Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 228)

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Čekala jsem silný, chutný vývar z báječně vtipné knížky, u které jsem se řezala smíchy. Dostala jsem slabý, několikrát vylouhovaný odvar. Tak to bylo rychle spíchnuté a ochuzené. Je mi jasné, že je vždy knížka očesána a ostříhána do jednodušší filmové podoby. Ale tady to bylo až moc a předloze Jonase Jonassona bylo hodně uškozeno. U některých scén jsem si blahořečila, že jsem knížku četla a vím co se vlastně ještě událo. Pro mně slabý průměr.

plakát

Vichry války (1983) (seriál) 

Na TV tvorbu povedený seriál z válečného období v Evropě. Viděno optikou Američanů na prahu vstupu do války. Vše působí věrohodně a v celku přijatelné jsou i herecké výkony, kterým vévodí Robert Mitchum. Dojem kazí dabing, který není u některých osob (viz. Hitler), vhodně zvolen. Bohužel jsem v původním znění seriál nesehnala. Viděn celý seriál a doporučuji těm, kteří se zajímají o téma II. světové války.

plakát

Případ Mahowny (2003) 

Příběh značně utahaný, bez sebemenšího vzrušení a napětí. Nezáživně natočeno. Nuda umocněná tím, že nemám pro tyhle s(h)ráče pochopení. Vše stavěné pouze na dokonalém Philipu Seymouru Hoffmanovi,, ale to v tomto případě je málo. Pro mně zklamání.

plakát

Ranhojič (2013) 

Hodnotím vysoko výpravnou stránku filmu, zajímavý námět, ať už jde o touhu poznat nové stránky medicíny, nebo náboženské půtky, které se zvrtnou v krvavé šílenství ( vše bohužel platí dodnes). Vše podtrženo výbornými hereckými výkony. Historická fakta nesouhlasí, chce to pominout, pak si tuto dobrodružnou pohádkovou podívanou užijete.

plakát

Zorro (1975) 

Představitel je perfektně vybraný. Allain Delon je mužný typ který plně koresponduje se Zorrem. Co pokulhávalo bylo samotné zpracování. Film se potácí mezi komedií a dobrodružným dramatem a nějak neví kam se přiklonit. Co mě vyloženě iritovalo byla muzika, která se hodí do spaghetti westernu, ale pokud se nemýlím jde o španělského šlechtického kavalíra . Slabá průměrná oddychovka, když nemáte nic jiného na práci, tak ujde.

plakát

S kuchařem kolem světa (2007) (seriál) 

Podle komentářů je zde rozdělený tábor na ty co Freda vzali na milost a je jim téměř sympatický a ty kteří ho až nenávidí. Patřím do první skupiny. moje sympatie si získal Fred tím, že netradičním způsobem upozorňuje na různorodost kuchyní po celém světě. Je nekonfliktní, přátelský a jde do všeho. S domorodci zabíjí zvěř pro Evropana brutálními způsoby, vše ochutná a popíše chutě. Snaží se zjistit jak vaří domorodci a jaké jsou jejich zvyky. To mě baví, shlédla jsem 22 dílů a těším se na další.

plakát

Knězovy děti (2013) 

Hořko-sladká satira. Vinko Brešan zde nemilosrdně tepe nejen do církve, ale i do mentality Chorvatů a předsudků vůbec. Klon Bolka Polívky (Krešimir Mikić ) zazářil v roli kněze co si hrál na Boha, postaral o vzrůšo a změnil osud lidiček v jinak poklidné vesnicče. A nakonec vlasně o nic nejde, v církvi vždy platí ,,já na bráchu, brácha na mně".

plakát

Sophia - pokus o portrét (2004) (TV film) 

Životopisný dokument, není natočen ve smyslu Start - Cíl. Určitá roztříštěnost tomuto dokumentu moc nesluší. Přesto jsem spokojená. Vše co bylo ve filmu řečeno mě utvrdilo v tom, že je Sophia nejen úspěšná herečka, ale i vyjímečná a statečná žena.

plakát

Rozhovory s mým zahradníkem (2007) 

Na první pohled nevyrovnaná dvojice. Profesor, umělec ošlehaný Pařížským vzduchem, hýčkaný slečnami s mnohými životními zkušenostmi, který je však tak trochu unaven životem. Na druhé straně prostý človíček od dráhy, bez vzdělání, ale se zdravým selským rozumem . Žijící celý čas ve vísce, kde se narodil, stereotypně, bez vzrušení a nevšedních zážitků, přesto má ze života radost. Hned od jejich prvního setkání cítíte jejich rezonanci. Dialogy, které se mezi nimi odvíjejí je navzájem obohacují . Postupně vzniká pevné chlapské přátelství mezi pány Barvičkou a Zahradou. Poetický, čistý, krásný Francouzský film, který má co říct.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Trvalo mi nějaký čas než jsem se srovnala s tím, že jde opět o výstřední nadsázku. Barevný absurdní až pohádkový příběh s kostými jako z ,,Karlíka". Prapodivná zeměpisná míchanice, bizarnost filmu jen podtrhuje. Samotné vyprávění je nevyvážené. Úsměvné a zajímavé chvíle příběhu se střídají s hluchými místy, které nudí. Zatím nejlepší film co jsem od Wese Andersona viděla. Přesto mě jeho styl nesedí , smysl filmu mi unikal.