Profil Hodnocení (1734) Komentáře (323) Zajímavosti (3) Biografie (9) Obsahy (9) Kšefty (1) Filmotéka (14)
Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbené seriály Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
Avatar (2009)
12.03.2010 |
| |
Dlouho jsem Avatarovi odolával.. Jelikož jsem se ale pomalu chystal na oscarovou noc a hlavní duel se měl odehrávat právě mezi Avatarem a dalším neméně povedeným snímkem, chtěl jsem vidět oba filmy ještě PŘED udílením cen filmové akademie, abych si o výsledcích mohl udělat nějaký obrázek, takže... Cameron je u mě PAN režisér, získal si mě ( stejně jako miliony a miliony dalších ) většinou svých výtvorů. Po 3D projekci v Imaxu musim tvrdit totéž, co naprostá většina diváků. Avatar je určitě vizuelně skvostná podívaná - pozn. 3D kino jsem navštívil po 2. v životě, tzn. nemám moc s čím srovnávat, ale po příběhové stránce už je to o hodně slabší. Dál mě samozřejmě šíleně otravoval český dabing, což můžu těžko vyčítat tvůrcům, takže jsem se to nakonec rozhodl při hodnocení ignorovat. Abych se tu ale len zbytečně nevykecával - Avatar je velkofilm se vším všudy a i když jsem měl trošku problém s tím příběhem, bavil jsem se a to hodně 90%. Zatím mi ale bohužel uniká důvod té všeobecné hysterie, která toto dílo doprovází od samého počátku - ruku na srdce, zas tak dokonalý to vážně není ;-) |
Pevné pouto (2009)
09.01.2010 |
| |
Při čtení některých komentářů mi málem vypadly oči z důlku. Odsoudit film len proto, že nemá hlubší myšlenku ? Hah ? Ruku na srdce, to můžete poplivat drtivou většinu Hollywoodských výtvorů a děláte to ? Pochybuju. Takže... Po '' zklamání '' , kterým pro mě byl King Kong, se Jackson vrátil z peckou, která mě zadupala do země. Výtečně odvyprávěná, vizuálně vymazlená podívaná, doprovázená podmanivou hudbou a s nejlepším obsazením, jaké mohla vůbec mít ( Mark, Saoirse, Suzan ) všichni byli skvělí a v neposlední řadě Stanley Tucci - ano, smékám i před ním, protože vhodnějšího a přesvědčivějšího bad boye si do tohohle příběhu neumim představit. Nu, i když jsem měl při konci mírné pochybnosti, na mém rozhodnutí to už nic nezměnilo. Co nejdřív se chci nechat znovu unášet touhle nádherou, při jejímž sledování mě mrazilo v zádech - 100%. |
Invaze žraloků (2008) odpad!
08.01.2010 |
| |
Nesnášim ( promiňte ten výraz ) sračkoidní filmy, který se snaží tvářit vážně. Asi nikdy nepochopim , jak takovýhle veledíla s ultra stupidníma dialogama můžou pořád vznikat - ODPAD! |
Vertige (2009)
07.01.2010 |
| |
Slibně vyhlížející první půlhodinka dávala tušit klasickému masakru v pustině ( něco na způsob Pachu krve ), což je sice téma natočený 100x jinak a přesto stejně, ale je to ten typ filmu, kterej si jednou za čas rádi pustíte. V měm případě se mezi ně Vertige určitě nezařadí - proč ? Protože tady jsem postrádal jak herecké výkony ( bůh ví, že nejsem náročnej divák ), tak nějakou režii. Spíš mi připadalo, že se pan režisér o něco snažil v první třetině filmu a pak se len koukal, jak jednotliví '' herci '' běhají zmateně po place. Už z toho je jasný, že atmosféra byla všemožná, žádná a hlavní záporák / hnusák ? Jedním slovem ubohej. Nemá cenu to dál rozebírat - 20% za první půlhodinku, dál by to byl odpad. |