Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Geniální! Málokdy se mi stane, že ještě pět minut po skončení filmu zírám s pokleslou čelistí na černou obrazovku. Na Zelenou míli jsem se bál podívat podruhé ze strachu, aby kouzlo nevyprchalo, ale když jsem ji včera sledoval znovu, zjistil jsem, že na mě působí ještě silněji, možná právě proto, že jsem vědel jak to skončí. Frank Darabont už podruhé stvořil pravý klenot, tentokrát možná ještě o půl karátu ryzejší.

Mazaný Filip

Mazaný Filip (2003)

Moje oblíbená česká komedie, nabitá hláškami, z nichž řada přešla do mého slovníku. Mazaný Filip ale není jen o hláškách. Je v něm tolik různých detailů, že až asi napočtvrté jsem měl dojem, že už jsem neoběvil nic nového (kolik lidí si hned napoprvý všimlo že shit still happens?). O výkonech Sklepáků se netřeba rozepisovat, nadšení pro věc z nich přímo sálá. Prostě Mazaný Filip je klasa a kdo má něco proti, tomu vzkazuju "Chceš taky kovovou plombu do tykve Bobiku?" Tak nazdar srábkové, musíme stihnout tramvaj...

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Velice jemný a inteligentní film, jehož pomalé tempo musíte příjmout, nebo se budete kapitálně nudit. Pokud se mu ale otevřete, čeká vás naprsoto ojedinělý filmový zážitek. Wiliam Blake, procházející zdivočelou zemí, doprovázený podivínským Indiánem, zvaným Nikdo, prchající před bandou zabijáků, aniž tuší, že už je stejně Mrtvý muž. Nevím co na filmu vyzdvihnout výše, jestli černobílou stylizaci, umocňující Wiliamovu samotu, skvělou nervydrásající hudbu Neila Younga, která by si zasloužila Oscara, Lance Henriksona, který má u mě sošku v kategorii "Nejlepší záporák", nebo černý humor Jima Jarmusche. Asi bude nejlepší když vyzdvihnu nejvýše celý film a dám mu hodnocení 100% P.S: Taky máte někdy pocit, že 5 hvězd je málo?