Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Deníček (3)

Boj za svobodu Kukangů!

Za měsíc a kus se chystám na dlouhou duchovní cestu po Asii, poté co se proběhnu okolo Tádž Mahalu, vykoupu se v Ganze a naučím se stát na surfu v Hikkaduwě přeletím ze Srí Lanky na Sumatru. A co tam?

Stavět záchranné středisko na ochranu Kukangů, což je indonéský název pro outloně váhavého, roztomilost outloňů se jim stává osudná. Odlesňování pralesů a ilegální odchyt, aby skončili na jednom z mnoha černých obchodů v Indonézii. Více o našem projektu se dozvíte: https://www.kukang.org/cs/

Boj za svobodu Kukangů!

Naše cesta a osvěta

Před půl rokem, jsme se já a kamarádka vydaly na dalekou cestou. Do končin, který se nacházejí 10 000 km od domova, do daleké jihovýchodní Asie. Naše cesta měla jasný cíl. Podílet se na stavbě záchranné rezervace na severu Sumatry. Tato akce byla pod záští ZOO Liberec, která financuje projekt na záchranu endemického druhu Sojkovce dvoubarvého (vice zde: http://www.zooliberec.cz/cz/poksai-ochrana-fauny-severni-sumatry). Důvodem, proč je třeba těmto tvorům a mnoho dalším pomoci, je neustálé drancování jejich (i našeho) prostředí. Během té krátké doby (17 dní) se kolem naší rezervace rozrostla planina. Předtím, kde byl hustý prales se rozprostíraly pokácené kmeny, doutnající zbytky ohně a holé nic, které se časem promění na plantáže (palmy olejné). Tento olej se nachází téměř všude...i v těch brambůrkách, který možná u tohoto článku do sebe ládujete. Problémem je, že značení na potravinách si vystačuje napsáním, že obsahuje rostlinný olej a už se nedozvíme zda-li je ze slunečnice, řepky či této pohromy, devastující domovy, ať už těchto opeřenců, či populárních orangutanů, tygrů a celé fauny i flóry.

První příspěvek plný optimismu

Dnes jsem se rozhodla psát si o tom,jaké věci a paradoxy se dějí kolem mne. (Pravým důvodem je,že bych měla psát diplomku,ale nějak se mi do toho nechce)

Abych nezačala s blogem negativně, rozhodla jsem se sdílet video, které mi zvednou náladu, pokaždé, když se na ně podívám...