Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbení režiséři (10)

David Lynch

Kejklíř, rafinovaný krajinář pláten stříbrných. Srdeční záležitost. Pan Záhadný a jeho charismatické filmy v Pandořině skříňce. Mystika extravagance v zářivé kapsli magie snu, reálného sebeklamu a netušených přesahů. Tvář příběhů skrytě viděná a myšlenkově matoucí. Silueta příběhů v krustě geniality, perverze, obsese, za závěsy našeho vědomí, našeho interpretačního chtění, naší třinácté komnaty. Rozvrstvené pozlátko "make-upu"  iluzivních, tajuplných, iracionálních mýtů. Fascinace slovníkem nenapodobitelné svéhlavé logiky reálné fikce a podlehnutí osidlům zrádného paktu vlastních odstínů filmové řeči.

Luchino Visconti

Vytříbený estét a aristokrat filmového plátna. Kníže múz. Poetická, vznešená a podmanivá symfonie vizuálních "veršů," které se nebojí udeřit a rozfouknout onen zdánlivě zlatavý prach "vyšších" mravů společenské honorace.

Roman Polański

Jeho job, obor, v němž je zatraceně "dobrej." Příběhy, které vás rozžhaví, zmrazí, šokují, sednou do hlavy. Polknete jeden doušek, a už si vás osedlá. Bizarními, vzrušujícími chutěmi, vůněmi svého světa. Žádný anděl ani svatá socha. Vypustí stavidla atmosfér přes nevyzpytatelný práh, jím zanícených, filmařsky kvalitně zabydlených komnat. A jeho život? Osudových zkoušek lán. Ten je na ROMÁN.