Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Díra (2019) 

3,5* Škoda druhé "postupně klesající na kvalitě" půlky a hlavně závěru, který to celé kazí, jelikož ta první mě bavila. Hlavně mi celou dobu vrtalo v hlavě na jakém mechanismu funguje plošina, což se asi nikdy nedozvím. Za nepovedený závěr strhávám jednu hvězdu.

plakát

Kočky (2019) 

Po všem tom "hejtu" a znechucení tímto filmem, kdy se jeho špatnosti a hrozné kvalitě smějí už dokonce i herci, kteří v něm hrají, jsem se tedy hecnul a pustil si ho a heleme se, on je opravdu strašný. Děj neexistuje, postavy odfláknuté, znásilnění Londýna, jedno hudební vystoupení navazuje na druhé a 99 % písní je tak moc generických a nezajímavých, že splývají všechny do jedné. Muzikály nemám rád a většinou mě na pár výjimek nudí (včetně tohoto) a Kočky jsem znal jen díky seriálu Chůva k pohledání, kdy je neustále panu Sheffieldovi vyčítáno a předhazováno, že odmítl produkovat právě tento světově úspěšný muzikál, jelikož se mu představa koček zpívajících u popelnic zdála směšná a absurdní. A ono to opravdu tak je. Jednu hvězdu dávám za Jennifer Hudson a její Memory, z kterého jde mráz po zádech, pro zbytek je i odpad moc. Vinu bych ovšem nedával Hooperovi, ale Brodwayské muzikálové předloze. Tahle břečka bez děje a pořádných postav se opravdu někomu líbí? PS: Vizuální ztvárnění koček je v tomhle filmu to nejmenší zlo a v porovnání se zbytkem negativ, mi vůbec nevadilo.

plakát

Kutil Tim (1991) (seriál) 

Tim je egoistický, narcistický a otravný blb, který neustále všechny kolem sebe shazuje, ve všem che být nejlepší a pokud tomu tak není, tak je hned oheň na střeše (natožpak když ho porazí žena). K tomu ho doplňuje trojice otravných spratků a rádoby soused typu "všechno ví, všechno zná, všude byl". Jen Jill, Al a Heidi jsou mi sympatičtí. I přes to, že bych tři čtvrtě postav nejradši strčil pod autobus, se pro mě jedná o průměrný sitcom, kde se najde i pár světlých a vtipných okamžiků. Nechápu, jak se mi seriál mohl v dětství tak moc líbit.

plakát

MOST! - Epizoda 8 (2019) (epizoda) 

"Hele už teďkon se jméno Čočkin všude skloňuje. Do tejdne má místní omladina na plackách jeho ksicht. Je suis Čočkin, ty vole!" První a poslední díl jsou ty nejlepší. Tvůrci seriál zakončili se vší důstojností.

plakát

Čarodějovy hodiny (2018) 

2,5* První půlka nebyla vůbec špatná, poté to pomalu sklouzává do absurdní krávoviny. Jediní, kdo táhnou tenhle film nahoru, jsou Cate Blanchett a Jack Black a jejich neustálé přestřelky a výměna všelijakých přezdívek a nadávek. Toho "herce", co hrál hlavního hrdinu, bych poprosil už nikam neobsazovat! Pro mě byl strašně nesympatický, afektovaný, otravný a naprostý herecký antitalent. I tak nakonec zaokrouhluji hodnocení nahoru.

plakát

SuperStar 2018 (2018) (pořad) 

To sorry, ale tohle jako fakt ne! Já myslel, že je to soutěž o zpívání a ne nějaká Pošta pro tebe. Nechápu, proč tam strkají ty medailonky s lidmi, kde vypráví své srdceryvné životní příběhy, jak to mají v životě těžké apod. Dneska, abyste postoupili, tak musíte být sirotek, rodiče vám umřeli hned při porodu, pak vás strčili do babyboxu, celý život jste žili v dětském domově, jste gay/lesba nebo minimálně bisexuální, trpíte hluchotou, slepotou a němotou a nevím co ještě všechno. K tomu z vás tragicky složená porota tahá s kým jste chodili, kdy jste měli první sex a šťourá se v úplných intimnostech, do kterých jim vůbec nic není a ti lidé na to samozřejmě odpovídají. Tak tohle fakt ne. Nejhorší ročník téhle soutěže.

plakát

Úžasňákovi (2004) 

"Pokládám za normální..." "Normální? Ty víš, co je normální? Kdo v týhle blbý rodině vlastně ví, co je normální? Jediný normální je tady Jack Jack a ten neumí ani na nočník." "Klikař." Už od dětství je to můj nejoblíbenější animák a předpokládám, že to tak i navždy zůstane. Jednalo se tenkrát o moje vůbec první DVDčko a koukal jsem na něj skoro denně. Padá tam hláška za hláškou, vtip za vtipem a časem všechny děti pochopí, že se tam skrývají i vtipy pro dospělé, které se v dětských letech pochopit nedaly. Díky bohu vyšel v zlaté éře animáků a už od 9 let čekám na pokračování. Edna Mode rulez! "Buďte od tý lásky a přestaňte bulet! Vy jste Elastička! Pane Bože koukejte se sebrat! Co budete dělat? Co to je za otázku? Ukážete mu, že dobře víte, že je Pan Úžasňák a připomenete mu, kdo jste vy. Tak teď víte, kde je. Běžte, čelte problému, musíte válčit! A zavolejte mi, až se vrátíte. Díky za návštěvu.

plakát

Sedmilhářky - Dostaneš, co potřebuješ (2017) (epizoda) 

Vynikající závěr skvělé mini série, která se vyrojila akorát v době všech těch Me Too a Time's Up hnutí, s kterými věcně souvisí. Všechna ta vyvrcholení jsem absolutně nečekal a s koncem jsem nadmíru spokojený. Alexander Skarsgård zde ztvárnil pro mě naprosto nesnesitelnou postavu a kolikrát jsem měl chuť mu prostě dojít namlátit a i to by bylo málo. Všichni herci podali skvělé výkony a všechna ocenění jsou naprosto zasloužená.

plakát

S láskou Vincent (2017) 

3,5* Spíš jsem si přišel, že se nacházím uprostřed adventury, kde prostřednictvím postavy Douglase Bootha řeším důvod smrti slavného malíře, než že se koukám na film. Ocenil bych zvlášť obrazové provedení, ale to bohužel, jak už je tu zmiňováno, vyhrává nad obsahovou stránkou.

plakát

Voldemort: Origins of the Heir (2017) 

Z hlediska fanoškovských filmů se jedná o nadprůměr, ale bohužel děj mě nedokázal už úplně uchvátit. Místo dlouhých dialogů ve sklepení bych přidal více dějových scén. Speciální efekty byly špičkové, ale ten postdabing? Dyť jim to kolikrát nešlo ani do pusy. Hodně mi to kazilo film.