Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Nekonečný příběh

Nekonečný příběh (1984)

Moje první VHS a moje první cesta do říše Fantazie (bohužel další odnož Nekonečného příběhu nemá s tímto, co společného) byla nejlepším pohádkovým příběhem, který jsem v dětství zažila. Zpracování s použitím realných "maňásků" neubrala na reálnosti Falka, kamenožrouta, Gmorka, závodního hlémýždě a dalších pohádkových postav. Věřila jsem v jejich reálnost natolik, že jsem pozorovala oblohu, zda se nějaký ten rychlodrak neobjeví. Příběh o tom, jak čtení knih a vytváření vlastní představivosti je natolik důležité, aby Nicota nezvítězila nad barvitým světem Fantazie.

Hráči se smrtí

Hráči se smrtí (1990)

Snímek, který mě dostal svým nápaditým dějem. O partě doktůrcích co si zahrávají se smrtí, jak český název filmu přesně vystihuje. Ponurá atmosféra temných barev, se strachem toho co jsme se v minulosti dopustili na druhých. Přijdou si to s námi vyřídit i po letech zapomnění, po-té co zaklepeme na nebeskou bránu. K tomu varhany, chorál a správná volba herců je dílo, které stojí za zhlédnutí a myšlenku o reálnosti světla na konci tunelu.

Memento

Memento (2000)

Zkroušení lidé aby dokázali zapomenout musí užívat drogy, pít alkohol nebo se snaží vytěsnit minulost i řádku let. Někomu stačí, že se stane nehoda, zranění, nemoc…a trpí krátkodobou pamětí. Pro život žádná sláva, ještě k tomu, když chcete najít a zabít vraha své ženy. Během svého pátrání po mizerovi potkáte několik lidí, kteří se snaží vašeho hendikepu zneužít. Několika minutové sekvence Leonardovi paměti, které jsou promítnuty hezky pozpátku, člověka nechává napjatého až do konce. Než zjistí, že….o čem, že to píšu?

Crash

Crash (2004)

Snímek, který popisuje životy američánů po 11. září 2001. Plné předsudků, zavržení a xenofóbního chování. Člověku během sledování běhá mráz po zádech o to více, když se zašmodrchaná linie lidských osudů začíná rozmotávat.

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

"Pohádkový" svět, který je fantazií dívenky ocitající se v reálné noční můře dospělého života. Děj odehrávající se ve Španělsku, pět let po občanské válce - 1944. Fascinující podívaná s nádherným ztvárněním postav, které naplňují vaše děsivé sny s nádherně mysteriózním Faunem - bohem všeho živého a Mrtvolníkem - pojídačem dětí. Člověk se střídavě ocitá v dětské fantazii, která je přerušovaná dospělou surovostí. Jak to vše může skončit?

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Mary - malá, veselá holčička, která miluje kondenzované mléko a Noblíky, s maminkou alkoholičkou a tatínkem vycpavačem zvířat. Max - aspik, což nemá s rosolem nic společného (jedná se o autistický typ chování), kterého změna rutin přivádí ke stavům úzkosti. Mary a Max, dva naprosto odlišní lidé, z odlišného koutu planety, kteří na první pohled nemají nic společného. Možná snad jednu věc společnou mají a to, že jsou v tomhle prazvláštním světě osamocení či nepochopeni, ve světě, kde se děti rodí z půllitrů piva. Díky dopisům si vytvoří přátelství, které jen tak neskončí.