4 hviezdicky:
1 za odvahu pustit sa v dnesnej dobe do takto technicky stavaneho filmu.
1 za moju oblubenu Lovecraftacku tematiku.
1 za celkom dobre dodrzianie dejovej linie podla povodnej poviedky.
1 hviezdicka ako dakujem pre tvorcov :).
Osobne sa mi film pacil viac ako tematicky podobny film http://www.csfd.cz/film/1323-silenstvi/ Vytknut musim len stupidne chovanie vsetkych postav vo vypatich situaciach.
Reprezentativny kusok Lovecraftovskej atmosfery - ak nie uplne, tak aspon z velkej casti. Film by som charakterizoval ako jemny a nevtieravy. Ak je vobec mozne takto nejaky hororovy film charakterizovat. Kazdopadne film urcite nerobi hanbu menu H.P. Lovecrat.
Raz a dost! Tymto sa mali tvorcovia filmu riadit a netocit toto pokracovanie. V podstate ide o to iste o co sa jednalo v minulom filme len teraz na inom mieste s inymi postavami. Nastastie sa neda o filme povedat, ze by bol nudny rozhodne je zaujimavy a svojim nametom aj osobity.
Bckovy film s hlavnym nametom zajvne prebranym z poviedky H.P.Lovecraft - Chladny vzduch. Nicmenej zaujimave pozeranie aspon na jeden krat ci dva krat v zivote. Uz len pre to, ze ide o Lovecraftacky namet, ktorych je malo (kvalitnych).
Naozaj dôstojný filmový snímok hodny E.A. Poa. Mal som možnosť vypočuť si niekoľko poviedok od tohoto majstra poviedok a film "Poe a vražda krásné dívky" nijako nevyčnieva, ako by ho napísal sám Poe.
Nádherný film, pre mňa osobne veľmi dojemný. Film vystihuje charakter, osobnosť Jaroslava Filipa, už len preto má u mňa také hodnotenie aké som mu prisúdil. Tak ako prekrásne hral na husliach vo filme, tak a ešte krajšie hral za svojho života na klávesách.
Nečakal som veľa od ďalšieho pokračovania Indiana J., už tak v televízií obohraného filmu. No v momente ako som si film vložil do prehrávača, už hneď prvé scény presvedčili o opaku. Zaujímavý dej, zápletky, skĺbenie dobrodružného filmu so sci-fi záverom... určite som tento film nepozeral posledný krát.
Zbierka zaujímavých príbehov. Každý iný a všetky o niečom inom. Jeden so slabším a nudnejším príbehom, druhý so zaujímavejším a struhujúcejším príbehom. Každý si nájde ten svoj obľúbený.
Pri tomto druhom pokračovaní som sa nasmial určite viac ako pri jednotke. Najviac mi v pamäti utkvela scéna kde predstavitelia filmu driblovali s basketbalkou.
Film bol skôr akčný ako horor. Od pokračovania filmu som čakal, že sa budem nudiť ale napriek tomu zaujímave pozeranie aj keď sa väčšina deja motala okolo školského autobusu :).
Naozaj pekný a kvalitný film, niečo také dobré by som z ruskej réžie nečakal. Film obsahuje črepinky zo slovanskej kultúry a histórie. Film je doplnený o výbornú "dobovú" hudbu. Miestami má film veľmi rýchly spád udalostí, kedy som strácal orientáciu v tom načo sa práve pozerám.
Zábavný snímoček o tom ako sa správali ľudia za čias socializmu keď ich sledovala zábavná skrytá kamera so svojimi nástrahami a pri netradičných situáciach.
Jediné unikátne na tomto filme je hudba, ktorú spravil legendárny Dežo Urśiny. Tento film je určený pre deti a mládež. Napriek tomu ťažko povedať či by tento film dokázal osloviť aspoň tých najmenších?
Hneď po prvých minútach filmu som mal dojem, že sa pozerám na obdobné dielo akým bol Sirotčinec 2008 (The Orphanage). Samozrejme, že filmy sú dejovo diametrálne rozdielne. Tento môj dojem možno vychádzal z atmosféry filmu, ktorá bola veľmi úchvatná a miestami som ani nedýchal. Odporúčam pozrieť si oba filmy!
