Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Když jsem si tento film pouštěla, tak jsem měla spočátku obavy, jestli to v tomto roce a s takovou filmovou rozmazleností, jakou už trpím, zvládnu a ocením. Ale nádherná Audrey Hepburn mě naštěstí přemluvila. Její krása a talent byl tak oslňující, že jsem to dokoukala až dokonce (navíc i slza mi nakonci ukápla). Je to krásný příběh velice vtipně natočený. Není to takový ten novodobý americký humor, kdy jediné, co je podle nich na plátně vtipné, jsou fekálie a nevím jaké jiné nechutnostnosti. Tady jsou vtipné pouze hlášky a výrazy. Skutečný filmový skvost. Mám chuť si to pustit znovu!

Interstellar

Interstellar (2014)

Vaše komentáře jsou vážně působivé a erudované. Ať už se vám film líbil nebo ne. Já k tomu chci napsat jen to, že ve mě film zanechal silnou stopu. Ani po těch letech jsem na něj nepřestala myslet. Jako divák nemusím vnímat jen silné herecké výkony a překvapivý scénář. Někdy je to tak prosté jako silný zážitek. Nic na mě v poslední době tolik nezapůsobilo, a proto je to jeden z mých top filmů.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Dojemný příběh. Chytil mě za srdce a už nepustil. Zbožňuji, když z filmu přímo čiší nějaké emoce. Zejména jde-li o příběh tragické lásky. My ženy máme takovou neřest, že někde ve skrytu duše toužíme prožít nějaký takový příběh. Střihoruký Edward je prostě neodolatelně ztvárněny příběh Johnym a Winonou pod taktovkou brilantního Tima.

Phar Lap: Národní hrdina

Phar Lap: Národní hrdina (1983)

Píše se rok 1932 a dostihový kůň Phar Lap umírá. Okolnosti smrti: nejasné. A v roce 1983 se australanům podařilo nám tento příběh přiblížit. Byla jsem ohromena herci, dokonce i český dabing byl precizní, zobrazením vzájemných vztahů a celou dostihovou atmosférou. Nádherně ztvárněný životní příběh koně. Ne jednou jsem bádala nad tím, že kdyby jeho život neskončil takhle tragicky, zda by Phar Lap neskončil zapomenut. Takhle ho zná a miluje celý svět.

Počátek

Počátek (2010)

Absolutně famózní scénář, režie i herecké obsazení. Nechápu, že Amerika tak málo doceňuje svoje vlastní výtečné úspěchy jako je tento. Seděla u tohoto filmu a ani jsem nemrkala, jak jsem to to všechno hltala a snažila se dávat pozor, aby mi nic neuniklo. To taky patří k mému velmi kladnému hodnocení, protože ve filmu se snad nebylo možné ztratit, všechno bylo jasné. A taky se mě silně dotýká tématika tohoto snímku - Lucidní sny a vše kolem, že využívám jen nepatrnou část našeho mozku..Ano ano, něčemu takovému bych dokázala věřit. A poslední dodatek míří k Hansi Zimmerovi.. bože, Pane, Vy jste génius!

Beetlejuice

Beetlejuice (1988)

Objektivně přiznávám, že to není vrchol v dějinách kinematografie. Ale je neuvěřitelné jakého má tento snímek ducha. Pokud jste tento film ještě nikdy neviděli, tak to prostě napravte:). Vždy, když je mi špatně, tak si pustím Beetlejuice.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Star Wars zbožňuji, mám pro něj slabost a chápu proč je to celosvětový kult. Ale tento "první" natočený díl by mě zaujal asi fakt jenom v tom roce 1977. Dočetla jsem se, že Lucas nedostal pořádné peníze na jeho točení, takže z toho museli i tak vytěžit, co se dá. Dále je princezna Leia, pověstná kráska s jedinečným sexappealem, - cože??? Ta herečka patří mezi top nejošklivějších dam v historii stříbrného plátna. Já nechci být povrchní nebo katem krásy, ale já kvůli ní Leiu vůbec nevnímám jako kočku. Ono i výběr herce Marka Hamiltona, který měl ztvárnit jedinečného Luka Skywalkera, je toporný a děsný. Ale co naplat? I když v tomto dílu působily hvězdné boje trochu směšně, tak já star wars prostě zbožňuji!!! <3

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Prožila jsem si už druhý filmový orgazmus, ale teprve první fanouškovský a stálo to za to! Hltala jsem každou minutu a nemohla jsem se dočkat chvíle, kdy na scénu vsoupí Mr. Ralph Fiennes (Lord Voldemort), protože jeho výraz prozrazoval vše i beze slov. Bylo to vyvrcholení nejen celé série, ale i vyvrcholení umění herců, každý jeden by si zasloužil ocenění za to, čím tento film obdaroval. Bylo vemi vhodné a příjemné, že filmaři se nebránili pořádným efektům a vybláznili se na tom. Uf, je mi krásně z toho, že filmová série, se kterou vyrůstám se úměrně přizpůsobuje věku diváků, takže i mému. Když srovnám první a poslední díl, je to pohádka vs. fantasy Masterpiece. Nenacházím slov chváli a vlastního nadšení nad tím, jak krásně se kruh uzavřel, po kterém navždy zůstanou stopy. Ještě poslední dík směřuje k Mr. Alanu Rickmanovi, který jako jediný věděl od začátku, jak to skončí, aby se své role mohl zhostit už od začátku. A co říct... Vždy má smysl velké dílo, které se skládá z malých nenápadných ale dokonalých dílků..