Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (283)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Další oku lahodící skvost od výtvarníka Tima Burtona, tentokrát ve 3D provedení. I díky přiměřené stopáži jsem se ani chvíli nenudil a užíval si krásného světa (a Heleny Bonham Carter, která byla přímo překrásná). Vyzdvihnout musím i soundtrack, hudba Dannyho Elfmana mi stále hraje v hlavě. Když mě pak přítelkyně leknutím z odpáleného ježka praštila do hlavy, věděl jsem, že návštěva kina rozhodně stála za to.

plakát

Amarcord (1973) 

Tak a moje turné po nejslavnějších Felliniho filmech tímto snímkem končí. Všem filmům jsem dal shodně čtyři hvězdy, jelikož zrovna nepatří mezi nejzábavnější, ale to co jsem si z nich odnesl, je za hvězd milión. Amarcord se ale přeci jen trochu odlišuje, je to sice opět pohled na společnost, ale není vůbec kritický. Nostalgické vzpomínky na mládí bez oné Felliniho složitosti se mi velmi líbily.

plakát

Apocalypto (2006) 

Zprvu historické drama, které však dosti baví i díky krásné výpravě a "skutečným" vnitřnostem :)). Poté báječná a napínavá honička, která mě nezavřela pusu až do samotného konce.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Zprvu jsem byl zklamán, jelikož jsem nevěděl, o čem tento film je a čekal jsem dávky akce a napalmu. Po pár dnech však musím dát za pravdu většině komentářům. Tento válečný film, co se týče existencionálních otázek, patří mezi ty nejlepší, jaké jsem kdy viděl, a kdyby nebylo, pro mě, přehnaného a natahovaného závěru, bylo by to i za plný počet.

plakát

Apollo 13 (1995) 

Celý film prakticky skáčeme mezi Apollem a řídícím střediskem a ikdyž se nevyznáme ani v jednom údaji, jsme velmi napjati až do konce, ikdyž víme, jak tento film skončí. Na takový film už je zapotřebí špičkového umu :)

plakát

Atentát (1964) 

Prakticky souhlasím s tím, co napsal uživatel Papuchalk. Z takového skvělého námětu, co napsala historie, se dalo vypráskat mnohem více, hlavně co týče představení a ztotožnění s postavami. Za to strhávám jednu hvězdu, ale i přesto tento film patří do zlatého fondu a scéna v kostele byla libová.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Originální film, vynikající hrátky se střihem (přecházení mezi různými dobami) s velkou myšlenkou. Nejvíc mne pobavil příběh o útěku z domova důchodců a apokalyptická budoucnost. Bohužel mi chyběl nějaký mega vrchol a s odstupem se mi většina filmu ztrácí.

plakát

Avatar (2009) 

Po prvním shlédnutí mě dostal dav a rozplýval jsem se nad plným hodnocením neuvěřitelného světa, ale na úkor, pro mne nejdůležitější složky filmu - příběhu alá Pocahontas.

plakát

Až přijde kocour (1963) 

Ted nevím jestli plný počet, jestli čtyři a nebo nakonec za průměr, ne to vážně ne. První polovina vynikající, dala nám cejch zvědavosti a rozdělila sympatie. Druhá polovina již pomalejší a ne tak úžasná, spíše mi to připadlo jak dětská detektivka. Co mě z'talo byl krásný poetický románek, který mě okouzlil natolik, že při běhu za vozem jsem nikomu ve filmu ještě nikdy tak nefandil. Fakt se mi zastavil dech. Nečekal jsem, že vyplodím takový komentář u takové, dá se říci pohádky tak trochu pro děti a tak trochu pro dospělé. Dávám za pět (za ten běh musím), fakt mě to moc bavilo a velmi překvapilo. Kolik takových ukrytých filmů má ještě česká kinematografie schovaných ?