Jeden z prvých filmov, ktoré vo mne zanechali silný dojem.
Je neuveriteľné, že do pól hodinového filmu sa zmestí toľko emócií.
Unikátny snímok. Som rád, že som sa konečne dozvedel niečo nové o tom ako približne žijú kartuziáni. Nie som žiaden vyznávač náboženstiev ale veľké ticho týchto mníchov ma obohatilo. Ich svet je na prvý pohľad jednoduchý a skromný ale plný presne určených pravidiel ktoré vedú výšlapanými chodníkmi, ktoré im udávajú ich typický rytmus života. A tento rytmus zachytáva (aspoň z časti) dokument Veľké ticho.
Volání Cthulhu (2005)
4 hviezdicky: 1 za odvahu pustit sa v dnesnej dobe do takto technicky stavaneho filmu. 1 za moju oblubenu Lovecraftacku tematiku. 1 za celkom dobre dodrzianie dejovej linie podla povodnej poviedky. 1 hviezdicka ako dakujem pre tvorcov :).
Dagon (2001)
Šílenství (1995)
Nevěsta Re-Animatora (1990)
Re-Animator (1985)
Poe a vražda krásné dívky (TV film) (1996)
Mladí v partě (TV seriál) (1982)
Podarený seriál. Aj keď trocha uletený (nie tak moc ako Č. trpaslík :D) no v porovnaní s dnešnými seriálmi je to príjemný oddych pozerať. Je veľmi trefné ako štyri hlavné postavy vypovedajú o rôznych ľudských povahách agresívny buran Vyvyen, hyperaktívny blázon Rick, flegmatický Neal, a navonok elegantný a inteligentný Mike. Myslím, že k akejsi neskazenosti a jedinečnosti prispel aj fakt, že seriálu sa natočili iba 12 dielov.
Falešná kočička (německá verze) (1938)
čierno biela klasika, čo viac dodať...
Albert (TV film) (1985)
Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)
Ren a Stimpy (TV seriál) (1991)
Miestami pekne nechutný seriál ale v zásade plný humorných scén.
Krajní meze (TV seriál) (1995)
Scary Movie 2 (2001)
Hrdina (2002)
Nádherný film, plný emócií a tie sú aj v súbojoch hrdinov.
Bělásek (1995)
Naozaj úchvatný snímok o človeku s čistou dušou a veľkými schopnosťami.
Jeepers Creepers 2 (2003)
Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)
Přijel k nám Old Shatterhand (1966)
Nekonečný úžas (2003)
Neuveriteľne dojemné, majstrovsky spracované. Viac nemám čo dodať
Maléry pana účetního (1980)
Fnatozzi je neuveriteľne trápne komická postavička. Napriek tomu má svojský humor ktorý ma dokáže pobaviť.
Sunshine (2007)
Prvá polovica filmu sa mi javila ako nudná a takmer ničím ma neupútala. Ďalšia časť filmu bola strhujúca a záver bol úplne excelentný a napínavý.
28 dní poté (2002)
V celku podarený film a to aj napriek k otrepanej téme, toľko krát opakovanej v iných starších ale aj novších filmoch. Země mrtvých, Úsvit mrtvých, Resident Evil: Apokalypsa
Sirotčinec (2007)
Neuveriteľne strhujúci film. Dokonalý zážitok z poznania strachu, napätia, smútku a ľútosti. Odporúčam pozrieť taktiež jeden film: Princ bez království (Diablova chrbtica / Devil / The Devil's Backbone).
Neberte nám princeznú (TV film) (1981)
Princ bez království (2001)
Muž, který sázel stromy (1987)
Jeden z prvých filmov, ktoré vo mne zanechali silný dojem. Je neuveriteľné, že do pól hodinového filmu sa zmestí toľko emócií. Film ukazuje, že aj keď človek stratí to na čom mu záleží, dokáže sa nad to povzniesť a vykonať niečo pekné a veľké z čoho majú radosť a úžitok aj ľudia okolo neho. A jediné čo na to potrebuje sú ruky a odhodlanie.
Obrazy starého sveta (1972)
Naozaj silný film. Zachytáva životné osudy starej generácie ľudí z Liptova, ktoré už tak ľahko nenájdeme v takej čistej podobe.
Velké ticho (2005)