Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (73)

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

* za Záviše, k tomu bych poupravil název filmu: Nenázvuhodná prasečina

plakát

Lily Lane (2015) 

V úvodu před projekcí padala různá jména režisérů, ke kterým tento snímek či tvorbu Fliegaufa přirovnat. Nakonec byl označen za zcela originálního. Já si ovšem jednoho našel: Carlos Reygadas a jeho Post Tenebras Lux. Benedek je u mě považován za jednoho z nej režisérů pracující skvěle se zvukem a dokáže vytvořit pořádně hutnou atmosféru, kde to potvrdil i ve svém starším snímku Je to jen vítr. Rozhodně doporučuji za shlédnutí. -lfs16-

plakát

Mediterranea (2015) 

Moc se mi líbila kamera, atmosféra, herecké výkony a celé to do sebe krásně zapadalo. Režisér nikoho nenutí k nějakým nuceným závěrům a za to mu děkuji. Velice aktuální téma ikdyž natáčení začalo v roce 2010. Jedná se sice o uprchlíky "z jihu" ale životní cestu mají stejnou jako ti "z východu" kteří jsou nám nyní daleko blíže.

plakát

Vrabčáci (2015) 

Bohužel tento film mě nijak neoslovil ikdyž scenérie byly opravdu úchvatné. Mám pocit že tento snímek nedokáže dosáhnout kvalit posledních snímků z Islandu které se v české distribuci už objevili (Berani, Fusi, O koních a lidech...)

plakát

El apóstata (2015) 

Tento film mě bavil, obsahoval spoustu témat k zamyšlení. Hlavní osa filmu je kontroverzní a ikdyž byl natočen ve Španělsku, připadá mi, že se s naší slovanskou kulturou ztotožňuje.

plakát

Sangaïlé (2015) 

Je škoda že film nenaplnil svůj potenciál, mohl být klidně o 30 minut delší. Navíc hlavní herečka mi přišla dosti nesympatická (i svým chováním - rolí).

plakát

Šílenství (2015) 

Na film od Emina Alpera jsem se velmi těšil, protože jsem měl možnost vidět jeho předchozí snímek Tepenin Ardi (skvělý!!!) a musím říct že jsem byl nesmírně spokojený. Jeho styl filmování je podobný jako má Nuri Bilge Ceylan, takže kvalita zpracování zaručena. Oproti němu přidává daleko více snových pasáží a časových střihů dějem, které dokáží udržet pozornost po celé dvě hodiny bez problémů. Práce kameramana se světlem v nočních scénách dávala filmu skoro hororovou atmosféru, díky čemu jsem se ztotožňoval s "paranoikem" Kadirem a byl v neustálém napětí. Super práce

plakát

Tady a potom (2015) 

Nejzajímavější na tomto filmu bylo podávání informací o důvodech chování komunity vůči hlavní postavě. Základem k nejlepšímu prožití snímku je tudíž: nic o něm nezjišťovat a sledovat projekci s naprosto čistou hlavou (což nebyl můj případ) :( Dějově by se dal přirovnat k Vinterbergovu filmu Jagten, kde ovšem hlavní postava je v tom tak nějak nevinně což se u postavy Johna zrovna říct nedá. Proto si k němu nejde najít cestu a člověk to celé sleduje celkem bez zaujetí. Vzhledem k ročníku narození (1983) se vyplatí tohoto režiséra pečlivě sledovat, na debut dobrý.

plakát

Las altas presiones (2014) 

Ono to bylo celé jakési trapné... hlavně ta skupina "přerostlých vysokoškoláků" popř. umělců a ty jejich směšné večírky... Navíc postavy naprosto nesympatické. Ten film měl aspoň nějaké kouzlo když tam nikdo nebyl a hlavní hrdina se jenom tak potuloval okolím.

Ovládací panel
1 bod