Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Patřím k těm lidem, kteří řadí Scarface na stejnou úroveň jako Kmotra, né-li výšše. Herecký výkon Al Pacina v roli Tonyho Montany, nepopsatelný !!

Ben Hur

Ben Hur (1959)

Tomuhle já říkám velkofilm své doby. Úžasný Charleton Heston. K tomuto filmu musela být neskutečná výprava, vždyt jen u koňského závodu bylo 15tisíc komparzistů,. to je něco nemyslitelného pro tuto dobu, když se ted postavy do filmu dělají digitálně. A samotný závod koňských spřežení.. to je poklad světové kinematografie !! kdo neviděl nepochopí !! Naprosto zasloužených 11 oskarů !!

Podraz

Podraz (1973)

Dokonalost sama tenhle biják. Obsazení, scénář, režie, hudba.. tohle je prostě slast pro oko diváka !! V tomhle případě bych dal nejradši 6* :)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Naprosto dokonalý film, od začátku až dokonce jsem se nenudil. Film mně vtáhnul do svého děje a od televize mně pustil až na konci. Vybrání dvou hlavních postav ( Bale a Jackman ) si myslím, že byla ta nejlepší volba, nedokážu si tam představit nikoho jiného. To napětí a rivalita mezi nimi, brilantně zfilmováno a zrežírováno. Rozhodě patří s Temným Rytířem mezi dva nejlepší Nolanovi filmy. Film, který mně bavil a rád se na něj podívám znova, a znova a klidně znova proto dávám 100%.

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

prostě frajer v jedné z nejlepších rolí během jeho života. Výborný herecký výkon troufám si tvrdit s legendární scénou pojídání vajec !!

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Co dodat ? všechno už tu řečeno bylo. Nejameričtější filmový žánr a nejlepší filmy v něm udělal Ital. Leone ty westerny prostě uměl, a tohle..?? tohle je nezapomenutelná a výborná klasika v čele s Eastwoodem, Van Cleefem a Wallachem. Vše podporuje výborná a hlavně vystihující hudba a některé záběry jsou nezapomenutelné !! prostě nejlepší western.

Medvěd

Medvěd (1988)

Nejlepší film se zvířaty o zvířatech. Klobouk dolů, tohle natočit muselo být hodně náročné.

Počátek

Počátek (2010)

Celou dobu jsem si říkal, že Nolan už nedokáže natočit film, který by překonal nebo se aspon přiblížil Temnému Rytíři a Dokonalému triku. V traileru to taky moc nevypadalo na to, že by to mohl být tak fascinující. No ale pak jsem si sedl v kině do křesla a byl jsem příjemně překvapen. Po dlouhé době jsem se nepodíval během filmu ani jednou na hodinky, což je u 2,5 hodinové stopáži filmu na mne pěknej výkon :) Nolan zase dokázal, že se z něj stal pan režisér. Na herecké obsazení měl Nolan skvělý cit, z hudby mi šel mráz po zádech. Bavilo mne to.. tak že 5*.

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Jeden z nejlepších filmů jaký znám. Ústřední dvojice ( Newman, Redford ) předvádí herecký megakoncert. Oba odtáhnou celý film na svých bedrech a vznikl z toho snímek, na který se můžete dívat skoro pořád. Celý film jim fandíte, a ty jejich hlášky které je při jejich cestách a bankvoních loupežích doprovází, tomu se nedá nesmát. Celý film je protkán nádhernou hudbou ( http://www.youtube.com/watch?v=S2OdPDEG6aQ ) a režijně je naprosto bez chyb. Škoda, že tihle dva spolu neudělali víc takovýchto filmů, a přesto, ty oba které spolu natočili, opravdu stojí za to ! 99,9 %