Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (216)

plakát

Sanitka 2 (2013) (seriál) 

Ano ano, místní sport ČSFDistů je dávat novým českým dílům automaticky co nejnižší hodnocení... přehnané hodnocení by to nezvedlo, tak hodnotím zatím objektivně - po prvním dílu 3*, protože se bohužel ztratila atmosféra původní Sanitky (ta se zde objevila jen v jedné scéně) a nový herec, který má být asi jednou z ústředních postav a který hraje mladého Janderu, je mi krajně nesympatický. Taky jsem nepochopil reinkarnaci starých scén (nosítka - Vašut vr. Srstka, ml. Jandera vs. st. Jandera). Ale není to špatné, zatím nezavrhuju... přeci jen je to první díl.

plakát

Sanitka (1984) (seriál) 

Rozhodně bych seriál nezavrhoval jen kvůli tomu, že vznikl za socialismu. Má atmosféru, většinou skvělé herecké výkony (Bartoška, Hanzlík, Vinklář, Karlík a další) a navíc jsou tam krásní lidi (Hudečková, Švandová, Adamovská, Hanzlík, Bartoška...). Především ta atmosféra, která je dotvářena dobrou hudbou, mě k seriálu vždycky přitáhne.

plakát

Hra (1997) 

The Game... jako když si týdny sucha říkáte, ať zaprší, a ona přijde povodeň. Na začátku toužíte po nějakém zvratu a s přibývající stopáží jich přichází čím dál víc, až vám z toho jde hlava kolem a marně se snažíte pochopit, co je pravda a co lež, co je skutečnost a co je fikce. Film měl na jeho úplném konci úplně jiné vyznění, než by měl před posledním zvratem (skok, resp. dopad). Je to škoda, i tak je ale téměř dokonalý. Vyzdvihnout musím i hudbu Howarda Shorea.

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

Co nabízí Across the Universe? Vyberte si, je toho hodně... působivá interpretace písní od Beatles, desítka závažných témat, nemalá love story, několikero poselství... a prapodivné drogové/fantaskní výlety do krajin velmi barevných a velmi zvláštních krajin. Něco z toho si autorka mohla odpustit, protože něco je navíc (například Izzardův výlet do cirkusu) a něco je naťuknuto a nedokončeno (tak je Prudence lesba nebo ne?), Původně jsem chtěl dát 4*, ale bylo to vskutku pohlazení po duši. Let it be jako pohřební gospel byl první hudební vrchol filmu a Hey Jude následováno All We Need Is Love druhý. Jo, holt musím souhlasit s kleopatrou. Není nic, co by mě v pátek večer mohlo rozněžnit víc. (mimochodem štěk Salmy Hayek byl skvělý a Bonův Walrus ještě víc :)

plakát

Dar (2009) 

Velmi působivé, velmi emotivní... Shana Feste sází především na kvalitní herecké výkony a to se vyplácí. Celé ústřední trio zvládá role na výbornou. Není to dokonalý film, ale já jsem na ty emoce :)

plakát

Memento (2000) 

Já... já prostě... nevím... Bylo to jako houpající lodičky na kolotočích. Pořád tam a zpět, žaludek se obrací. Dokud nevystoupíte. Pak se vám zatočí hlava. Točí se mi dost...

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Sranda, kterou je asi třeba vidět dvakrát... P.S.: Buďto Angličani neví, jak vypadá cikán, nebo já nevím, jak vypadá anglický cikán... :)

plakát

Jentl (1983) 

Velmi něžně natočený příběh, který je zdánlivě možná jen o lásce, ale v kterém ve skutečnosti lze nalézt mnohem víc. V průběhu jsem si říkal, že by mu možná neuškodilo méně zpívaných čísel, ale pak jsem si uvědomil, že to přece zpívá Barbra... a jí není nikdy dost.