Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (46)

plakát

Maléry pana účetního 2 (1983) 

Jak hodnotí spousta filmových fanoušků, zdá se to totálně trapný. Ale většina hlášek je prostě neskutečná, scénky pro mě osobně nepředvídatelné (je to moc) a v současné době už by to nešlo natočit, protože to je chvílemi hodně nekorektní. Jelikož jsem se dost zasmál tak si to 4 hvězdy zaslouží.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Jsem fascinován, co si Tarantino dovolí - v podstatě komorní hra z jedný chaty kde se setká nenáhodně pár lidiček, co si krom finálový jízdy paraadne pokecaj:-) Dovolím si jednu ukázku (snad témeř přesnou citaci): "What, that Lincoln?", "Yes", " Like Abraham Lincoln ?", "Yes", "Abraham Lincoln, president of United States?", "Yes", "Abraham Lincoln, president of United States of America?", "Yes" ..... Hudbu se neodvážím komentovat, tu budu zcela jistě poslouchat a výkony všech hlavních 10 herců byly výtečné. Za mě pecka, pět hvězd:-)

plakát

Ať žije svoboda (2013) 

Jednoduchá zápletka a je z toho milá komedie. Jak se zde píše skvělý herecký výkon Toni Servilla, vybraná hudba. A zdá se, že by naši vrcholní politici také potřebovali dvojče:-) (psáno za premiéra Sobotky a prezidenta Zemana)

plakát

Nádherná Zelená (1996) 

Ve snímku je cítit určitá propaganda zeleného života, ale není to nijak extra vyhrocené. Naopak spousta skvělých narážek na naši průmyslovou a hedonistickou společnost. Skvělá oddychovka s možností se trošku zamyslet nad naším směřováním, jestli třeba aspoň lehce neuhnout. Ale ze mě nikdy (dobrovolně) vegetarián nebude:-)

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Právě jsem dokoukal první sérii a měním pořadí v desítce nejoblíbenějších seriálů. Po opravdu dlouhé době jsem vydržel sledovat nekomediální seriál. Ve zkratce - výtečné herecké výkony, propracované postavy a promakaný scénář - už jsem se nechal párkrát unést a byla to chyba. Ani nepamatuji, kdy jsem naposledy otravoval kamarády, že nějaký seriál by měli vidět :-).

plakát

Himaláj - Karavana (1999) 

Skvělý film, který příjemně nutí k zamyšlení - když si můžeš vybrat ze dvou cest vyber si tu .......:-)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Jakožto fanoušek Tarantina jsem nadmíru spokojen - skvělé dialogy (vyniká KuKluxKlan), vybraná hudba, herci hrajou jak o život - prostě paráda. A mile mě překvapilo malé množství krve, skoro bych řekl, že Quentin stárne:-)

plakát

Půjčka (1976) (TV film) 

Lehce primitivní komedie, kterou u mě na tři hvězdy vytáhl Jirka Hrzán. Přišlo mi to i lehce nadčasové - anabáze se získáním půjčky a charaktery lidí jak ze současnosti (2012).

plakát

Happy End (1967) 

Tento film mě přivedl k úžasu - jak je možné, že nepatří mezi nejlepší československé filmy? Jak je možné, že o něm nebyla zmínka v žádné filmové anketě? Nápad, dialogy, herecké výkony, hudba - já tam nevidím chybičku. Když jsem hodinu poté koukal na další film, přišlo mi divné, že běží jak má......100%.

plakát

Strom života (2011) 

Výtečné, ale musím souhlasit, že to je to náročný film. Doporučuji ho vidět na velkém pláně, na notebooku bych ho asi nedokoukal. Skvostná hudba. Rozhodně je k dobru se nad životem zamyslet v tomto podání. A Brad to zahrál tak, že bych ho za otce nechtěl. 90%