Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

První animák, co mě dokázal rozplakat dvakrát během prvních patnácti minut. Děti v sále se moc nebavily, já velmi. Nejpixarovatější pixarovka hned po Ratatouille.

plakát

Příšerky s.r.o. (2001) 

Velké překvapení! Jedna z méně "profláknutých", ale zato nejmilejších pixarovek, originální a dostatečně nosný námět, úžasné zpracování. A závěrečné titulky s "pokaženými" scénami nemají chybu!

plakát

Polojasno (2009) 

Neuvěřitelné, kolik emocí se daří z diváka vyždímat na tak malém prostoru! Pixaru zkratka zkrátka svědčí :)

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Vtipnosti jedničky dosahuje trojka jen vzdáleně. První půlka mi nudností trošku připomněla Hortona, ale v jeskyni se to naštěstí rozjelo, takže film svůj účel - bavit - splnil.

plakát

Stůj při mně (1986) 

Jedna z nejvěrnějších adaptací, kterou jakoby prosvítal Kingův rukopis. Skoro bych řekla "zhmotnění" knihy. Velmi příjemné.

plakát

Sedm životů (2008) 

Tak tohle je docela zklamání, asi jsem čekala od námětu příliš. Zpočátku příliš roztříštěná mozaika, od poloviny už bylo naopak jasné, jak to skončí. Musím ale ocenit, že mě závěr i přesto zaujal.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Tento film jsem objevila náhodou, právě díky zdejším TOP 200 a jsem tomu moc ráda. Robin Williams ve své obvyklejší komediální poloze není můj šálek čaje, nicméně zde mě svým výkonem uchvátil. Děj je zpočátku nevýrazný, gradovat začne až v poslední třetině, na konci už i nějaká ta slza ukápla.

plakát

Pro ptáčky (2000) 

Tohle je naprostá dokonalost, snad nejvtipnější z Pixarovských kraťasů, které jsem měla možnost vidět. Ve třech minutách vykreslit beze slov charakter každého ptáčka, to je mistrovství. Nad animací (hlavně peříčka) jsem jen žasla. Každá vteřina, až po závěrečnou "tečku", je geniální.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Skvělý film, výborně vykreslené charaktery postav, napětí po celou dobu. Jasných pět, to by ale celou tu nádheru nesmělo sundat závěrečné nahánění na letišti, jehož provedení bylo opravdu tristní na to, jak skvěle měl režisér našlápnuto. Škoda, jinak by to byla dokonalost.