Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (35)

plakát

Blízko (2022) 

Před několika měsíci jsem zahlédl ukázku na tento film a už od té chvíle jsem věděl, že pokud se na tohle podívám, silně mě to zasáhne. Věděl jsem, že tohle bude hodně "Blízko" k nepohodlí, a nakonec až včera jsem našel odvahu si k tomu sednout a snímek zhlédnout. Film, který vás emocionálně rozloží vypráví o opravdovém klukovském přátelství, jenž je kvůli posměchům a mylnému tvrzení okolí tragicky zničeno. Emocionální scény, ať ty krásné, tak ty velmi smutné nejsou podbarvované žádnou dramatickou hudbou jak známe z jiných snímků, nýbrž naprostým tichem. A tohle ticho je jak nůž bodnutý rovnou do srdce.

plakát

Trabantem tam a zase zpátky (2019) 

Nádherný film, jen ten konec se mi zdá docela odfláknutý. Asi jako kdyby si ve střižně uvědomili, že už mají víc než je potřeba, přitom děj je stále někde v polovině, a tak se jak mávnutím kouzelným proutkem najednou nacházíme na kopci v Banskej Bystrici a pak honem rychle šup za doprovodu fanoušků do cíle. Ale i tak to bylo nádherný. Pořád je to tak hezky udělaný, že máte pocit jako kdybyste tam byli s nimi. Ten jejich zážitek z cesty je ve filmu interpretovaný dokonale. A i jsem se řádně natlemil :D "This is fantastic car!". "Fantastic???". "Yeah, it's plastic, it's fantastic!". :D :D :D ~ 5/5

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Velmi příjemný film s Billem Murrayem, avšak nebýt toho dojemného projevu chlapce na konci a skvělých soundtracků od Theodore Shapiro (z Interviews jdu do kolen) asi bych hodnotil jen třemi hvězdičkami. Vřele doporučuji film zhlédnout v původním znění. Dabing je totiž naprosto otřesný!

plakát

Acid House (1998) 

Asi nejvíc mě z těchto třech povídek zaujala ta poslední, kdy se zdrogovaný Koko ... Koko, kurva price, městskej kluk, fanda Hips převtělí do nově narozeného dítěte a z kolébky nabádá svého otce, ať na něj nečumí a pořádně objede matku, která má festovní kozy. Chcete-li si film užít na plný kotel, určitě ho zhlédněte s dabingem :-)

plakát

Dovolená v Protektorátu (2015) (pořad) 

Mně se tento počin Zory Cejnkové velice líbil. Zajímavou formou bylo připomenuto, jak zlá doba to tehdy byla. Sympatická rodina Dočekalových - Lustykových má u mě obrovský palec nahoru za to, jak ty dva měsíce společně zvládala čelit všem těm situacím, které pro ně v projektu vymysleli, a také že dokázala vydržet bez těch všech vymožeností dnešní doby. Muselo to být pro ně velmi náročné. Skvělou práci odvedli i herci, především Petr klimeš v roli gestapáka a Vlaďa Polák jako obchodník, který vždy pobavil svými proktektorátními vtipy :-)

plakát

Fotograf (2015) 

"Cestovala má panenka do Bavor, cárára do Bavor, carára do Bavor, a natrhla si ryndu pindu čáčurandu chcandu srandu, u prdele chlupatici, vo lavór, cárára, vo lavór, cárara vo lavor! A zelí je kyselý, mrkev je sladká, vpředu je to chlupatý, prdel je hladká. Já su svoju moju milu obdělávám sám." Parádní snímek, který dle mého názoru skvěle zachytil atmosféru umělcova světa. Pro Rodena to musela být náročná role, ale zvládl to bez skrupulí - tak, jak by to ve skutečnosti mohlo být.

plakát

Vůně zelené papáje (1993) 

Jedinečný unikátní film, který se nepodobá žádnému jinému co pamatuji. Je tam sice lehké romantické drama (ke konci), ale je to spíš "kochací" film, kde si ve velmi pomalém plynoucím tempu vychutnáte například i pohyb mravenců.

plakát

Chappie (2015) 

Zhlédnuto v rámci ČSFD projekce. Snad první film, ke kterému mi vůbec nesedí hudba od Hanse Zimmera. Anebo mi nesedí film k té hudbě?

plakát

Noc na Zemi (1991) 

Koktejl pěti napůl realistických, napůl absurdních příběhů taxikářů na různých místech ve světě je namíchán. Asi nejvíc mě pobavil příběh z New Yorku, kde se černoch postávajíc u silnice marně snaží stopnout taxík. Poměrně dlouho se mu to nedaří, až nakonec stopne Němce - Helmuta, který neumí moc řídít a vůbec nezná New York. Černoch se po několika houpavě ujetých metrech rozhodne, že za volant usedne on. Helmut, ač nerad souhlasí. Černoch si pak z Helmuta dělá srandu, že neumí jezdit, a taky že jeho jméno je dost legrační. Říká mu Helmo ... nebo taky Lustříku - to zní stejně vtipně jako Helmut. Když se Helmut zeptá černocha jak se teda jmenuje on, černoch mu odpoví, že je "Yo-Yo" ... jako ta hračka na provázku. Helmut se baví... Oba tam sedí v ušance a jeden by se z nich posral :-) Nenáročná podívaná s dobrou hudbou a atmosférou noci.

plakát

Chutně a levně s Láďou Hruškou (2014) (pořad) odpad!

A pak se má úroveň restaurací a stravování celkově zlepšit, když každý večer v televizi "vaří" tohle individuum ...