potoka (2018) (TV film) 

Německý dokument o přírodě, který podrobně popisuje ekosystém a rozmanitost lesního potoka i s ohledem na ekologické dopady činnosti člověka, především s následky zemědělství (hnojiva a chemikálie). V dokumentu je ukázáno a popsáno mnoho forem života, od těch nejmenších až po ty největší, které spolu tvoří úžasný celek žijící v harmonii a přirozeném řádu již tisíce let a to nejen života pod vodou, ale i v její blízkosti.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Pásky z Nagana nejsou jen dokumentem o vítězství České Republiky v ledním hokeji na zimních olympijských hrách v Japonském Naganu roku 1998, ale i o síle národa vzdorovat těžkým časům, útlaku i touze po národní hrdosti a svobodě. Velký příběh v 73 minutách, který za to určitě stojí.

plakát

Příběhy z podzemí (2018) (TV film) 

Velmi zdařile natočený dokument plný informací a zajímavých záběrů nejen z podzemí, který divákovi během jednoho roku představí život krtka, ledňáčka i ježka na zahradě i mimo ni.

plakát

Úžasný Grand Canyon (2008) (TV film) 

Dokument diváka provede celou délkou Grand Canyonu podél toku řeky Colorado, napříč 8 národními parky. Kamera je po celou dobu umístěna na dronu a dokument je bohatě komentován.

plakát

Tajemná jižní Indie (2015) (TV film) 

Převážně turistický průvodce nejzajímavějšími stavbami a místy jižní Indie.

plakát

Historie templářů (2014) (seriál) 

Španělský 6. dílný dokumentární cyklus Templarios, představuje částečně hraný dokument z počátků jedné z prvních profesionálních armád - templářských rytířů, vojenského řádu silně věřících mužů. Tito rytíři se přidali k řádu, aby bránili chudé a věřící s tím, že se vzdali veškerého svého majetku. Byly to ovšem i obyčejní lidé, kteří hřešili a prodávali relikvie, které byly falešné a časem i jejich ideály byly odlišné, než u prvních zakladatelů řádu. Dokument je hraný s doprovodným komentářem historiků, kteří se snaží, jak komentářem, tak i vyprávěním příběhu, přiblížit divákovi, kdo byl templářský rytíř a jaké zastával hodnoty. Hraný příběh v dokumentu je doprovázen po celou dobu i výkladem s velkým množstvím informací mapující období od vzniku řádu, první křížové výpravy, až po období největší slávy a nejvýznamnějších představitelů, jako byly . Hugo de Payns (zakladatel řádu a jeho první velmistr), či Alfons I. Portugalský (první král Portugalska). Pravdou je, že je dokument natahovaný ve snaze dosáhnou dramatické složky v rámci příběhu.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Neuvěřitelná 60 minutová řežba s perfektní choreografií.

plakát

Zapomenuté poklady Mayů (2018) (seriál) 

Lost Treasures of The Maya je čtyřdílným dokumentárním cyklem o jedné z nejstarší civilizací starověku Mayů, jež mapuje nález pomocí technologie LiDAR (mapování povrchů pomocí laserového snímání), jež odhalila tisíce Mayských staveb uprostřed nepropustného a neprobádaného pralesa, který je celou dobu udržoval v tajnosti ve státě Guatemala. V době před touto technologií měli archeologové přístup pouze k 1/10 památek a domnívali se, že Mayů bylo okolo 1 MIL., až teď zjistili, že jich bylo okolo 11 MIL a rozsah nálezu a mest byl obrovský. 1. díl - Oltář hadích králů, 2. díl - Tajemství podsvětí, 3.díl - Ztracené město, 4.díl - Tajemství boha Slunce.

plakát

Podzemní válka (2008) (seriál) 

Méně známé téma z první světové války o podzemní válce, kdy skupina horníků, prokopávala tunely až k německým zákopům a podminovávala je, či sloužili jako ukryt pro vojáky, pod běsnící bitevní vřavou zákopové války. Skupina archeologů vykopala jeden takový bunkr a důkladně jej prozkoumala.