Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 827)

plakát

Kdo to klepe na moje dveře (1967) 

Podívaná přes kukátko na bytí, které bloudí ve chvilkách intimity. Po chodbách, pod okny, mezi z metra průduchy. Tepou rušné nádechy a výdechy. Mezi řečmi drží se. Život, jenž nezvoní na konec. Za prahem zapřažený, prochází se prachem. Godardovský člověk.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

Rozhodli, lodivodi. Zůstat u stylizace iluzí, v galaxii jen naoko. Když ale hlídacího psa v rohu trkne nepoměr, způsobí rozruch v okruhu rozumů. Rozhodí tu mimozemskou lest. Na matičky. Z hrsti nesmírně nevesmírné (dů)kazy. Pohrozí, zatrne. Matičce zemi, která "lítá v tom."

plakát

Klan Gucci (2021) 

Lady "megaMacbeth" útočí, Na parte všemu partiovému připíjí konvalinkovým šampaňským. U(r)čí, pavoučice, jak přetáhnout nitky z tvrdého gauče, do nákladného, aurem oplývajícího sofa, aby ji pak samotnou, mýdlovou parádnici, sfoukly její vlastní, navržené vzorce, to když spustí rudé variace. Zahučí na prázdné prkenice. Pod kůži dynastii v kůži zaráží  odpadlictví klín.

plakát

Modiglianiho tajemství (2020) (TV film) 

Liánovité medailony. Tvárnost lidské pózy. Vytáhl nad rám(ec). Figury "s cylindry a drdoly." Merendu meandrů vážené tvářnosti melancholie v podzimním pastelu.

plakát

Yves Montand na scéně (2020) (TV film) 

S’il vous plaît... Vesele, jen vesele. Komponuje sen. Vystupuje. Dominuje nejen Seině, stolečkům s croissanty a koňakem. Hlasem, jako když hází lasem, nese vyprávěcí témbr. Monet výstavního hrdla, vybarvuje svět.

plakát

Následník (1973) 

Emeritní potomek. Pařížský "Amerikán." Majitel světových stránek, ocelových očí, který jim nasadil brouka do hlav, když usedl do křesla, vedeného stíny minulosti, černými nájezdníky "rodiny." Hamlet - dědic. Má vhled. Poznává vzhled posledních dní. Zaplatí, kdo okradl o životy předky. Koncernový mistr rakví, tváří titulky jeho plátku. Na oplátku zasype ho hřbitovními plátky. Mrtev je kralevic. Ať žije princ, v zemích mýtů.

plakát

Will Penny (1967) 

Vílí vlastnosti v permanenci. Proti zavile zvlčeným permoníkům. Premiant, co zvolí si pak "peřiny" prérií, s citem v záhlaví, coby "proviant."