Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Hodnotím celou trilogii najednou. Pro mě to jsou nejlepší filmy jaké jsem kdy viděl. Všechny postavy jsou výborně zpracovány a ten SVĚT je díky Tolkienovi a PJovi, který ho převedl na plátno, prostě užasný, skvělé efekty, akce a ta skvělá hudba od H. Shora, kterou jsem docenil až s odstupem času, prostě film kterému nemám co vytknout, zatím jsem ještě nečetl knihu, takže to nemůžu porovnávat, ale i tak jsem naprosto spokojený. Nejraději mám z jedničky Morii a velké bitvy ve druhém a třetím díle. Nejlepší filmová postava je pro mě určitě Glum, v podání Andyho Serkise nemá chybu. Jak budu mít čas, tak určitě sáhnu i po knize. Leden 2011: Díval jsem se na prodlouženou verzi všech tří dílů a musím říct, že teď se mi to snad líbilo ještě více než před tím :) a moc se těším na Hobita, kniha co jsem četl nedávno byla super. Červen 2011: Tak jsem si konečně přečetl i knihy, sice se od filmů mírně liší, ale to mi nevadilo. Květen 2012: Viděna znovu prodloužená verze všech tří dílů, ale tontokráte v pořádné kvalitě a na pořádné TV, skvělý filmový zážitek! A moc bych chtěl celou trilogii vidět v kině, tehdy jem byl jen na třetím díle :(. Hodnotím všechny 3 díly stejně 100%.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nikdy jsem nebyl moc velkým obdivovatelem Batmana, šlo to nějak všechno mimo mě, ale o to jsem si film více užil. Na Batman začíná jsem se vlastně podíval až po tomto filmu a byl jsem překvapenej stejně jako u Temného rytíře. Ve filmu se mi nejvíc líbil JOKER. To je fakt neuvěřitelnej padouch a Heath Ledger ho zahrál skvěle. Nejvíce se mi ve filmu líbila scéna jak jeli autem, a teď Harvey Dent hodil mincí a říká: "Jste muž štěstěny, ale on ne." Kdo? "Váš řidič." a sejmul ho. A ten závěr filmu neuvěřitelně navnadil na pokračování. Rozhodně nejlepší film roku 2008. Nejoblíbenější soundtrack z filmu: I'm not a Hero. Dostala se mi do rukou i hra Batman Arkham Asylum, ale zatím jsem neměl čas ji okusit. Srpen 2010: Tak jsem si konečně zahrál i hru (celou tu dobu jsem čekal až někdo vydá české titulky), ale stálo to za to, hra dosahuje kvalit filmu. Hodnocení 100%.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Jedno z mých nejoblíbenějších dramat, zpracované podle knižní předlohy, kterou jsem mimochodem četl nedávno a oblíbil si ji stejně jako film (jako vždy je mezi předlohou a filmem pár odchylek, ale dají se přehlédnout a nevadí). Frank Darabont má talent na filmy z vězeňského prostředí. Ke konci člověku až naskakuje husí kůže, jak je to silný zážitek. Tom Hanks se do role Paula hodí skvěle a všechny role jsou vlastně skvěle zvolené. Film jsem viděl už celkem hodněkrát a další projekce mě určitě čekají. Hodnocení 100%.

Matrix

Matrix (1999)

Naprosto dokonalé Sci-Fi. Už jenom ten nápad příběhu a ta akce s plno přestřelkama, dobře načasované zpomalené efekty, na tu dobu skvěle zpracované. Hercům nemám co vytknout. Tento díl byl ze všech třech podle mě nejlepší, ale ty další 2 alespoň dosahovaly skoro stejných kvalit. Jedna z nejlepších rolí Keanu Reevese. Hodnocení 100%.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Skvělá režie Jamese Camerona překonala už tak skvělou akci z jedničky. Arnold Schwarzenegger je prostě do role terminátora ten nejlepší herec a celá Sci-Fi mě udržela po celou dobu v napětí. Už jako malej jsem sledoval filmy s Arniem a ten je pro akční filmy ten pravej hrdina :) a T2 je bezpochyby jeho nejlepší film. Hodnocení 100%.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Bruce Willis podle mě tenhle Akční film zahrál nejlíp ze všech filmů. Jednoduchý příběh a je tam plno skvělé akce. Další pokračování Smrtonosné pasti už nejsou tak dobré jak jednička. Nejvíc se mi ve filmu líbily ty hlášky Johna McClana. Hodnocení 100%.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Fakt jsem nečekal že by to mohl být tak zajímavý film. Herci byly skoro neznámí a navíc když jsem před tím četl komentáře tipu, že to bylo natočený za tak krátkou dobu a celé se to odehrává na jednom místě, nevěřil jsem, že by to mohlo mít tak vysoké hodnocení. Fakt jsem do poslední chvíle nevěděl co ten sniper udělá a obdivoval jsem jak to měl všechno skvěle připravený. Hodnocení 100%.

Lhář, lhář

Lhář, lhář (1997)

Pro mě nejlepší komedie s Jimem Carreym. Nápad pro film je využit na 100%. Ty Carreyho grimasy jsou ve filmu nezapomenutelné. Nejlepsí scéna z filmu je pro mě jednoznačně ta s modrým perem :))). A příběh okolo nenudí a alespoň místama dává člověku odpočinek od smíchu, protože jsem se u některých scén nemohl udržet smíchy. Hodnocení 100%.

Transformers

Transformers (2007)

Tak včera jsem se díval po druhý na tenhle skvělej akčňák a byl jsem naprosto spokojenej, dneska jdu do kina na Transformers: Pomsta poražených a doufám že to bude aspoň stejně tak dobrý jako jednička :). Je to asi nejlíp zpracovaný film o robotech co jem viděl, pokud tedy nepočítám Já Robot. AAle tento se mi líbí víc. Například ty skvěle udělaný přeměny z robotů na auta a ta konečná bitva na konci se fakt povedla. Bay si s tím dal fakt záležet. Nejlepší soundtrack z filmu je Arrival To Earth. Hodnocení 100%.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Jeden z hororů co se mi nejvíc líbil další pokračování už jsou o něco slabší. Zajímavá atmosféra a děj, probrat se v místnosti s cizím člověkem a mrtvolou no nevím co bych dělal v kůži těch obětí, radši na to ani nepomýšlet. Jigsaw vypadá strašidelně. Mělo to zajímavý konec až mi běhal mráz po zádech. Hodnocení 100%.