Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (82)

plakát

Labyrint - Epizoda 6 (2017) (epizoda) 

Tak nám to hezky spěje ke konci. Stále nevíme, kdo je vrah, ale už se asi rýsuje tajemství, které chrání tajemný rytířský řád. Pozor, možný spoiler. Chrání potomka královské krve. Zřejmě je Emil Zachariáš jeden z posledních Přemyslovců a tedy i právoplatný majitel českého trůnu. Za takové tajemství se již vyplatí vraždit. Ať už pro jeho odhalení nebo ochranu.

plakát

Kam zmizel kurýr (1981) 

Naprosto geniální. Jak mohl v té době vzniknout tak geniální film? To vtěsnání všech dobrých fantasy a scifi filmů domácí produkce z té doby. Ta marnost tvořivosti v myšlenkovém marastu socialismu a přesto taková úroveň, daná herci, scénáristy a režiséry. Máte-li hloubavou duši, jedná se o film přesně pro Vás. Kanyza je excelentní, Lahoda má možná jen krátkou scénu, ale ta mluví za vše. Přál bych si remake, ale obávám se, že pokud by Jonese nehrál Trojan, Ivan Trojan, tak by zdaleka nedosahoval takovýchto kvalit. A toho pána na letišti by měl hrát Majer.

plakát

Želvy Ninja (2012) (seriál) 

Brutálně dobré remake mého oblíbeného seriálu. Je to vtipné, chytré a zároveň i děsivé. pro fanoušky předlohy povinnost.

plakát

Případ pro exorcistu (2015) (seriál) 

U prvního dílu jsem si myslel, že se Hřebejk zbláznil, ale postupně to dávalo smysl a vznikla z toho zajímavá podívaná. Je to na české poměry dost netypická detektivka, ale rozhodně stojí za shlédnutí.Perfektní Melíšková a Majer. Akorát chápu, že se to nelíbilo třeba Moravákům, protože východňácké vzevření místních skutečnosti neodpovídá a je urážlivé.

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Po shlédnutí prvních tří dílů spokojenost. Po shlédnutí celé série možná přehodnotím. Jako vždy perfektní Trojan, slušně sekundující Krajčo, Němec a Stašová. Ta byla sice skvělá, ale přesto je to na ní trochu slabší výkon. Němec je překvapení, navíc tady konečně alespoň policista nevypadá jako šosák.

plakát

Vítejte doma! (2003) (pořad) 

Pomáhat je přece lidské. A dělat to účinnou a zábavnou formou, která se navíc ještě prodá, to je přeci nejlepší pro všechny :-)

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Red je prostě nej. Hlavně on drží tento seriál na mém toplistu.

plakát

Super Size Me (2004) 

Jsme to co jíme. Přesně na to poukazuje tento výborný dokument, jeden z nejlépe zpracovaných a nejhodnotnějších, co jsem viděl. Jeho hodnota se ukazuje zejména ve scéně, kdy Spurlock navštíví jednotlivé školy a porovnává je. Vidět rozdíl přístupu těchto škol k významu stravování žáků pro vyučování, je zarážející. Celý dokument je zarážející a rozhodně doporučuji zhlédnout. V mé filmotéce mu náleží čestné místo.

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Chtěl jsem dát odpad, ale nakonec jsem si to rozmyslel. Přece jenom použité triky stojí za víc.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Zatím pro mě velmi dobrý seriál, který dost odpovídá realitě a kterému nechybí nadhled. Česká televize umí a vždy uměla.