Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (22)

plakát

Ledová archa (2013) 

Když přimhouřím oko nad technickými detaily (takový odborník zase nejsem), tak námět filmu mi přišel poměrně originální a neokoukaný, děj celkem příjemně odsýpal, a celou dobu jsem hodnotil v ranku čtyř hvězd. Bohužel samotný závěr mi vůbec nesedl, přišel mi dosti nesmyslný, a tudíž musím s hodnocením ještě o něco dolů.

plakát

AZ-kvíz (1997) (pořad) 

Taková česká soutěžní stálice. Možná žádný velký zázrak, ale vždycky to byla má nejoblíbenější.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Po 4. sérii (zatím) měním hodnocení na 5 hvězdiček a říkám, že je to jeden z nejoriginálnějších seriálů vůbec. Především pak postava Doktora je asi nejcharismatičtější postavou, co jsem kdy viděl. Stejně tak velkou měrou přispívají scénáře zejména Moffatovy a Daviesovy. AKTUALIZACE: Po zhlédnutí 7. série se Doctor Who (byť jen jeho znovuzrozená podoba) zařadil mezi mých Top 10, a ze mě se stal whovian :) David Tennant je sice nepřekonatelný, ale Matt má zase jiné kouzlo. K tomu Pondovi a Moffatova šílená zápletka, která definitivně vyvrcholila ve speciálu k 50. výročí a nutí mě netrpělivě čekat půl roku, s jakou vervou na ně Capaldi naváže jako poslední (a první) Doktor. Allons-y!

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Emoce jsou fajn. A pokud ve mě nějaký film dokáže vzbudit silné emoce (v tomto případě vztek a rozhořčení), zpravidla si zasluhuje zvláštní péči. Snímek dobře dokumentuje (ne)akci OSN a snahu generála dokázat v té nemožné situaci alespoň něco. Pro mě nejlepší film týkající se rwandské problematiky, mj. i díky své částečné dokumentárnosti.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Pěkná podívaná to byla, spektakulární. Ale že bych tam našel něco, co by mě nějak zvlášť zaujalo... Podivná monstra, velcí roboti a spousta hlášek. Čekal jsem od Guillerma trochu víc.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Nejlepší romance? Ocenění? Nemyslím... Většinu filmu jsme se dost nudil, až závěrečných cca 20 minut mě film začal více zajímat. Neřekl bych, že Jennifer byla špatná, spíše mi nesedl Bradley, ačkoliv roli mírného blázna a jeho postupnou proměnu zvládl poměrně dobře. Rozhodně bych Terapii láskou nezatracoval, ale také jsem viděl (nejen v loňském roce) povedenější filmy: 60 %.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

"Světluška" je kouzelná! Opravdu. Tenhle seriál má v sobě něco, s čím jsem se nikde jinde nesetkal. Možná není v některých ohledech dokonalý, ale ten vtip, charisma postav, prostředí, kdy se sice dívám na sci-fi seriál, ale jakoby v něm ta sci-fi složka nebyla vůbec důležitá. Tenhle mix namíchal Joss Whedon opravdu skvěle, a opravdu mě mrzí, že mu nenechali více prostoru, v němž by se mohl seriál více rozvinout...díky tedy aspoň za Serenity!

plakát

Bitevní loď (2012) 

V tomto případě musím souhlasit s Lateefem. Také jsem věděl, do čeho jdu, čekal jsem od Battleship průměrný a přímočarý blockbuster, u kterého nebudu muset nad ničím přemýšlet, ale dočkal jsem se něčeho, co nakonec nepatrně přesáhlo má očekávání - dokonce i s tou přímočarostí, kterou jsem očekával podle traileru, to nebylo tak strašné . Samozřejmě, že se tam vyskytují nudné pasáže, hlavně uprostřed filmu. Do toho připočtěme vojenský patos, tupé nebo strašně předvídatelné dialogy a hlášky. Nicméně docela svižný a vtipný komediální začátek a hlavně pak finální přestřelka s vyřazenou bitevní lodí mě nakonec přesvědčili dát 4 hvězdy - sice slabší, ale i tak čtyři.

plakát

Shameless (2004) (seriál) 

Po první sérii britských a originálních Shameless musím trochu překvapivě vyzvednout do popředí jejich americký remake. Herci tu jsou sice taky kvalitní, zejména James McAvoy a David Threlfall, a ten skotský akcent je fakt síla. Dějově se obě verze liší jen minimálně, především v dějové linii Frank - Karen, ta britská je trochu drsnější a ještě méně si bere servítky. Přesto je mi americká verze sympatičtější - hereckým obsazením, prostředím a hlavně hudbou. Proto ve stavu, kdy jsem viděl od obou verzí jednu sérii, hodnotím tu původní o pár bodů níže... 80 % ****

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Když pominu, že to není originál, který jsem (zatím) neviděl, tak má u mě Shameless (US) zatím plný počet. Přesně takový styl seriálů je pro mě jako vyšitý.

Ovládací panel
3 body